praktores.com
 
 

ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΟΝ «ΝΕΟ» ΟΠΑΠ

Μαϊ 10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περίπλοκες ισορροπίες, επιχειρηματικές συγκρούσεις, καινούργια πρόσωπα και προϊόντα και, κυρίως, νέα δεδομένα συνοδεύουν την εικόνα του «νέου ΟΠΑΠ», ο οποίος μπήκε σε άλλη εποχή, με τη διάθεση του νέου στιγμιαίου λαχείου με το όνομα «Σκρατς». Στο ερώτημα αν θα τα καταφέρει, η απάντηση είναι ρευστή, καθώς το περιβάλλον είναι ευμετάβλητο για τον νέο Οργανισμό. Τα στιγμιαία λαχεία προέρχονται πλέον από την «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.» (θυγατρική του ΟΠΑΠ, που έχει προκύψει επίσης από αποκρατικοποίηση).

Αν και επίσημα το νέο Ξυστό, το «Σκραις», ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, η κυκλοφορία του έχει αρχίσει αρκετές ημέρες νωρίτερα, όπως και τα... προεόρτια. Οι πράκτορες, με επιθετική επιστολή προς τον ΟΠΑΠ, ζητούν μεγαλύτερες προμήθειες από τη νέα διοίκηση και απειλούν ότι θα κρατήσουν τα... ρολά τους κατεβασμένα για τους νέους λαχνούς. Πού είναι το πρόβλημα;

Η θυγατρική προσφέρει προμήθεια 8% στις πωλήσεις του πρώτου έτους, με αναδιαπραγμάτευση για την συνέχεια.
Αντίθετα, οι πράκτορες ζητούν εγγυημένη προμήθεια 8% για τα 12 χρόνια που ισχύει η άδεια της «Ελληνικά Λαχεία» ή μια συνολική διαπραγμάτευση για τις προμήθειες, στην οποία θα έχουν λόγο.
Ο ΟΠΑΠ θεωρεί πως οι προμήθειες συνιστούν βασικό εργαλείο της εμπορικής πολιτικής και πρέπει να είναι «ευέλικτες». Και, βέβαια, έχει στα χέρια του το όπλο ότι οι νέοι λαχνοί μπορούν να πωλούνται στα πρακτορεία από πλανόδιους λαχειοπώλες ή μελλοντικά και στα περίπτερα.

Αυτό, πάντως, που ανησυχεί τους πράκτορες είναι οι προμήθειες στα τρέχοντα παιχνίδια (σ.σ.: ΚΙΝΟ και Στοίχημα) και κυρίως στα Βιντεολόττο, που διαμορφώνουν την αιχμή του δόρατος για τις εισπράξεις του νέου ΟΠΑΠ Οι ίδιοι θεωρούν ότι η καινούργια ιδιωτική διοίκηση κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις, που ίσως γίνουν σκληρότερες όταν θα επιβληθεί στον ΟΠΑΠ φορολογία 30% στα καθαρά του έσοδα.

 ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις είναι το όπλο της διοίκησης και στο επιχειρηματικό πεδίο. Πρόσφατα, με αμοιβαία συμφωνία έγινε μείωση στα συμβόλαια που η Intralot και η Scientific Games είχαν υπογράψει με την παλιά διοίκηση του ΟΠΑΠ για τα λαχεία. Πρόκειται για τις συμβάσεις για τις οποίες η Emma Delta είχε «σηκώσει τον τόπο» την παραμονή της υπογραφής της αγοράς του ΟΠΑΠ. Τώρα, οι συμβάσεις αναθεωρούνται (ο ΟΠΑΠ πέτυχε συμβιβασμό, αποσύροντας τις νομικές κινήσεις για την ακύρωσή τους), ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και με τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνολογικού παρόχου από την Intralot. Το συμβόλαιο, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, θα...
επιστρέψει σε τριετή ισχύ, ενώ θα μειωθεί και το τίμημα.

INTERNET. Το επόμενο στοίχημα για τη διοίκηση του Καμίλ Ζίγκλερ έχει ορίζοντα ενός μηνός και δεν είναι άλλο από το να είναι έτοιμος ο ΟΠΑΠ για Internet Gaming πριν από τις 12 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Μουντιάλ. Η πίεση είναι μεγάλη, καθώς, εάν δεν υλοποιηθούν τα σχέδια, απειλούνται οι στόχοι για τα έσοδα του Οργανισμού, ο οποίος ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει 24 εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού, που κινούνται συντονισμένα, ώστε να ανατρέψουν το μονοπώλιο του.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην «επόμενη ημέρα» του Οργανισμού αφορά στη χορηγική του πολιτική. Προ ημερών η διοίκηση ανακοίνωσε την πλήρη ανατροπή του προγράμματος χορηγιών και την αντικατάσταση του με ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τρεις πυλώνες (Υγεία, Αθλητισμός και Εργασία), στα πρότυπα των πολυεθνικών. Στον τομέα της Υγείας ο ΟΠΑΠ θα υποστηρίξει τα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων, το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού».

Στον Αθλητισμό, όμως, οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές: οι χορηγίες προς ΠΑΕ και αθλητικά σωματεία αναθεωρούνται υπέρ της δημιουργίας 250 ακαδημιών ποδοσφαίρου.Ο προβληματισμός είναι μεγάλος: Ο ΟΠΑΠ μπορεί να υποστηρίζει το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, το ποδόσφαιρο του παρόντος, όμως απειλείται με εξαφάνιση...

Διαβάστε το άρθρο" ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΟΝ «ΝΕΟ» ΟΠΑΠ " στην πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 11:41 Διαβάστηκε 4165 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΣΚΛΗΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΟΝ «ΝΕΟ» ΟΠΑΠ Top of Page