praktores.com
 
 

Πιστή στη στρατηγική ανάπτυξης παραμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ

Απρ 27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη στρατηγική και τους στόχους της ΟΠΑΠ για το 2016 παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζίγκλερ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Στο μήνυμά του ο κ. Ζίγκλερ επεσήμανε πως για το 2016 «οι περιορισμοί και η αβεβαιότητα στο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε παραμένουν, ειδικά σε ρυθμιστικό και φορολογικό επίπεδο. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να λειτουργούμε σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον, με σκοπό να προστατεύουμε τα δικαιώματα της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων μας».

Ο κ. Ζίγκλερ επανέλαβε τη δέσμευσή του για συνέχιση των επενδύσεων του ΟΠΑΠ στη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας προς όφελος των μετόχων του, του κράτους και της κοινωνίας.

Είναι ενδεικτικό ότι για το 2015 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρότεινε στη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή, που μεταφράζεται στο συνολικό μικτό ποσό των 127,4 εκατ. ευρώ, γεγονός που καθιστά τον ΟΠΑΠ μία από τις λίγες εισηγμένες εταιρείες που επιστρέφουν κέρδη στους μετόχους τους. Παράλληλα οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ έδωσαν απτά οφέλη στο κράτος και το δίκτυο των πρακτόρων του, με το ελληνικό Δημόσιο να καρπώνεται το μεγαλύτερο όφελος των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας, καθιστώντας την ανάμεσα σε εκείνες που καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα, που το 2015 ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο παράνομος τζόγος

Αναφερόμενος ο κ. Ζίγκλερ στη μάστιγα του παράνομου τζόγου, σημείωσε πως η παράνομη αγορά προσεγγίζει τη νόμιμη όσον αφορά τον τζίρο, με τεράστιες απώλειες όμως για το Δημόσιο. Μόνο για τα VLTs, τα χαμένα έσοδα για το κράτος από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο GGR. Ο ΟΠΑΠ θεωρεί ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με τα VLTs, ο κανονισμός να αλλάξει ώστε να δημιουργηθούν αρκετά σημαντικά έσοδα για το κράτος και να δοθεί ένα σοβαρό πλήγμα στην παράνομη αγορά, προστατεύοντας τους παίκτες.

Αντίστοιχα επικριτικός ήταν ο κ. Ζίγκλερ και για το θέμα των 24 διαδικτυακών εταιρειών, τονίζοντας πως λειτουργούν κάτω από ένα απόλυτα γκρίζο καθεστώς, σε βάρος των αποκλειστικών δικαιωμάτων που έχει ο ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο, ο οποίος έχει καταβάλει σημαντικά ποσά για τις άδειές του και είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αποκλειστική άδεια για υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος μέσω Διαδικτύου και θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και των μετόχων του. Αναφορικά με την απόσυρση του ειδικού τέλους και την αντικατάσταση από την αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο 35% στα ακαθάριστα έσοδα, ο κ. Ζίγκλερ επεσήμανε πως από την αρχή ο ΟΠΑΠ είχε ενημερώσει για τις καταστροφικές συνέπειες του ειδικού τέλους στο δίκτυο των πρακτόρων, την αδυναμία εξασφάλισης των προσδοκώμενων δημόσιων εσόδων, καθώς και για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε στην εταιρεία. Ωστόσο, το 35% θα πρόκειται μακράν για τον υψηλότερο φόρο στην Ευρώπη και ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να πληρώσει 70-75 εκατ. ευρώ επιπλέον, γεγονός που αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για την εταιρεία.

Για το 2015 ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως αποτέλεσε χρονιά σημαντικών επιτευγμάτων και ισχυρών οικονομικών επιδόσεων, παρά το πολύ ασταθές περιβάλλον, τις δυσκολίες στη χώρα, την τραπεζική αργία, τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς και την ξαφνική και άνευ προηγουμένου επιβολή του νέου κανονισμού για τα VLT’s. Κατά το 2015 ο ΟΠΑΠ αναζωογόνησε υφιστάμενα παιχνίδια και συγκεκριμένα το ΚΙΝΟ, το Τζόκερ και το Πάμε Στοίχημα, σε συνεργασία με τους πράκτορές του και στο πλαίσιο του υπεύθυνου παιχνιδιού.

Σχετικά με τον Ιππόδρομο, σημειώθηκε πως γίνονται σοβαρές προσπάθειες ανάπτυξης του προϊόντος και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους, ενώ μέσα στη χρονιά ο ιπποδρομιακός στοιχηματισμός θα διατίθεται και διαδικτυακά.

Από την Τετάρτη 11 Μαΐου θα καταβληθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς το υπόλοιπο μερίσματος για τη χρήση 2015 από τον ΟΠΑΠ. Το ποσό αντιστοιχεί σε 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είχε ανακοινωθεί η διανομή προμερίσματος για τη χρήση 2015, ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου, το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους στις 18/09/2015.

Διαβάστε το άρθρο "Πιστή στη στρατηγική ανάπτυξης παραμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ" της Λέττας Καλαμαρά στην πηγή "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠιστή στη στρατηγική ανάπτυξης παραμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ Top of Page