praktores.com
 
 

Ο ΟΠΑΠ λοιδορεί και υπονομεύει την Αρχή που τον ελεγχει !!!

Σεπ 05
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσφατα είχαμε παραθέσει εκτενές ρεπορτάζ για την υπέρμετρη επιρροή που έχει ο ΟΠΑΠ στα μέσα ενημέρωσης, την οποία χρησιμοποιεί για να προάγει εκβιαστικά τα συμφέροντά του απέναντι σε ιδιώτες, κυβέρνηση, κρατικούς λειτουργούς, αθλητικά σωματεία, Αρχές, συνεργάτες... και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Μερικές φορές, μάλιστα, όπως είχαμε αναδείξει ανάγλυφα στο ρεπορτάζ, χρησιμοποιεί τη διαφημιστική επιρροή του στα μέσα ενημέρωσης για την εξυπηρέτηση ξένων κέντρων, όπως οι δανειστές, η τρόικα κ.λπ., σε αντάλλαγμα ίσως για άλλες εξυπηρετήσεις.

Η ύπαρξη αυτού του πλέγματος αδιαφάνειας δεν μπορούσε να αποτυπωθεί πιο πειστικά από τη δημοσίευση σε όλα τα Μέσα και τις ιστοσελίδες πανομοιότυπου «ρεποριάζ» για το «μείζον ηθικό ζήτημα» που ενοχλεί τον ΟΠΑΠ σχετικά με την Επιτροπή Παιγνίων και την Εποπτική Επιτροπή του Οργανισμού.
Τα ΜΜΕ που πρόθυμα δημοσίευσαν και υιοθέτησαν τη θέση του ΟΠΑΠ δεν αναζήτησαν φυσικά την άποψη της άλλης πλευράς.
Αντίστοιχης προβολής έτυχε και η ένσταση του Οργανισμού κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ζητήσει εξαίρεση της ΑΕΚ από το κουπόνι του Στοιχήματος, λόγω ασυμβίβαστου με τον γνωστό μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ.

Μια εταιρεία κεφαλαιοποίησης 4 δισ. ασχολείται με ένα τόσο επουσιώδες θέμα και χαλάει τον κόσμο στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, προφανώς γιατί είναι προσωπικό καπρίτσιο του μικρομετόχου.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει απαξιώσει κάθε υποχρέωση για την διάφανη και ισότιμη στήριξη του αθλητισμού και διαπραγματεύεται ατομικά με τις ομάδες της Super League, αφού πρώτα έχει ασκήσει εκβιασμούς και έχει τεχνητά οδηγήσει σε αδιέξοδο τη θεσμική διαδικασία.

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.

 Ο Οργανισμός δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την παντοκρατορία του στα ΜΜΕ για να εκβιάζει την κυβέρνηση για τα έσοδα από τα VLTs, που χάνονται επειδή αποφάσισε ότι δεν του αρέσουν οι αποφάσεις της ρυθμιστικής Αρχής για τις ώρες λειτουργίας, οι οποίες σκοπό έχουν να προστατεύσουν το κοινό από τον εθισμό των παιγνιομηχανών, ενώ έχει εγκλωβίσει χιλιάδες καταστηματάρχες τους οποίους έχρισε πράκτορες, παρακάμπτοντας έτσι την απαίτηση του νόμου για τα VLTs που έδινε το δικαίωμα πρακτόρευσης στο παλιό δίκτυο πρακτόρων, αναγκάζει τους επιχειρηματίες να καταθέτουν εξώδικα και οδηγεί, πάντα με την αλαζονεία της παντοκρατορίας στα ΜΜΕ, την αγορά από τον έναν εκβιασμό στον άλλο.
Ο ΟΠΑΠ δείχνει αποφασισμένος να μεγεθύνει και να προστατεύσει το μονοπώλιο με πρακτικές παραβίασης του ανταγωνισμού, όπως μαρτυρεί και η πρόσφατη υπερπροσφορά του για τον ΟΔΙΕ, όπου προσέφερε πενταπλάσιο τίμημα από αυτό των εκτιμητών, προκειμένου να προστατεύσει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο του τζίρου του από τον έλεγχο του ανταγωνισμού.
Είναι προφανές ότι, όταν ένας οργανισμός αφήνεται ανεξέλεγκτος να λοιδορεί και να υπονομεύει την Αρχή που τον ελέγχει, δεν  θα διστάσει να προωθήσει τις πιο αυθαίρετες πρακτικές και, φυσικά, σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, να αποκτήσει και εξωθεσμική πολιτική παρέμβαση.

Η Πολιτεία θα πρέπει να κοιτάξει πολύ στενά το ζήτημα της εξάρτησης των ΜΜΕ από τέτοια μονοπώλια και να δει ποια είναι τα πραγματικά ηθικά και νομικά ζητήματα που τίθενται από την απώλεια ενός σημαντικού εργαλείου κοινωνικής πολιτικής, που ήταν ο ΟΠΑΠ και που είναι οι περισσότερες λοταρίες στον κόσμο.

 

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ “Οι “εκβιασμοί» απο τον ΟΠΑΠ” στην πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Γιωργου Λεβέντη 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 12:37 Διαβάστηκε 7845 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟ ΟΠΑΠ λοιδορεί και υπονομεύει την Αρχή που τον ελεγχει !!! Top of Page