praktores.com
 
 

Ανακοίνωση του Σωματείου πρακτόρων νομού Κορινθίας

Απρ 05
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εν όψει της Γενικής Συνελεύσεως της Ομοσπονδίας μας στις 11 και 12 Απριλίου και με βάση τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες, που διοχετεύονται τόσο από τα διάφορα forum όσο και από κάποιους αντιπροσώπους της ΠΟΕΠΠΠ και αφορούν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειάς μας σε άλλο, νέο, τρόπο υπολογισμού, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Το θέμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της προμήθειας στο Πάμε Στοίχημα, είναι τεράστιας σημασίας αλλά και μεγάλης πολυπλοκότητας, αφού επηρεάζει τόσο τη βιωσιμότητα των πρακτορείων όσο και την εμπορευσιμότητα ενός βασικού προϊόντος για τα πρακτορεία μας.

Η αμοιβή-προμήθεια των πρακτόρων δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και ως μεμονωμένο θέμα, αφού έχει άμεση σχέση με την ποιότητα των προϊόντων-παιχνιδιών της ΟΠΑΠ, με τα ανταγωνιστικά δίκτυα και παιχνίδια, με τους ισχύοντες κανονισμούς-νόμους, καθώς και με το σύνολο των παιχνιδιών και την εμπορική πολιτική της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ως εκ τούτου και επειδή το θέμα της βιωσιμότητας των πρακτορείων δεν είναι μόνο ο υπολογισμός της προμήθειας, αλλά η γενικότερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος (συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά των παιχνιδιών - νέοι φόροι, οικονομική κατάσταση, νέοι κανονισμοί, νέα δίκτυα, κτλ), κατά την άποψή μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει, να αποφασιστεί στην επερχόμενη Γ.Σ. η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειας. Ακόμη κι αν αφορά ένα μόνο παιχνίδι, χωρίς η απόφαση να συμπεριλαμβάνει τα υπόλοιπα προϊόντα αλλά και στο σύνολο της την προοπτική και τη θέση των πρακτορείων στην αγορά.

Είναι σαφές πως αφού 10 ήμερες πριν τη Γ.Σ. δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμιά συγκεκριμένη συνολική πρόταση προς τους αντιπροσώπους και τα τοπικά Σωματεία, οι αντιπρόσωποι δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναλάβουν το βάρος μιας τέτοιας απόφασης, χωρίς να έχουν την έγκριση των πρακτόρων που αντιπροσωπεύουν, με απόφαση μιας πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων.

Θεωρούμε πως στην επερχόμενη Γ.Σ. θα πρέπει να υπάρξουν οι αναλύσεις για:

α) Τη θέση - ιδιότητα την όποια σήμερα βρίσκεται ο κλάδος. Οι πράκτορες είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι, διανομείς, εργολάβοι, κτλ (....Με βάση τα παραπάνω η Ε.Α. θεωρεί ότι εφόσον οι πράκτορες του ΟΠΑΠ δεν αναλαμβάνουν κανένα από τους προαναφερόμενους κινδύνους , δεν συνιστούν γνήσιους εμπορικούς αντιπροσώπους του. Κατά συνέπεια η Ε.Α. εκτιμά ότι οι πράκτορες δεν αποτελούν επιχειρήσεις σύμφωνα με το δίκαιο του ανταγωνισμού και..... Απόφαση αριθ.430/V7 2009 Επιτροπή Ανταγωνισμού τμήμα Β), τι ακριβώς είναι και ποια επαγγελματικά δικαιώματα έχουν;

 β) Ποια από τα μονοπωλιακά παιχνίδια θα διατίθενται στο μέλλον μόνο μέσα από τα πρακτορεία (θυμίζουμε τα Κρατικά Λαχεία στα ΕΛΤΑ, στον Μαρινόπουλο κτλ), και ποια από αυτά σε ποια άλλα;

γ) Ποιες οι διαφορές μεταξύ των πρακτορείων και των Play Opap ως προς τα παιχνίδια που αυτά θα διαθέτουν (αν, κι από πού, προκύπτει η δέσμευση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για μη διάθεση των αποκλειστικών παιχνιδιών που περιγράφονται στην Ατ. Σύμβαση μας και από το νέο δίκτυο σημείων πώλησης Play Opap);

 δ) Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του δικτύου μας, από την ΟΠΑΠ και ποιες μπορεί και πρέπει να είναι οι δεσμεύσεις των δύο πλευρών (πχ. πόσα πρακτορεία , σε πόσες και ποιες διαφορετικές ταχύτητες, ποιο είναι το χωροταξικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει προγραμματίσει για την επόμενη 5ετία η ΟΠΑΠ ΑΕ, ώστε ο πράκτορας να έχει ένα ξεκάθαρο τοπίο προκειμένου να επενδύσει στην ανάπτυξη του πρακτορείου του, όπως απαιτείται σήμερα από την ΟΠΑΠ ΑΕ με τις ελάχιστες προδιαγραφές);

στ) Ποιος θα είναι ο νέος κανονισμός πρακτορείων, ποιες από τις υποχρεώσεις που αυτός μεταφέρει στα πρακτορεία μας είναι ρεαλιστικές και σύννομες; Πόσο αυτές θα αλλάξουν την επιτυχημένη φυσιογνωμία των πρακτορείων και πόσο θα επηρεάσουν τις πωλήσεις; (θυμίζουμε την απαγόρευση εισόδου ενήλικα όταν αυτός συνοδεύεται από ανήλικο κτλ)

Τέλος θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις από τους υπευθύνους της ΠΟΕΠΠΠ αλλά και από τα Σωματεία ώστε αυτές να αποτελέσουν τη βάση των τοπικών Γ.Σ., όπου με τη σειρά τους θα διαμορφώσουν την τελική πρόταση η οποία θα αφορά τη χάραξη της Νέας Στρατηγικής που θα πρέπει να υπάρχει για το μέλλον του κλάδου και να συμφωνηθεί με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας των πρακτορείων μας με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Είμαστε στη διάθεση της ομοσπονδίας καθώς και της ΟΠΑΠ Α.Ε., με ειλικρινείς προθέσεις για την όποια βοήθεια μας ζητηθεί και για την καλύτερη συνεργασία για την κοινή ωφέλεια και πορεία στο μέλλον.
Το Σωματείο Πρακτόρων νομού Κορίνθου

Διαβάστε το άρθρο "Ανακοίνωση του Σωματείου πρακτόρων νομού Κορινθίας" στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΑνακοίνωση του Σωματείου πρακτόρων νομού Κορινθίας Top of Page