praktores.com
 
 

Ο ΟΠΑΠ επενδύει στο υπεύθυνο παιχνίδι

Νοε 02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρωταρχική προτεραιότητα αποτελεί για τον Όμιλο ΟΠΑΠ η στρατηγική του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την ενημέρωση και την προστασία του καταναλωτικού κοινού και ιδιαίτερα των ανηλίκων και των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Ήδη, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Παίξε Υπεύθυνα» έχει ενημερωθεί το 100% των εργαζομένων του Ομίλου σχετικά με τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Επίσης, ενημερώθηκε το 90% των ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ κατ' ιδίαν, από εκπροσώπους της εταιρείας και σε όλα τα καταστήματα και τα σημεία πώλησης τοποθετήθηκε σχετική σήμανση και ενημερωτικό υλικό που προβάλλει τους κανόνες του υπεύθυνου παιχνιδιού και ενημερώνει το ευρύ κοινό. Σε ό,τι αφορά το γενικό κοινό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη καμπάνια επικοινωνίας σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι και δημιουργήθηκε, στις αρχές του 2015, ο πρώτος διαδικτυακός ιστότοπος (http:// responsiblegaming.opap.gr) ο οποίος είναι εξολοκλήρου αφιερωμένος σε αυτό, καθώς και ειδική ενότητα στην εφαρμογή ΟΡΑΡΡ. Παράλληλα, η τηλεοπτική διαφήμιση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι έφτασε στο 92% του κοινού, μια κάλυψη που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Πλέον τούτων, λειτουργεί -στον τηλεφωνικό αριθμό 1114- η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και τηλεσυμβουλευτικής, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, παρέχοντας βοήθεια τόσο σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερβολικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, σε πλαίσιο απόλυτης εχεμύθειας.

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ TON WLA

Ακριβώς για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουν στην καθημερινή λειτουργία τους, η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ. πιστοποιηθήκαν πρόσφατα από τον διεθνή οργανισμό World Lottery Association (WLA). Πρόκειται για τις μοναδικές ελληνικές εταιρείες που έχουν λάβει πιστοποίηση Επιπέδου 3, με ανώτατο το Επίπεδο 4, ως επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ομίλου ΟΠΑΠ στην προστασία του καταναλωτή, αποτελώντας έτσι οργανισμό-πρότυπο στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ επιβραβεύεται από τον WLA για το συνεπή σχεδιασμό και την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Με γνώμονα τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του, ο Όμιλος ΟΠΑΠ εξακολουθεί να θεσπίζει οικειοθελώς κανόνες και να αναλαμβάνει αυστηρές δεσμεύσεις, επιδιώκοντας να κρατήσει ζωντανή τη χαρά του παιχνιδιού.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το World Lottery Association επιβράβευσε τη στρατηγική μας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Η πιστοποίηση μας επιβεβαιώνει ότι οι αξίες της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της καινοτομίας αποτελούν κομμάτι του DNA μας και αντανακλώνται στην καθημερινή μας λειτουργία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν υπεύθυνα το παιχνίδι», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ. κ. Καμίλ Ζίγκλερ.

Π. ΜΑΤΕΠΟΦΣΚΙ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Marketing της ΟΠΑΠ ΑΕ. κ. Πετρ Ματεγιόφσκι τόνισε πως «με τη σφραγίδα του, ο παγκόσμιος οργανισμός WLA πιστοποιεί ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. είναι οι μοναδικές ελληνικές εταιρείες του κλάδου τυχερών παιγνίων που έχουν πλήρως ενσωματώσει τις παγκόσμιες αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα τους. Στον Όμιλο ΟΠΑΠ έχουμε διαμορφώσει και συνεχώς εξελίσσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εργαζομένους και συνεργάτες μας, αναλαμβάνοντας αυστηρές δεσμεύσεις, με στόχο να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά του παιχνιδιού».

«Ειδικότερα στον τομέα του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια. Είμαστε σε επικοινωνία με κοινωνικούς φορείς και αναπτύσσουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.ά. Επιπρόσθετα συνεργαζόμαστε με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και με άλλους αντίστοιχους οργανισμούς εστιάζοντας όχι μόνο στη διαχείριση πιθανών προβλημάτων αλλά και στην πρόληψη. Τα έως τώρα θετικά αποτελέσματα των δράσεών μας, μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθεια μας», κατέληξε ο κ. Ματεγιόφκσι.

 

WLA: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Το World Lottery Association αποτελείται από εταιρείες - μέλη που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και εφαρμόζουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής υπευθυνότητας στο πλαίσιο των αρχών Υπεύθυνου Παιχνιδιού, εστιάζοντας κυρίως σε αξίες όπως η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα, ο επαγγελματισμός και η καινοτομία. Οι εταιρείες-μέλη του φορέα, όπως η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., καλούνται να δεσμευτούν έμπρακτα στην τήρηση αυτών των αρχών βάσει σχετικής πιστοποίησης που λαμβάνουν σε 4 στάδια. Η αξιολόγηση της υποψηφιότητας κάθε εταιρείας για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πραγματοποιείται από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών και η απόκτηση της δείχνει πόσο επιτυχημένα είναι στην πράξη τα προγράμματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζονται προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Διαβάστε το άρθρο "Ο ΟΠΑΠ επενδύει στο υπεύθυνο παιχνίδι" της ΕΛΕΝΑΣ ΦΑΚΟΥ στην πηγή "ΧΩΝΙ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟ ΟΠΑΠ επενδύει στο υπεύθυνο παιχνίδι Top of Page