praktores.com
 
 

«Ανεβάζει ταχύτητα» το turnaround story του ΟΠΑΠ

Μαϊ 31
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία προσεκτικότερη ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του έτους αποκαλύπτει μια σημαντική εξέλιξη: η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στο συγκεκριμένο διάστημα έφτασε τα 76,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα, δηλαδή, κατά 32,4% σε ετήσια βάση (α' τρίμηνο 2013: 57,6 εκατ. ευρώ), επιστρέφοντας σε θετικό πρόσημο έπειτα από 13 ολόκληρα πτωτικά τρίμηνα.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της αλλαγής management στον Οργανισμό, με τη διοίκηση να προβλέπει πως οι βελτιωμένες επιδόσεις σε συνδυασμό με τη θετική ανταπόκριση του Σκρατς, του νέου στιγμιαίου λαχείου (πρώτου από μια σειρά νέων προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν στη διάρκεια του έτους), επιτρέπουν να ειπωθεί πως «το 2014 θα αποτελέσει μια χρονιά με σημαντικά οφέλη».
Η προσδοκία εδράζεται στα νέα παιχνίδια και σε δραστηριότητες που σταδιακά θα εισέρχονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και, φυσικά, στο Μουντιάλ. Η διοίκηση προβλέπει πλέον διψήφια αύξηση των εσόδων για το 2014 (εκτιμάται άνω του 15%), στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης των πωλήσεων του Σκρατς, της εισόδου στον online στοιχηματισμό και της έναρξης λειτουργίας των VLTs, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο καταλύτη για την ενίσχυση των μεγεθών.

Ήδη επικεφαλής της μονάδας Video Lottery Terminals τοποθετήθηκε ο Giacomo Bozzini, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του τμήματος AWP (παιγνιομηχανημάτων) της ιταλικής SNAI και γενικός διευθυντής της Merkur Inspired, θυγατρικής των Gauselmann Group και Inspired. Η διοίκηση δεν έχει μεταβάλει τον στόχο για έναρξη λειτουργίας της πρώτης παρτίδας των παιγνιομηχανημάτων στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 και την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου (16.500 VLTs) μέσα στο 2015.

Στην παρούσα φάση αναμένεται η έκδοση του κανονισμού λειτουργίας από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η διοίκηση, μιλώντας στους αναλυτές, ανέφερε πως, εάν δημοσιοποιηθεί εντός Ιουνίου, δεν θα υπάρξει ανατροπή στο χρονοδιάγραμμα της εταιρείας. Ήδη υπάρχουν τρεις προτάσεις, από τις οποίες θα επιλέξει ο ΟΠΑΠ τον προμηθευτή κεντρικού συστήματος, με την οριστική απόφαση να τοποθετείται τον επόμενο μήνα.

Στόχος της διοίκησης είναι να κινηθεί με συμφωνίες κατανομής των εσόδων με τους προμηθευτές των μηχανημάτων (Revenue Sharing Agreements). Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η εμπορική ονομασία των καταστημάτων που θα φιλοξενούν τα VLTs.
Το πρώτο πιλοτικό κατάστημα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των χρηστών και την τεχνική αξιολόγηση αναμένεται να λειτουργήσει εντός των προσεχών εβδομάδων.

Μουντιάλ 

Σημαντικός καταλύτης για τη θετική πορεία που διαγράφεται την εφετινή χρονιά αποτελεί επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Ο Οργανισμός θα αξιοποιήσει τη διοργάνωση, που «νομοτελειακά» ενισχύει τα μεγέθη όλων των στοιχηματικών εταιρειών (η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος είναι ακόμα ένα θετικό στοιχείο), μέσω της online πλατφόρμας που θα δημιουργήσει σε συνεργασία με την GTECH (αναμένεται να λειτουργήσει στις 2 Ιουνίου, ενώ ήδη δημοσιοποιήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας από την ΕΕΕΠ) και του «ζωντανού στοιχηματισμού» (inplay betting) που θα προσφέρεται στα πρακτορεία.
Λόγω της διοργάνωσης, το δεύτερο τρίμηνο του ΟΠΑΠ αναμένεται σημαντική αύξηση σε έσοδα και κερδοφορία.
Ήδη η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο 27% από την αρχή του έτους, με την κεφαλαιοποίηση να κινείται στα επίπεδα των 4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο "«Ανεβάζει ταχύτητα» το turnaround story του ΟΠΑΠ" στην πηγή "ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ".

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠ«Ανεβάζει ταχύτητα» το turnaround story του ΟΠΑΠ Top of Page