praktores.com
 
 

Ρυθμιστικό αλαλούμ στο διαδικτυακό στοίχημα

Ιουν 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά, η διαφορά μεταξύ μόνιμης και προσωρινής άδειας αποδεικνύεται τεράστια, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς μήπως είναι καλύτερα να είσαι προσωρινά αδειοδοτημένος». Με αυτήν τη φράση, κορυφαίο στέλεχος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ρυθμιστικό καθεστώς δυο ταχυτήτων που καθορίζει πώς οι εταιρείες του κλάδου θα προσφέρουν υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού στην Ελλάδα.
Της έναρξης λειτουργίας του www.pamestoixima.g, της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΟΠΑΠ, στις αρχές του περασμένου μήνα, προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για τη «Ρύθμιση θεμάτων διεξαγωγής και ελέγχου παιγνίων στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης που προσφέρονται από την ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω του Διαδικτύου». Με την απόφαση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αποσαφηνίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την προσφορά ΟΠΑΠ Α.Ε. («ο κάτοχος της άδειας») των παιγνίων στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, το πλαίσιο λειτουργιάς και συμμετοχής, τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού λογαριασμού ,πληρωμών, καθώς και ταυτοποίηση των παικτών.

Το παράδοξο είναι πως το πλαίσιο αυτό των προϋποθέσεων που ισχύει για τον ΟΠΑΠ σε μεγάλο βαθμό δεν έχει επεκταθεί για τις 24 προσωρινά αδειοδοτημένες εταιρίες που προσφέρουν ιντερνετικό στοίχημα στην Ελλάδα συμφώνα με το Άρθρο 50(12) του νόμου 4002/2011,δεν υπάρχουν η δεν έχουν εφαρμοστεί περιορισμοί που ισχύουν για τον ΟΠΑΠ, όπως το bonus εγγραφής, οι εμπορικές τους καμπάνιες (λ.χ. η χρήση γνωστών και διάσημων προσώπων στις διαφημίσεις) και κυρίως, το μείζον θέμα της ταυτοποίησης των παικτών.

Ανασταλτικοί παράγοντες

Η απουσία, όπως λένε στην αγορά, ενός κοινά αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου για τον τζόγο στην Ελλάδα, υπαιτιότητα των κυβερνήσεων που επί σειρά ετών δεν επεδίωξαν να δώσουν σαφή λύση, πάρα ακλούθησαν παρελκυστικές πολιτικές, δημιούργησε τη σημερινή ιδιάζουσα κατάσταση και εμφανίζει τη χώρα ανά τακτά διαστήματα υπόλογη στη Ε.Ε.

Αποτέλεσμα; Τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και οι 24 εταιρίες που διαθέτουν προσωρινή άδεια λειτουργιάς εμφανίζονται, για διαφορετικούς λόγους, δυσαρεστημένοι από τους κανόνες που έχουν τεθεί για τη λειτουργία τους, με το Δημόσιο να συνεχίζει να εισπράττει χωρίς να δίνει οριστική λύση.

Το γεγονός αυτό έχει όμως, άμεση επίπτωση στη λειτουργία των εταιριών. Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από τον ρυθμιστή για το pamestoixima.gr είναι ευρύτατοι ,σε σημείο που στελέχη του οργανισμού να κάνουν λόγο για ένα online περιβάλλον που στην πράξη αναγκάζει τον πελάτη-παίκτη να πηγαίνει στο πρακτορείο για να ποντάρει …Όπως εξηγούν υπάρχουν ακόμη πολλά σημεία που θεωρούνται barriers to entry (αποτρεπτικοί παράγοντες) όπως η προϋπόθεση ταυτοποίησης των στοιχείων του παίκτη εντός 30 ημερών μέσω του ΚΕΠ, όταν για τις ανταγωνιστικές εταιρίες αρκεί μια σκαναρισμένη ταυτότητα και αυτό όταν ο παίκτης ζητήσει ανάληψη! Τι άλλο πρέπει να δηλώσει ο παίκτης που θέλει να παίξει ιντερνετικό στον ΟΠΑΠ; ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «δεν συμμετέχει, ούτε πρόκειται να συμμετάσχει καθ’όλη τη διάρκεια ισχύος της πελατειακής σχέσης με την ΟΠΑΠ Α.Ε. σε αθέμιτες συμπράξεις (‘’στήσιμο παιγνίων ’’)ή ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κατάθεση στον (προσωρινό ή μη) λογαριασμό παίκτη χρημάτων που προέρχονται από εγκληματικές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες …»Το μεγαλύτερο, όμως πρόβλημα αφόρα το ότι ,εάν στον οργανισμό δεν καταφέρουν να γίνει η ταυτοποίηση, διότι ο παίκτης δεν πήγε, όπως απαιτείται ,στα ΚΕΠ μέσα σε 30 ήμερες, οπροσωρινός λογαριασμός μπλοκάρεται για έναν χρόνο.

Διαβάστε το άρθρο "Ρυθμιστικό αλαλούμ στο διαδικτυακό στοίχημα" συην πηγή "ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ".

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΡυθμιστικό αλαλούμ στο διαδικτυακό στοίχημα Top of Page