praktores.com
 
 

Μάχη ΟΠΑΠ - Δημοσίου για το Στοίχημα στο Διαδίκτυο

Μαϊ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΕΕΠ ΕΣΠΕΥΣΕ να καταθέσει τροπολογία την Τρίτη του Πάσχα

Κηρύχθηκε... αναίμακτα, προς το παρόν, ο πόλεμος για την εξασφάλιση του τζίρου του διαδικτυακού στοιχήματος. Οι πρώτες μάχες δίνονται μεταξύ ΟΠΑΠ - Δημοσίου και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μετωπική σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι οι παράνομοι καρπώνονται ακόμη και τώρα πολλά από τα δισεκατομμύρια της αγοράς του Ιντερνετ.

Η αγορά δέχτηκε την αύξηση του φόρου στα μεικτά κέρδη στο 35%- ωστόσο η ίδια η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει τι πληρώνουν ακριβώς οι 24 online εταιρείες που λειτουργούν προσωρινά επί 5 χρόνια. Για τα μεικτά κέρδη που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο οι εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 116 και 250 εκατ. ευρώ, δείγμα του χάους που επικρατεί.

Από την πλευρά του, ο ΟΠΑΠ Ξεκαθάρισε ότι κατέχει την αποκλειστική άδεια για υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος στο Διαδίκτυο, και μία εβδομάδα μετά (Τρίτη του Πάσχα) η ΕΕΕΠ έσπευσε να καταθέσει τροπολογία η οποία προβλέπει ότι μόνο όσες από τις μη αδειοδοτημένες εταιρείες επιτρέπουν εγγραφή από την Ελλάδα θα εισέρχονται στη μαύρη λίστα, ώστε να μην αποκλείονται οι Ξένες εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Στεργιώτης θέλει να πείσει την κυβέρνηση να αποφασίζει για τις online εταιρείες και αργότερα το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην έκδοση αδειών. Ο ίδιος ωστόσο παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν μπορεί να ελέγχει ούτε τις προσωρινώς αδειοδοτημένες, ούτε όσες λειτουργούν στο Διαδίκτυο μεταφέροντας στοίχημα με μαύρα χρήματα από Internet cafe ή καφετέριες.

Τι υποστηρίζει ο ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, διά του διευθύνοντος συμβούλου του Καμίλ Ζίγκλερ, Ξεκαθάρισε ότι είναι η μοναδική εταιρεία που κατέχει την αποκλειστική άδεια Στοιχήματος μέσω Διαδικτύου.
Επίσης, ότι κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής στο Διαδίκτυο των υφιστάμενων παιχνιδιών του, όπως ΚΙNO, Τζόκερ, Λόττο κ.ά. Ο κ. Ζίγκλερ πρόσθεσε επίσης ότι για τα μόνα παιχνίδια για τα οποία δεν έχει δοθεί νόμιμη άδεια σε κανέναν πάροχο είναι αυτά τύπου καζίνο, όπως poker, Blackjack, Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη σύμβαση παραχώρησης, ο ΟΠΑΠ κατέχει το δικαίωμα άσκησης πρώτης προτίμησης όταν και εφόσον προσφερθούν οι άδειες στο Διαδίκτυο. Για να μη μείνει καμία αμφιβολία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και των μετοχών του».

Τι προβλέπει η τροπολογία της ΕΕΕΠ

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει ότι «μη αδειοδοτημένη. παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων διά του Διαδικτύου υπάρχει μόνο όταν είναι δυνατή η πρόσβαση και εγγραφή (registration), εφόσον αυτή επιχειρείται από IΡ που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, σε ιστότοπο μη αδειοδοτημένου παρόχου» (σ.σ.; με αυτή τη διάταξη δεν θα αποκλείονται μελλοντικά οι Ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέφουν). Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι όσοι μπουν στη μαύρη λίστα θα παραμείνουν υποχρεωτικά για έναν χρόνο, ενώ για να βγουν απαιτείται αίτηση. Η Επιτροπή, τέλος, ζητά μέτρα από τις τράπεζες και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών όταν κάποια εταιρεία εισέρχεται στη μαύρη λίστα.

Διαβάστε το άρθρο "Μάχη ΟΠΑΠ - Δημοσίου για το Στοίχημα στο Διαδίκτυο" του Δημήτρη Παφίλα στην πηγή "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΜάχη ΟΠΑΠ - Δημοσίου για το Στοίχημα στο Διαδίκτυο Top of Page