praktores.com
 
 

Διοργάνωση ιπποδρομιών από ΟΠΑΠ μετά τον διαγωνισμό για το στοίχημα

Οκτ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη δέσμευση του ΟΠΑΠ για τη στήριξη της διοργάνωσης των ελληνικών ιπποδρομιών εξέφρασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Καμίλ Ζίγκλερ.
Σε δηλώσεις του προς στην «Κ», στο περιθώριο της ανακοίνωσης του νέου χορηγικού προγράμματος του ΟΠΑΠ προς την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, ο κ. Ζίγκλερ παραδέχθηκε ότι θεωρείται δεδομένη η πρόθεση του οργανισμού, εφόσον αναλάβει την άδεια εκμετάλλευσης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, να συνεχίσει τη διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο. «Μας ενδιαφέρουν οι ελληνικές ιπποδρομίες κι εφόσον αναλάβουμε τη (σχετική) άδεια, στρατηγική μας απόφαση είναι να συνεχίσουμε τη διεξαγωγή τους», είπε χαρακτηριστικά. 

Τώρα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Ζίγκλερ, αναμένει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, σχετικά με τις προσφυγές που έχει πραγματοποιήσει η Intralot κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό εκχώρησης της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Πρόσθεσε δε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς θα γίνει γνωστό από το Συμβούλιο της Επικρατείας αν γίνεται δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε η Intralot ή όχι. Σε ό,τι αφορά την κατάληξη της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο κ. Ζίγκλερ εκτίμησε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του έτους.
Ο ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε χθες το νέο χορηγικό πρόγραμμά της προς την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου. Η νέα χορηγία έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια και κατατάσσει τον ΟΠΑΠ ως το «Μέγα Χορηγό» της ομάδας, όπως ίσχυε μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ είναι ο Μέγας Χορηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου από το 2008 και μετά, με συνεχείς ανανεούμενες διετείς ή και τριετείς συμβάσεις. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται τετραετής σύμβαση, το ύψος της οποίας η διοίκηση του οργανισμού δεν γνωστοποίησε.
«Με μεγάλη χαρά», είπε ο κ.Ζίγκλερ, «ανακοινώνουμε σήμερα την ανανέωση της χορηγίας μας στην Εθνική Ελλάδος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτή η επιτυχημένη συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες: στο πάθος για τον αθλητισμό, στην αφοσίωση, στην παράδοση και στην επιτυχία. Η χορηγία αυτή καθώς και η χρονική της διάρκεια, σηματοδοτεί τη μέγιστη υποστήριξη του ΟΠΑΠ στην Εθνική Ελλάδος. Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα να συνεχίσει να προσφέρει σπουδαίες στιγμές, και στους παίκτες να συνεχίσουν να αποτελούν αθλητικά πρότυπα και παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους αθλητές της χώρας».

 
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στην νέα σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη αθλητικών ακαδημιών ποδοσφαίρου για παιδιά 7 έως 10 χρόνων. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ θα στηρίζει 125 ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα και ότι αποτελεί δέσμευση του οργανισμού να στηρίξει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.
Ο κ. Ζίγκλερ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του οργανισμού βρίσκεται δίπλα στη νεολαία, καθώς αυτή αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι της χώρας, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ επισήμανε ότι, πέρα από τη συγκεκριμένη χορηγία, η εταιρεία του συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικά όλα τα αθλήματα και ταυτόχρονα να προσφέρει στην κοινωνία και στην οικονομία. Ο κ. Ζίγκλερ χαρακτήρισε τον ΟΠΑΠ ως «την εταιρεία που εισφέρει το μεγαλύτερο ποσό φόρων στο κράτος». Στάθηκε ιδιαίτερα στον φόρο του 30% επί των μεικτών εσόδων (Gross Gaming Revenue ή GGR), έναν φόρο που δεν υπήρχε στο παρελθόν και ο οποίος το 2013 απέφερε στα δημόσια ταμεία, 350 εκατ.
ευρώ. «Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει τη μακρά συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας στο αυστηρό, συνεπές και υπεύθυνο παιχνίδι όπως επίσης και στην Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη», κατέληξε ο κ. Ζίγκλερ.

Διαβάστε το άρθρο "Διοργάνωση ιπποδρομιών από ΟΠΑΠ μετά τον διαγωνισμό για το στοίχημα" στην πηγή ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 10:15 Διαβάστηκε 5674 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΔιοργάνωση ιπποδρομιών από ΟΠΑΠ μετά τον διαγωνισμό για το στοίχημα Top of Page