praktores.com
 
 

Πρόταση συνολικής συμφωνίας

Μαϊ 06
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Σε κλίμα συσπείρωσης διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ χθες Δευτέρα στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Το παρών έδωσαν αντιπρόσωποι απ' όλα τα σωματεία της Ελλάδας (παρευρέθησαν και ο πρόεδρος της ΕΠΠΑΠ κ.Γιώργος Πουλημάς, αλλά και αντιπρόσωποι από την ομοσπονδία της Αττικής), εκπρόσωποι της ΠΕΠΕΛ, αλλά και στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε., ο επικεφαλής της μονάδας πωλήσεων κ. Κάρας και ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης εμπορικού δικτύου κ. Ευάγγελος Γιαννακάκης.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βγαίνει από τη μεριά των πρακτόρων, φαίνεται ότι αλλάζει η ρότα των διαπραγματεύσεών τους. «Θέλουμε να συζητήσουμε όλο το πάζλ των νέων παιχνιδιών, όχι ξεχωριστά τα κομμάτια του» τονίζεται χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον αναζητείται μια συνολική λύση και για τα Λαχεία και για το ΣΚΡΑΤΣ και για το online στοίχημα και για τα VLTs. Μια συνολική συμφωνία που θα αφορά τα πάντα! «Έχουμε επιχειρήσεις και είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να ξέρουμε τι μας ξημερώνει για όλα τα νέα παιχνίδια. Πρέπει να προγραμματιστούμε για τις επενδύσεις μας, να εκσυγχρονιστούν όποια πρακτορεία χρειάζεται. Θέλουμε να ξέρουμε το αύριο» συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι μέχρι στιγμής κινήσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν φαίνεται ότι συμβαδίζουν με τη συγκεκριμένη πρόταση, κάτι που φυσικά ανησυχεί ιδιαίτερα την πλευρά των πρακτόρων.

To ΣΚΡΑΤΣ

Δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα του ΣΚΡΑΤΣ, με την ομοσπονδία να εμμένει στις θέσεις της. «Δεν αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη σύμβαση» λένε από την πλευρά των πρακτόρων, που πάντως δεν αποκλείουν ένα μεταβατικό στάδιο (ακόμη και τριών μηνών) χωρίς υπογραφές.

Instore Live Betting 

Οπισθοχώρηση του ΟΠΑΠ είχαμε στο θέμα του Instore Live Betting, το οποίο αναμένεται να μπει άμεσα στα πρακτορεία. Συμφωνά με τους ανθρώπους του οργανισμού θα ξεκινήσει με ποσοστό προμήθειας στο 8%!

To online στοίχημα

 Τόσο ο κ. Κάρας όσο κι ο κ. Γιαννακάκης απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν για την ακριβή χρονική περίοδο εισόδου του ΟΠΑΠ στο online στοίχημα, δηλώνοντας αναρμόδιοι.
Πάντως ο κ. Ζίγκλερ σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» τόνισε για το θέμα των 24: «Το θέμα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής πολιτείας. Εμείς είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε τον ΟΠΑΠ ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός στις online υπηρεσίες παιγνίων. Όλοι μας όμως συζητάμε για τους 24 παρόχους για τους οποίους πρέπει να σημειώσω ότι διαθέτουν μόνον προσωρινές άδειες. Άρα θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με αυτή τη διάρκεια των αδειών. Ξέρετε, στην Τσεχία, όταν έφτασαν οι Ρώσοι στρατιώτες τον Μάιο του 1968, ήρθαν προσωρινά. Τελικά παρέμειναν 23 χρόνια Επιπλέον, οι προσωρινά αδειοδοτημένοι πάροχοι θα πρέπει να λειτουργούν με τους ίδιους όρους που λειτουργεί ο ΟΠΑΠ, όπως είναι η φορολογία επί των παιγνίων, οι όροι διεξαγωγής υπεύθυνου παιγνίου κ.ο.κ.».

Το μέλλον είναι στο online στοίχημα και στα VLTs

Από το 2004 βρίσκεται στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής το πρακτορείο του κ. Λάμπρου Συριτούδη. Τα προβλήματα είναι γνωστά για τον κλάδο των πρακτόρων, με τον κύριο Συριτούδη να μιλά στο Match Money για τους τρόπους αντιμετώπισης του μεγάλου βραχνά, δηλαδή του πολύ πεσμένου τζίρου: «Οι τζίροι στα πρακτορεία μας θα αυξηθούν μόνο από την είσοδο του ΟΠΑΠ στο online στοίχημα, αρκεί οι όροι, το ποσοστό που θα πάρει το κάθε πρακτορείο να μην είναι τόσο χαμηλό όσο έχει ακουστεί». Ο κ. Συριτούδης μας λέει για τον ιδιώτη ΟΠΑΠ: «Πίστευα ότι θα είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση από τη στιγμή που άλλαξε χέρια ο οργανισμός. Όμως ακόμη είναι αρχή. Θεωρώ δεδομένο, πάντως, ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και θα είναι καλύτερο το μέλλον και για τα πρακτορεία».
Ποιο πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα του ΟΠΑΠ, Ο κ. Συριτούδης τονίζει: «Πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των παιχνιδιών και κυρίως του στοιχήματος. Πρέπει να γίνει ανταγωνιστικός. Ότι υπάρχει σε μια ιντερνετική πλατφόρμα, πρέπει να υπάρχει και στον ΟΠΑΠ και να παίζεται μέσα στα πρακτορεία».
Ο κ. Συριτούδης ολοκληρώνει: «Το μέλλον των πρακτορείων είναι στο online στοίχημα και στα VLTs. Αν καταφέρουμε και πάρουμε καλό ποσοστό προμήθειας τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα του επαγγέλματος μας. Διαφορετικά, θα κλείσουμε όλοι μας».

Διαβάστε το άρθρο "Πρόταση συνολικής συμφωνίας" στην πηγή "MATCH MONEY"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 21:08 Διαβάστηκε 3307 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠρόταση συνολικής συμφωνίας Top of Page