praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ Μία-μία υλοποιούνται οι εταιρικές στρατηγικές

Αυγ 14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άλλωστε από τη στιγμή της εξαγοράς -τον Οκτώβριο του 2013- του 33% του ΟΠΑΠ από το σχήμα της Emma Delta ήταν δεδομένο ότι το 2014 θα ήταν χρονιά-σταθμός για την εταιρεία. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα στα τέλη Απριλίου, η διοίκηση του Καμίλ Ζίγκλερ είχε παρουσιάσει το όραμά της (σ.σ. σε συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί για αυτόν τον σκοπό) για την ΟΠΑΠ Α.Ε. ως μια εταιρεία που θα αποτελεί πρότυπο στο εγχώριο επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο.

Με... φάρο τον παραπάνω στόχο, έχουν τεθεί η στρατηγική της εταιρείας αλλά και οι προοπτικές συνολικά του Ομίλου για το τρέχον έτος. Κατ' αρχάς, ο ΟΠΑΠ στοχεύει σε μια στρατηγική η οποία επικεντρώνεται στην επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας, ελκυστικών ταμειακών ροών και εύρωστης μερισματικής πολιτικής, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία για τους μετόχους του.

Σε αυτήν τη διαδικασία, η διατήρηση της ηγετικής θέσης του ΟΠΑΠ στον ελληνικό τομέα παιγνίων είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη διοίκηση της εταιρείας, που όμως δεν μοιάζει να επαναπαύεται στα μέχρι στιγμής... κεκτημένα. Ειδικότερα στρατηγικός στόχος της διοίκησης Ζίγκλερ είναι η διαφοροποίηση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του ΟΠΑΠ μέσω της εκμετάλλευσης νέων αδειών λειτουργίας, η συνεχής βελτίωση και επαναπροσδιορισμός του δικτύου του ΟΠΑΠ, αλλά και η αναδιάρθρωση της πολιτικής της Εταιρικής Κοινωνικής Διακυβέρνησης.

Οι προοπτικές του Ομίλου

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του Ομίλου ΟΠΑΠ ανά πεδίο δραστηριότητας για το 2014 και στο πώς αυτές έχουν διαμορφωθεί από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, έξι είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα: 

1] Παιγνιομηχανήματα.

Ο ΟΠΑΠ κατέχει το αποκλειστικό δεκαετές δικαίωμα για να λειτουργήσει 35.000 παιγνιομηχανήματα στην Ελλάδα και σχεδιάζει τη σταδιακή εισαγωγή τους στην αγορά έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουλίου η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων (ΕΕΕΠ) εξέδωσε τον κανονισμό διεξαγωγής των παιχνιδιών μέσω VLTs, τον οποίο ανέμενε «εναγωνίως» η ΟΠΑΠ και μάλιστα σε ανακοίνωσή της καλωσόρισε την εν λόγω απόφαση της ΕΕΕΠ.

Σύμφωνα με την ηγετική ομάδα του ΟΠΑΠ ο νέος κανονισμός «θέτει ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και παρέχει τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται για υπεύθυνο και με διαφάνεια παιχνίδι».

«Η νόμιμη λειτουργία των VLTs», εκτιμούν στον ΟΠΑΠ, «θα προσφέρει μια θεσμοθετημένη, υπεύθυνη και πιστοποιημένη εμπειρία παιχνιδιού, θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα συνεισφέρει και στα δημόσια οικονομικά μέσω της φορολόγησης (GGR), πράγματα που δεν ισχύουν στη σημερινή μη νόμιμη λειτουργία των VLTs».

Υπογραμμίζεται ότι περίπου δύο εβδομάδες πριν από τη γνωστοποίηση από την ΕΕΕΠ του νέου κανονισμού για τα παιγνιομηχανήματα, η ΟΠΑΠ Α.Ε.
είχε ανακοινώσει την επιλογή (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσκλησης υποβολής προσφοράς που διεξήχθη από την ΟΠΑΠ και στην οποία συμμετείχαν τέσσερις διεθνείς εταιρείες) της GTECH S.p.A. ως Παρόχου Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος (CIS) - Παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Κατόπιν αυτών τα επόμενα βήματα για τον Οργανισμό προβλέπουν: α) Την προκήρυξη ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας επιλογής προμηθευτή για την αγορά μηχανημάτων VLTs, που θα λειτουργήσουν μέσω του δικτύου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

β) Την προκήρυξη δημόσιου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, κατά τις επιταγές της νομοθεσίας για την παραχώρηση του δικαιώματος εγκατάστασης και λειτουργίας των 18.500 VLTs έναντι ανταλλάγματος σε 4 έως 10 παραχωρησιούχους.
Όπως προαναφέρθηκε, τα πρώτα μηχανήματα VLTs αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία πριν από το τέλος του 2014.

2] Ελληνικά Λαχεία

Η θυγατρική εταιρεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., ΟPAP INVESTMENT LIMITED, συμμετείχε σε σύμπραξη με τις εταιρείες INTRALOT LOTTERIES LIMITED, SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.a.r.l. και LOTTOMATICA GIOCHI Ε PARTECIPAZIONI S.r.l. που αφορά στη χορήγηση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Τα ποσοστά συμμετοχής των Εταιρειών στη σύμπραξη είναι: ΟΡΑΡ INVESTMENT LIMITED 67%, INTRALOT LOTTERIES LIMITED 16,5% και SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.a.r.l.
16,5%.
Η κοινοπραξία αναμένεται να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο πρακτορείων της ΟΠΑΠ Α.Ε. προκειμένου να διευρύνει τα σημεία πώλησης και να εισαγάγει στην ελληνική αγορά τα στιγμιαία και κρατικά λαχεία στα πλαίσια του δικαιώματος που κατέχει. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Κοινοπραξία, σχεδιάζει να εφαρμόσει μια στρατηγική marketing σε όλο το δίκτυο των πρακτόρων, στα πλαίσια του δικαιώματος που κατέχει. Η στρατηγική αυτή θα της επιτρέψει την εισαγωγή νέων προϊόντων ικανοποιώντας τις προσδοκίες των πελατών όσον αφορά τον σχεδιασμό και την απόδοση (payout) με μια επιλογή ονομαστικών αξιών.

3] Τυχερά παιγνίδια μέσω Διαδικτύου 

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εργάζεται ώστε να καταστήσει δυνατή, εντός του τρέχοντος έτους, τη συμμετοχή του παικτικού κοινού μέσω διαδικτύου στα παιχνίδια εκείνα, για τα οποία κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας με κάθε πρόσφορο που παρέχεται από την τρέχουσα τεχνολογία μέσο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2843/2000 και από την ολοκληρωμένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ στις 15/12/2000, η οποία επεκτάθηκε με την προσθήκη που υπογράφηκε στις 12/12/2011 πρόσθετη πράξη. Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής παιχνιδιών μέσω διαδικτύου έως τη 12η Οκτωβρίου 2030 με εξαίρεση τα παιχνίδια Στοίχημα και τις παραλλαγές του, Monitor Games και GoLucky, για τα οποία το σχετικό δικαίωμα διεξαγωγής λήγει τη 13η Οκτωβρίου 2020.

Και για το online betting, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επέλεξε την GTECH S.p.A. ως πάροχο της πλατφόρμας διεξαγωγής για τις δραστηριότητές της. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να προσφέρει στο παικτικό κοινό την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη συμμετοχή στα παιχνίδια που διεξάγει.

4] Διατήρηση της θέσης του ΟΠΑΠ στην ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων 

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι: α) Η βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας και της εικόνας των παιχνιδιών τα οποία προσφέρονται στην ελληνική αγορά, καθιστώντας τα με μοντέρνα εμφάνιση και ελκυστικά στις ανάγκες των πελατών, β) ο εμπλουτισμός τού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των πελατών του, και γ) η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της εικόνας των σημείων πώλησης της εταιρείας.

5] Ολοκλήρωση του επαναλανσαρίσματος της εικόνας του δικτύου των πρακτορείων

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι η ολοκλήρωση του έργου της σύγχρονης εμφάνισης των πρακτορείων, της αναβάθμισης της λειτουργικότητάς τους και της ενίσχυσης της υποδομής τους, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες στο κοινό υπηρεσίες. Ήδη μέχρι τις 31/12/2013 είχε ολοκληρωθεί το έργο της Ενιαίας Εταιρικής Εικόνας στα 494 πρακτορεία στον δήμο της Αθήνας, στα 921 πρακτορεία στην περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, στα 1.487 πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. του υπολοίπου του Νομού Αττικής και στα 1.045 πρακτορεία της Δυτικής Ελλάδος, Κρήτης και Β. Αιγαίου.

6] Μείωση του λειτουργικού κόστους και η αύξηση της παραγωγικότητας

Στόχοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι: α) η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των λειτουργιών της Εταιρείας και η μεγέθυνση των δυνατοτήτων της, β) η δημιουργία νέων εταιρικών δομών και η ενίσχυση των ανθρωπίνων πόρων μέσω της πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού, και γ) η λήψη διαχειριστικών και τεχνολογικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί το συνολικό λειτουργικό κόστος και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Διαβαστε το άρθρο "ΟΠΑΠ Μία-μία υλοποιούνται οι εταιρικές στρατηγικές στην πηγή "ΑΠΟΨΗ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ Μία-μία υλοποιούνται οι εταιρικές στρατηγικές Top of Page