praktores.com
 
 

Σερί αύξησης από τον ΟΠΑΠ

Μαϊ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας. Η Ελληνική Δημοκρατία, σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Αυστηρό πλαίσιο

Αναφορικά με την ανάπτυξη των VLTs σημείωσε: «Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει 4.000 παιγνιομηχανές οι οποίες βρίσκονται στις αποθήκες μας. Έχουμε έτοιμα συμβόλαια με ιδιοκτήτες Gaming Halls, προχωράμε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σε τεχνικό και λειτουργικό επίπεδο και στόχος μας είναι να έχουμε θέσει σε λειτουργία τον αναμενόμενο αριθμό Gaming Halls ως το τέλος της χρονιάς ή το αργότερο ως τον Ιανουάριο του 2016.
Ήδη έχουμε δεχθεί 7.500 αιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων. Είμαστε πανέτοιμοι για το ξεκίνημα. Υπάρχουν όμως παράμετροι οι οποίες δεν εξαρτώνται από εμάς και έχουν να κάνουν με το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας και ειδικότερα την απόσταση όσον αφορά την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.
Για παράδειγμα, σας επισημαίνω ότι το όριο των 200 μέτρων απόστασης από σχολεία δημιουργεί περιορισμούς στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων».

Τα αποτελέσματα 

 Εν τω μεταξύ η συνεισφορά των Ελληνικών Λαχείων και η ανθεκτικότητα των κύριων παιχνιδιών (Πάμε Στοίχημα, ΚΙΝΟ, Τζόκερ) οδήγησαν σε άνοδο για έβδομο στη σειρά τρίμηνο τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ.
Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθαν στα 58,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 15,8% στα 1,18 δια ευρώ.
Αντιστοίχως τα μεικτά κέρδη (GGR) έφτασαν τα 356,3 εκατ.(+11,3%), εκ των οποίων το 30% αποδίδεται στο Δημόσιο.
Οι αποδόσεις στους νικητές (pay out) από 66,8% το πρώτο τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στο 68,1 % το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η αύξηση αποδίδεται στο pay out του Πάμε Στοίχημα (από 67,9% σε 71,8%) για να γίνει πιο ελκυστικό το live betting.

Τα παιχνίδια

Οι πωλήσεις του Πάμε Στοίχημα αυξήθηκαν κατά 7,8% στα 406 εκατ.ευρώ και το ΚΙΝΟ είχε οριακή αύξηση 1,2% στα 506 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τη θυγατρική Ελληνικά Λαχεία έφτασαν τα 112,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 72,8 εκατ. ευρώ προήλθαν από το Σκρατς και τα 39,8 εκατ. ευρώ από τα λαχεία.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου τα διαθέσιμα του ΟΠΑΠ έφτασαν τα 265 εκατ. ευρώ, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως από τον Απρίλιο άρχισε η πληρωμή του υπολοίπου μερίσματος για τη χρήση 2014 ύψους 0,50 ευρώ ή 160 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε το άρθρο "Σερί αύξησης  από τον ΟΠΑΠ" στην πηγή "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣερί αύξησης από τον ΟΠΑΠ Top of Page