praktores.com
 
 

Πώς χτίζει τον νέο ΟΠΑΠ η Emma Delta

Νοε 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ομοβροντία ειδήσεων επιφύλαξε στους αναλυτές που παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννιαμήνου η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Kamil Ziegler, είπε πως προωθείται σχέδιο πλήρους αναδιοργάνωσης του Οργανισμού με στόχο τη μείωση κόστους και την αποδοτικότερη λειτουργία, αναφέρθηκε στα νέα χρονοδιαγράμματα για τα παιγνιομηχανήματα (VLTs) και το Στιγμιαίο Λαχείο (Ξυστό), αλλά και την απόφαση της διοίκησης να επαναδιαπραγματευθεί σειρά συμβάσεων με προμηθευτές και συνεργάτες, με κορυφαίο παράδειγμα την Ελληνικά Λαχεία.

Υποστήριξε, επίσης, πως προωθούνται αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ το οποίο μέχρι σήμερα αποφάσιζε για τα πάντα, αλλά στο εξής θα επικεντρωθεί στον καθορισμό και στην παρακολούθηση στρατηγικών στόχων.Η διοίκηση είπε πως περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο αναδιοργάνωσης και σειρά στρατηγικών θεμάτων θα δώσει στα τέλη του έτους, καθώς τώρα έχει επικεντρωθεί στην καθημερινή λειτουργία του ΟΠΑΠ και στην ομαλή μετάβαση στη νέα ιδιοκτησία υπό την επενδυτική εταιρεία Emma Delta.

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τα VLTs προβλέπει πως τα πρώτα από τα 35.000 συνολικά θα λειτουργήσουν στο γ' τρίμηνο του 2014.

Στον ΟΠΑΠ περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της επιτροπής παιγνίων για τη λειτουργία της αγοράς, μελετούν τις τεχνικές προδιαγραφές των παιγνιομηχανημάτων, επιχειρούν να οργανώσουν τους διαγωνισμούς για τους συνεργάτες (τα 18.000 VLTs θα λειτουργούν από συνεργάτες του ΟΠΑΠ). Η διοίκηση υποστήριξε πως είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για μεγάλη συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην επένδυση που θα κάνουν οι πράκτορες για τις αίθουσες. Είπε πως τελικά η συμμετοχή του θα είναι μικρότερη και πως επανεξετάζεται η στρατηγική για το δίκτυο των VLTs και το μοντέλο των Gaming Halls. Το μοντέλο που είχε αρχικά αποφασιστεί για την ανάπτυξη των VLTs θεωρείται υψηλού κόστους από τη νέα διοίκηση, η οποία εξετάζει σειρά αλλαγών. Όπως τόνισε ο κ. Ziegler, είναι σημαντικό να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερα μηχανήματα από την πρώτη μέρα, καθώς από εκείνη τη στιγμή θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη δεκαετή περίοδο εκμετάλλευσής τους από τον ΟΠΑΠ.

Για το Στιγμιαίο Λαχείο, η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ υποστήριξε πως θα είναι έτοιμη στο τέλος του α' τριμήνου του 2014. Επισήμανε πως χάθηκε χρόνος εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκριση της συμφωνίας για παραχώρηση της 12ετούς διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων στην Ελληνικά Λαχεία (ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games).

Για την έκτακτη Γ.Σ. του Δεκεμβρίου στην οποία θα συζητηθούν αλλαγές στο καταστατικό της Ελληνικά Λαχεία και στις συμβάσεις προμήθειας που έχουν υπογράψει οι Intralot και Scientific Games, ο κ.Ziegler υποστήριξε πως είναι γνωστή η θέση της Emma Delta, την οποία είχε εκφράσει κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Υποστήριξε, όμως, ταυτόχρονα πως η νέα διοίκηση δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να καθυστερήσει η υπόθεση του Στιγμιαίου Λαχείου και με το θέμα ασχολούνται κορυφαία στελέχη ώστε να μη χαθεί και άλλος χρόνος. «Ο ΟΠΑΠ έχει επενδύσει τα πιο πολλά χρήματα στην υπόθεση των Λαχείων και θέλει έχει όσον το δυνατόν γρηγορότερα απόδοση από τη συγκεκριμένη επένδυση», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ στο δίκτυο των πρακτορείων. Όπως είπε, ο ΟΠΑΠ διαθέτει 4.400 σημεία πώλησης, δηλαδή το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα. Συνεπώς υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης του συγκεκριμένου δικτύου. Ταυτόχρονα ετοιμάζει αλλαγές στο μοντέλο συνεργασίας με τους πράκτορες με στόχο την ενίσχυση της σχέση με τον ΟΠΑΠ.

Σταθεροποίηση εσόδων στο γ τρίμηνο Στα 44,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο γ' τρίμηνο του 2013, ενώ τα έσοδα κινήθηκαν σταθεροποιητικά στα 897.6 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις εννιαμήνου διαμορφώθηκαν στα 2.641,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.946,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 10,3%). Οι πωλήσεις του γ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 897,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας διαδοχική βελτίωση σε τριμηνιαία βάση. Τα καθαρά έσοδα κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 8,0% στα 874,8 εκατ. ευρώ (950,4 εκατ. το 2012), ενώ τα καθαρά έσοδα γ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 0,5% αντίστοιχα με τη βελτίωση των πωλήσεων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 174,1 εκατ. ευρώ έναντι 499,6 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 65,2%), κυρίως λόγω της φορολόγησης των καθαρών εσόδων κατά 30% από την 1η/1/2013. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 111,7 εκατ. ευρώ έναντι 371.7 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 70%).

Διαβάστε το άρθρο "Πώς χτίζει τον νέο ΟΠΑΠ η Emma Delta" στην πηγή ΜΕΤΟΧΟΣ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠώς χτίζει τον νέο ΟΠΑΠ η Emma Delta Top of Page