praktores.com
 
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ «ΤΙΓΡΗ» - ΣΜΕΤΣ: Οι αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ

Σεπ 13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την Πράγα έρχονται τα σπουδαία για την επόμενη μέρα του ΟΠΑΠ. Η συνάντηση κορυφής, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η DEAL, θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και θα συμμετέχουν οι δύο μεγαλομέτοχοι της Emma Delta Δημήτρης Μελισσανίδης και Γίρι Σμέτς, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία νομικός Σπύρος Φωκάς, που θα παίξει ρόλο κλειδί στο νέο σχήμα διοίκησης.

Λίγες μόνο μέρες πριν το τυπικό πέρασμα του Οργανισμού στα χέρια των νέων ιδιοκτητών, η σύσκεψη της Πράγας αποκτά μεγάλη σημασία καθώς θα οριστικοποιηθεί το πλάνο της νέας εποχής, τα projects αιχμής, οι δράσεις σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με τις εταιρίες του χώρου που είτε έχουν ήδη συμβόλαια, όπως η Intralot, είτε διεκδικούν να μπουν στο παιχνίδι.

Από τη συνάντηση στην πατρίδα του Σμέτς αναμένεται να βγουν οι άμεσες προτεραιότητες, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες της DEAL, κωδικοποιούνται σε δύο βασικούς άξονες: Το οικονομικό «νοικοκύρεμα» και την ανάταξη της κερδοφορίας μέσα από την προώθηση των νέων projects. Παράλληλα όμως, αυτό που θα διαμηνυθεί από τη νέα διοίκηση είναι ότι θα επιδιωχθεί η επί ίσοις όροις συμμετοχή στην επόμενη μέρα όλων των εταιριών που εμπλέκονται ή φιλοδοξούν να εμπλακούν στη λειτουργία του Οργανισμού. Αυτή η νέα πολιτική δεν θα έχει εξαιρέσεις, που σημαίνει ότι το προσεχές διάστημα θα κατέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την Intralot τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα του τεχνολογικού παρόχου.

«Δεν υπάρχει διάθεση αποκλεισμού κανενός» διαμηνύουν ανώτατες πηγές της Emma Delta, που δείχνουν διάθεση «ομαλής συμβίωσης» αρκεί να υπάρχει σεβασμός του νέου business plan.Το ίδιο θα ισχύει και για όλες τις άλλες εταιρίες -προς τις οποίες ο ΟΠΑΠ θα είναι πλέον ανοιχτός για συνεργασία, με κριτήριο το συμφέρον του- που θα δηλώσουν «παρών» στους διαγωνισμούς προμηθειών και τεχνολογικής υποστήριξης . Ανάλογα καθησυχαστικά μηνύματα βγαίνουν και όσον αφορά τη μεταχείριση του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού. Η γραμμή θα είναι η αξιοποίηση των καλύτερων με βάση αξιοκρατικά κριτήρια. Έτσι, «όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει να φοβάται τίποτα» αναφέρουν ενημερωμένες πηγές.

ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ Η αναμενόμενη μεν, αλλά θεαματική πτώση της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ όπως καταγράφηκε και στα αποτελέσματα εξαμήνου (με τα EBITDA να κάνουν βουτιά 70% στα 103,3 εκ. από 344,6 πέρυσι) λόγω βασικά της φορολογίας 30%, δείχνει ότι η χρονιά θα κλείσει με καθαρά κέρδη στα 116 εκ. Αυτό από μόνο του χτυπάει «καμπανάκι» στην Emma Delta, ώστε να βάλει κατ αρχήν «φρένο» στην πτώση και στη συνέχεια να απογειώσει τις επιδόσεις μέσα από τo νέο business plan που περιλαμβάνει: Πλήρη αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των δομών του Οργανισμού και περιστολή του λειτουργικού κόστους, όπου το επιτελείο της Emma εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, μεταξύ άλλων και μέσα από την αναθεώρηση του προγράμματος χορηγιών. Σε πρώτη φάση εξετάζονται κινήσεις στήριξης του τζίρου των υφιστάμενων παιχνιδιών (Πάμε Στοίχημα, ΚΙΝΟ, Τζόκερ, Λόττο κλπ). Παράλληλα γίνεται προεργασία για την προώθηση νέων projects, με προτεραιότητα στην ανάπτυξη των τεσσάρων βασικών πυλώνων της μελλοντικής κερδοφορίας την επόμενη δεκαετία, που είναι τα VLTs, το ιντερνετικό στοίχημα, το ξυστό και τα λαχείο.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση και ανάπτυξη του μονοπωλίου του Οργανισμού, που θα αφορά την περαιτέρω επέκταση στο διαδίκτυο, τη διεύρυνση της γκάμας των παιχνιδιών -εξετάζονται περί τα 10 νέα παιχνίδια με χαμηλό κατώφλι πονταρίσματος ώστε να ενισχυθούν τα μεγέθη της πελατείας- αλλά και τη μορφή και τις υπηρεσίες των δικτύου των 4.843 πρακτορείων που θα εμπλουτιστούν με νέες εμπορικές δραστηριότητες.

ΦΩΚΑΣ Ο «ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ» Στο πλαίσιο αυτό, η ηγετική ομάδα που θα πάρει τα κλειδιά της Κηφισού μέσα στον επόμενο μήνα είναι «ετοιμοπόλεμη». Ο Καμίλ Ζίγκλερ, που αναλαμβάνει νέος Ceo, ενημερώθηκε εντατικά το προηγούμενο διάστημα και στην αυριανή συνάντηση στην Πράγα, θα μπουν οι τελευταίες πινελιές για το 15μελές σχήμα Ελλήνων και ξένων τεχνοκρατών που θα τον περιστοιχίσει. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το δεξί χέρι του Δ. Μελισσανίδη Σπύρος Φωκάς θα είναι ουσιαστικά ο No 2, αναλαμβάνοντας αυξημένες αρμοδιότητες που δεν θα περιορίζονται στην εποπτεία του νομικού τμήματος και την παρακολούθηση των συμβάσεων, αλλά θα αφορούν το συνολικό «τρέξιμο» του Οργανισμού.

Με λίγα λόγια, ο Φωκάς θα είναι ο «αντ' αυτού» των Μελισσανίδη και Σμετς στην Κηφισού, καθώς γνωρίζει άριστα τα δεδομένα και μέσα από την πολύμηνη συνεργασία κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και του Τσέχου μεγαλομετόχου της Emma Delta, κάτι που «πιστοποιείται» και από τη συμμετοχή του στην αυριανή σύσκεψη. Ο Φωκάς είναι γενικός σύμβουλος στον όμιλο Aegean από το 2005 και είναι αυτός που έχει «ξετινάξει» όλες τις επίμαχες συμβάσεις που έχει βάλει στο στόχαστρο η κοινοπραξία.

Διαβάστε το άρθρο " ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ «ΤΙΓΡΗ» - ΣΜΕΤΣ: Οι αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ" στην πηγή DEAL NEWS

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ «ΤΙΓΡΗ» - ΣΜΕΤΣ: Οι αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ Top of Page