praktores.com
 
 

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο ΟΠΑΠ

Ιαν 13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής εφαρμογής του άρθρου 12 του ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α' 152/2015) και της σχετικής υπ' αριθμό 1001 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β' 1/2016), με τα οποία επιβλήθηκε ειδικό τέλος ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της από 01.01.2016, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΟΠΑΠ στις 11.01.2016.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή προχθές Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ζήτησαν την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο Διαδικτυακό Στοίχημα. Η διοίκηση της ΠΟΕΕΠΠ επικαλέστηκε την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Ο κ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στο καθεστώς λειτουργίας και φορολόγησης των 24 εταιρειών που κατέχουν "προσωρινές άδειες" (εδώ και χρόνια...) Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, υποστήριξε πως "όλα αυτά βεβαίως είναι θέματα τα οποία είναι στον προγραμματισμό για να αλλάξουν άμεσα και εκεί βεβαίως πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς που προχωρούν αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να τελειώσει αυτή η διαδικασία της μεταβατικής περιόδου και να πάμε σε διαγωνισμό ή σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να έχουμε ένα οριστικό καθεστώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τη μεταβατική περίοδο όπου υπάρχουν είκοσι τέσσερις συνολικά εταιρίες παροχής διαδικτυακού τζόγου".

Στην ομοσπονδία επισημαίνουν πως "από την αρχή που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, ως ισοδύναμο στη συμφωνία με τους δανειστές, από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ την 16η Νοέμβριου 2015 και τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ημέρα, είχαμε κάνει και επίσημα την πρόταση για άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιριών και τη φορολόγησή τους σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Μια πράξη που θα αποφέρει στο ελληνικό δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς, & αυτή τη λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠ.ΟΙΚ και έτσι προχώρησε η επιβολή του τέλους στα παιχνίδι της ΟΠΑΠ με τον Ν.4346/15".

Αναφερόμενος δε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης στην είσπραξη κρατικών εσόδων από τις εταιρείες Διαδικτυακού Στοιχηματισμού κατά την τελευταία τριετία, υπολογίζει το ποσόν των 40.000.000 ευρώ σε αντίθεση με την είσπραξη από την φορολογία του ΟΠΑΠ που είναι περίπου 750.000.000 ευρώ, με τζίρο περίπου ισόποσο. Καταλήγοντας στην επερώτησή του ο Αλ. Τριανταφυλλίδης ερωτά τον κ. Αλεξιάδη"... πώς σχεδιάζει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα στόχοι, μέσα, επιδιωκόμενος σκοπός - τον παράνομο τζόγο ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επομένως να εισφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο".

Διαβάστε το άρθρο "Στο ΣτΕ προσέφυγε ο ΟΠΑΠ" στην πηγή "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣτο ΣτΕ προσέφυγε ο ΟΠΑΠ Top of Page