praktores.com
 
 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μπούμερανγκ για τον ΟΠΑΠ η προσφυγή

Φεβ 27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΝΕΑ ΜΠΛΟΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ 

«Μπούμερανγκ» για τον Οργανισμό n προσφυγή στη διεθνή διαιτησία για διαφυγόντα κέρδη 1 δισ.

Τα μέτωπα μεταξύ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ παραμένουν ανοιχτά και διευρύνονται, με τον Οργανισμό να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ποντάροντας σε διαφωνίες των υπουργών, στο άγχος για πρόσθετα δημόσια έσοδα και σε πολιτικές εξελίξεις.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει με υπερβολική αλαζονεία να απειλεί και να εκβιάζει. Η αρχή έγινε με την περίφημη απειλή του κύριου μετόχου της EMMA DELTA, Πρι Σμετς, στο Reuters ότι θα σύρει την Ελλάδα στα δικαστήρια, την οποία έκανε πράξη με προσφυγή στη διεθνή διαιτησία, απαιτώντας 1 δισ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη λόγω αλλαγής του κανονισμού για τη λειτουργία των VLTs - μια κλασική μπλόφα των Τσέχων, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και φυσικά χωρίς καμία σχέση με το business plan της ίδιας της εταιρείας. Οι ξένοι μέτοχοι θεώρησαν ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν ένα διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς στην ουσία να αντιληφθούν ότι με το αιτούμενο ποσό ουσιαστικά ομολογούν πως πρόθεσή τους είναι να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο, αφού τα κέρδη τους σε μια τόσο σύντομη περίοδο θα μπορούσαν δυνητικά να ανέλθουν σε αυτό το αστρονομικό ποσό. Χρησιμοποιούν μάλιστα αυτή την εξόφθαλμη μπλόφα -με τη βοήθεια πάντα των φιλικών προς αυτούς media, που συμπεριφέρονται σχεδόν με υπαλληλική νοοτροπία-, προκειμένου να οδηγήσουν σε αναδίπλωση την κυβέρνηση σχετικά με το τέλος των 5 λεπτών ανά στήλη. Φαίνεται ότι σε επίπεδο υπουργών έχουν αναπτυχθεί διαφορετικές, ισχυρά αντιφατικές απόψεις για το θέμα, σε σημείο που τελικά να προταθεί η λύση της απόδοσης του τέλους ανά τρίμηνο.

Αυτή ήταν μια συμβιβαστική λύση, προκειμένου να μην οδηγηθούν σε πλήρη ρήξη η πλευρά Τσακαλώτου, που επιθυμεί να εισπράξει έσοδα από ισοδύναμα για τον Προϋπολογισμό από τη φορολογία του τζόγου και να λύσει το θέμα του online στοιχηματισμού. και η πλευρά Δραγασάκη, η οποία φαίνεται να προωθεί την άποψη του ΟΠΑΠ περί πλήγματος στον κλάδο.

ΜΕΤΩΠΑ. Φυσικά, οι γνωρίζοντες αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά είναι μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική του ΟΠΑΠ, που ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα με την κυβέρνηση. Στόχος, να κερδίσει μια αλλαγή στο θέμα του κανονισμού των VLTs, αλλά και να εκπαραθυρώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Αντώνη Στεργιώτη, που στάθηκε εμπόδιο στη σαρωτική επικυριαρχία και χειραγώγηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος που προσπάθησε να επιτύχει η πλευρά των Τσέχων.

Δυστυχώς, η αλαζονεία είναι κακός σύμμαχος σε τόσο μεγάλα θέματα και η κυβέρνηση δείχνει να έχει αντιληφθεί την τακτική αυτή και να προτίθεται να θέσει τον ΟΠΑΠ προ των ευθυνών του. Ειδικά στο θέμα της προσφυγής για διαφυγόντα κέρδη, φαίνεται να εξετάζει την προοπτική να προσφύγει και εκείνη εναντίον του Οργανισμού για απώλεια φόρων βάσει του business plan στο ύψος του ποσού που διατυμπανίζει ο φιλικός προς τον ΟΠΑΠ Τύπος ότι είναι ευθύνη της απόφασης της ΕΕΕΠ για εισαγωγή του ΑΦΜ στην κάρτα παίκτη και περιορισμό του ωραρίου και των ημερήσιων απωλειών.

Τα νομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της ΕΕΕΠ, της αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, και η τροποποίηση του κανονισμού συνάδει με το σχέδιο που είχε προκύψει από τη διαβούλευση και ως διά μαγείας άλλαξε πριν από την πρώτη δημοσίευση του κανονισμού, ενώ παράλληλα τελεί υπό εναρμονισμό με σχετική οδηγία της Ε.Ε. για έλεγχο του ξεπλύματος. Με την ίδια λογική, και σε εναρμονισμό με σχετική απόφαση του ΣτΕ και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το Δελτίο του Στοιχήματος, η ΕΕΕΠ ενδέχεται να εξετάσει την ονομαστικοποίηση των δελτίων του Στοιχήματος - γεγονός που θα γυρίσει σε απόλυτο μπούμερανγκ για την προκλητική τακτική των κυρίων Σμετς και Ζίγκλερ. Η συνέχεια σύντομα επί της οθόνης.

Διαβάστε το άρθρο"ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μπούμερανγκ για τον ΟΠΑΠ η προσφυγή" του Γιώργου Λεβέντη στην πηγή "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μπούμερανγκ για τον ΟΠΑΠ η προσφυγή Top of Page