praktores.com
 
 

Στον... αέρα «χαράτσι» στον ΟΠΑΠ!

Φεβ 17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε αναζήτηση ισοδύναμων για το ειδικό τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς το μέτρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, πρακτικά δεν εφαρμόζεται και η μη εφαρμογή του αφήνει «τρύπα» περίπου 300.000.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό, η οποία πρέπει να καλυφθεί για να μην υπάρξουν ενστάσεις από την τρόικα. Το ζήτημα εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ.

Από 1ns Ιανουαρίου

Το ειδικό τέλος των 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ισχύει τυπική από την 1 η Ιανουαρίου 2016, όμως τεχνικά και άλλα προβλήματα δεν έχουν επιτρέψει να εισπραχθεί. Εξάλλου, τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και οι πράκτορές του έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει την αποδοτικότητα του μέτρου. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αναζητείται η βέλτιστη δυνατή λύση, αφήνοντας το ενδεχόμενο κατάργησης του τέλους και αντικατάστασής του με άλλο ισοδύναμο μέτρο.

Επί τάπητος βρέθηκε επίσης το πρόβλημα με τα «φρουτάκια» (VLTs). Η αιφνιδιαστική αλλαγή του σχετικού κανονισμού από την Επιτροπή Παιγνίων είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η επένδυση και να προσφύγει ο ΟΠΑΠ κατά του Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση περίπου 1 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το κράτος χάνει ετήσια έσοδα ύψους περίπου 230.000.000 ευρώ. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του διαδικτυακού στοιχήματος, καθώς το σημερινό ασαφές πλαίσιο έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΟΠΑΠ.

Ο «αμετακίνητος» Στεργιώτης μοιράζει (πάλι) δουλειές

Ο... ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ κ. Αντώνης Στεργιώτης, η θητεία του οποίου ως προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει λήξει από τις 19 Δεκεμβρίου 2015, όχι μόνο συνεχίζει στο πόστο του αλλά εξακολουθεί προκλητικότατα να μοιράζει και μεροκάματα στους δικούς του ανθρώπους. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον στενό συνεργάτη του επικεφαλής της ΕΕΕΠ Δημήτρη Παναγέα, ο οποίος με το «σπαθί του» πήρε δουλειές 17.500 με απευθείας ανάθεση. Προφανώς και δεν χρειάστηκε κανένας διαγωνισμός καθώς και εκεί ακολουθήθηκε το γνωστό κόλπο του «σπασίματος» των συμβάσεων με μικρότερα ποσά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο δικηγόρος κ Παναγέας τοποθετήθηκε από τον Α Στεργιώτη στην τριμελή επιτροπή της ΕΕΕΠ που ελέγχει τον ΟΠΑΠ. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς ο κ Παναγέας -εκτός από πρώην στέλεχος του Καζίνου Λουτρακίου στο οποίο θήτευσαν μαζί με τον Α. Στεργιώτη- είναι πρώην υπάλληλος του ΟΠΑΠ και μάλιστα διεκδικεί δικαστικά αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ (!) και επαναπρόσληψη στον οργανισμό. Ο κ. Παναγέας υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το σκάνδαλο. Ωστόσο, η ΕΕΕΠ φαίνεται πως έχει... μέλι και η επιστροφή του ως «εξωτερικού συνεργάτη» δεν άργησε να έρθει. Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, ο κ. Παναγέας φέρεται να έχει εισπράξει 17.500 ευρώ για νομικές υπηρεσίες στην ΕΕΕΠ από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα.

Διαβάστε το άρθρο "Στον... αέρα «χαράτσι» στον ΟΠΑΠ!" στην πηγή "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣτον... αέρα «χαράτσι» στον ΟΠΑΠ! Top of Page