praktores.com
 
 

Το «στοίχημα» της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Μαϊ 03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Τελείωσε η εποχή που ο ΟΠΑΠ υπέγραφε εκατοντάδες συμβάσεις χορηγιών ή χρηματοδότησης φορέων χωρίς αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και χωρίς να έχει μελετηθεί το αποτέλεσμα για την κοινωνία ή τον Οργανισμό», τόνισαν κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας στρατηγικής του ΟΠΑΠ ο επικεφαλής του οργανισμού Kamil Ziegler και ο γενικός διευθυντής marketing Petr Matejovsky.Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της πλήρους ανακαίνισης των υποδομών των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων παίδων της χώρας, του Αγία Σοφία και του Αγλαΐα Κυριακού. Γι' αυτό επίσης ο ΟΠΑΠ προχωρά στη χρηματοδότηση 25ο Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα.


Επιπλέον, η διοίκηση του προωθεί σχέδιο στήριξης των νέων επιχειρηματιών ή νεοφυών επιχειρήσεων το οποίο αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως. Το βάρος δίνεται στη στήριξη των ανέργων γι' αυτό και το πρόγραμμα ΕΚΕ περιλαμβάνει, επίσης, χρηματοδότηση υποτροφιών καθώς και θέσεις μαθητείας στον ΟΠΑΠ.


Σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού άφησε αιχμές περί άνισων όρων ανταγωνισμού καθώς είναι αδύνατον να εξακριβωθεί, με το σημερινό μοντέλο, αν οι 24 εταιρείες που έχουν προσωρινές άδειες πληρώνουν τον φόρο του 30% επί των μικτών κερδών, τον οποίο καταβάλλει ο ΟΠΑΠ στο Ελληνικό Δημόσιο. Πάντως ο κ. Kamil Ziegler ήταν πολύ προσεκτικός όσον αφορά στο ζήτημα του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου. «θέλουμε να αναπτύξουμε παιχνίδια που θα είναι καλύτερα από των άλλων ομίλων του διαδικτυακού στοιχηματισμού» είπε. «Η εντολή της διοίκησης είναι να κινούμαστε σαν να μην υπάρχει αποκλειστικότητα σε κανέναν τομέα της αγοράς», ξεκαθαρίζουν στελέχη του ΟΠΑΠ.


Όσο για τις καθυστερήσεις στον τομέα της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, όπως για παράδειγμα στα VLTs και στο διαδικτυακό στοίχημα, ο Kamil Ziegler άφησε να εννοηθεί πως οι καθυστερήσεις έχουν κόστος για τον Οργανισμό, ο οποίος αναγκάζεται να πορεύεται με βάση σειρά εναλλακτικών σεναρίων (όσον αφορά στις αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) ώστε να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ziegler η νέα διοίκηση προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και ελπίζει πως οι πρώτες παιχνιδομηχανές θα λειτουργούν πριν απάτα τέλη του έτους, προσθέτοντας ακόμη πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει σημαντικά βήματα.


Σαφής υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Ziegler για τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ, την επενδυτική εταιρεία Emma Delta. «Η Emma Delta ήρθε για να μείνει» είπε, και πρόσθεσε πως ο νέος μέτοχος έχει αποφασίσει να στηρίξει τα σχέδια ανάπτυξης. Όσο για το μέρισμα, επανέλαβε πως στόχος είναι να επιστρέφεται στους μετόχους το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των κερδών, αφού όμως υλοποιηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις.


Εκτός από το στιγμιαίο λαχείο που λανσάρεται από τις αρχές Μαΐου, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα λανσάρει δύο νέα παιχνίδια, και συγκεκριμένα το in store live betting, δηλαδή ζωντανό στοιχηματισμό μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς και το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι που θα αφορά το on line στοίχημα.


Από την πλευρά του ,ο  Γενικός διευθυντής marketingPetr  Matejovsky απαντώντας σε ερώτηση της «Α» για τα σχέδια της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ το τρέχον έτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Emma Delta είναι στρατηγικός επενδυτής που ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και να επενδύσει στο μέλλον της εταιρείας. Παρ' όλα αυτά, η κύρια προτεραιότητα είναι να κάνουμε την επιχείρηση αποδοτική, να εισαγάγουμε νέα προϊόντα στην αγορά (παιχνίδια) και να επανεξετάσουμε τις παλαιότερες συμφωνίες, χορηγίες και συμβόλαια.

Διαβάστε το άρθρο "Το «στοίχημα» της  Emma Delta για τον ΟΠΑΠ" στην πηγή "ΑΞΙΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 12:55 Διαβάστηκε 3450 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΤο «στοίχημα» της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ Top of Page