praktores.com
 
 

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. «επενδύει» στην υγεία των παιδιών μας

Οκτ 05
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι δραστικές παρεμβάσεις αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα που υλοποιούνται στα ιστορικά παιδιατρικά νοσοκομεία «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία» από την ΟΠΑΠ Α.Ε. έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών της εταιρίας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες κτιριακές προϋποθέσεις ώστε τα δύο εξειδικευμένα δημόσια νοσοκομεία να παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε εξαιρετικές συνθήκες νοσηλείας. Τα δύο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας επωμίζονται επί δεκαετίες το βάρος της περίθαλψης των παιδιών της χώρας, με το ανθρώπινο δυναμικό τους να ανταποκρίνεται πάντοτε με σεβασμό και αφοσίωση στις ανάγκες των μικρών ασθενών. Ωστόσο, ο χρόνος, εκτός από την εμπειρία και τη γνώση στο προσωπικό, έχει αφήσει και τα σημάδια του στα κτίρια των νοσοκομείων, καθιστώντας αναγκαία την παρέμβαση και την ανακαίνιση. Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα, η συνεισφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την ανακαίνιση των νοσοκομείων θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου που θα βοηθήσει την ψυχολογία των μικρών ασθενών.

Υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε ένα περιβάλλον που σέβεται τους μικρούς ασθενείς

Θέτοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών η εταιρία ανακαινίζει τα δυο παλαιότερα και μεγαλύτερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Ήδη το μεγαλόπνοο έργο ανακαίνισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε με την ολοκλήρωσή του τα δύο δημόσια εξειδικευμένα Νοσοκομεία Παίδων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε συνθήκες κορυφαίου επιπέδου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ακριβή σχεδιασμό της εταιρίας, τα έργα που υλοποιούνται στην παρούσα φάση αφορούν στον 5ο όροφο του Παίδων «Η Αγία Σοφία», συνολικής έκτασης 1,825.00 m2, ο οποίος περιλαμβάνει την εκπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική 39 κλινών, το Ουρολογικό και τον Θάλαμο Πλαστικής Χειρουργικής με 11 κλίνες, την Κλινική Νεογνών με 51 θερμοκοιτίδες καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας Νεογνών με 27 θερμοκοιτίδες. Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχει τοποθετηθεί νέος ανελκυστήρας ενώ προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης στον 3ο όροφο, συνολικής έκτασης 550.00 m2 και χωρητικότητας 30 κλινών.

Συνολικά, οι εργασίες αφορούν:

• Στην ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του 5ου ορόφου στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» κατ του 3ου ορόφου στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».
• Στην ειδική εσωτερική διακόσμηση ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που θα λειτουργήσει πρωτίστως θεραπευτικά ενώ θα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τον σύγχρονο ιατρικό τρόπο σκέψης.
• Στην αντικατάσταση του εξοπλισμού σε γραφεία ιατρών, νοσηλευτών και στους χώρους ξεκούρασης του προσωπικού καθώς και στους θαλάμους.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ατμόσφαιρας, που θα επιτρέψει στα παιδιά να ταξιδεύουν μακριά από τη νοσηλευτική πραγματικότητα. Διότι προφανώς οι θεράποντες ιατροί έχουν τον σημαντικότερο ρόλο στη θεραπεία των παιδιών, αλλά η αντιμετώπιση της ασθένειας γίνεται πιο «δραστικά» όταν νοσηλεύονται σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον.

Η ΟΠΑΠ μάς κάνει μέρος της προσπάθειάς της

Μέρος της στρατηγικής της ΟΠΑΠ είναι να δίνει στο κοινό τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε της προσπάθεια για το κοινωνικό καλό. Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε το 2014 να συνδέσει ένα ιστορικό αθλητικό γεγονός, τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που επίσης υποστηρίζει ως Μέγας Χορηγός, με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανακαίνισης των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Μέσα από τη δράση «Διαδρομή Προσφοράς» κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να γίνει μέλος της ομάδας της ΟΠΑΠ. Οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους την εφαρμογή και είχαν τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματά τους, τα οποία θα μετατρέπονταν αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δύο Νοσοκομείων.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε διάστημα δύο εβδομάδων καταγράφηκαν περισσότερα από 60.000 downloads που μαζί με τις επισκέψεις στο website της δράσης www.diadromiprosforas.gr συγκέντρωσαν συνολικά 240.000 βήματα. Τα ηλεκτρονικά βήματα του κοινού μετατράπηκαν αυτόματα σε επένδυση για την ανακαίνιση των 2 Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Συνέπεια και δέσμευση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στην Υγεία 

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελεί να είναι μια εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο αλλά και ένα από τα πιο ενεργά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας. «Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, η ΟΠΑΠΑΕ. παραμένει πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της καινοτομίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που κάνουν ουσιαστική διαφορά», επισημαίνει η εταιρία. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εστιάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά στο μέλλον αυτού του κόσμου, στους λιλιπούτειους, φροντίζοντας να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες υγείας τούς παρέχονται σε υψηλού επιπέδου νοσοκομειακό περιβάλλον.

Διαβάστε το άρθρο "Η ΟΠΑΠ Α.Ε. «επενδύει» στην υγεία των παιδιών μας" στην πηγή "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΗ ΟΠΑΠ Α.Ε. «επενδύει» στην υγεία των παιδιών μας Top of Page