praktores.com
 
 

3+1 τα ανοικτά «μέτωπα» στην επόμενη μέρα του ΟΠΑΠ

Σεπ 13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στο fund Emma Delta, οπότε και ο οργανισμός θα γυρίσει οριστικά σελίδα στην ιστορία των πενήντα και πλέον ετών του.
Η επόμενη μέρα για το νέο στρατηγικό επενδυτή του οργανισμού έχει «φόρτο» εργασίας σε πάρα πολλά ανοικτά μέτωπα.
Αρχικά ο νέος στρατηγικός επενδυτής θα πρέπει εντός 40 ημερών να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκρίνει τις όποιες αλλαγές θα πραγματοποιήσει στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου ο ΟΠΑΠ θα λειτουργεί πλέον με νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η Emma Delta να μην προχωρήσει σε αλλαγές που θα επηρεάσουν την υφιστάμενη σύνθεση του δ.σ.

Συνεργασία με  Νeurosoft Στο μεταξύ, ακόμη και πριν από τις διοικητικές αλλαγές, ο οργανισμός είναι πολύ πιθανό να έχει προχωρήσει στο λανσάρισμα του νέου παιχνιδιού που ανακοίνωσε η υφιστάμενη διοίκηση του, σε συνεργασία με τη Neurosoft, και το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια διαφορετική έκδοση στοιχηματισμού που έχει σαν στόχο να προσελκύσει νέους πελάτες και σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα πιο προσιτό παιχνίδι, το οποίο δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις όπως το Πάμε Στοίχημα.

Τα παιγνιομηχανήματα Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέτωπο των VLTs, αυτά είναι σίγουρο πως θα καθυστερήσουν με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο προέβλεπε το λανσάρισμά τους προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. Ο νέος μέτοχος του ΟΠΑΠ θα πρέπει να δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρει να παρουσιάσει τα πολυαναμενόμενα παιγνιομηχανήματα εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Βέβαια, η σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, καθώς έχει ολοκληρώσει την απογραφή των πρακτορείων σε ό,τι αφορά τις προθέσεις τους για τη συμμετοχή στο project της δημιουργίας ειδικών Gaming Hall που θα στεγάσουν τα VLTs. Από τη συγκεκριμένη απογραφή διαπιστώνεται ότι η πλειονότητα των πρακτόρων επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτά. μια μικρή ομάδα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, ενώ κάποια μεγαλύτερα πρακτορεία εξέφρασαν την πρόθεση αυτόνομης δημιουργίας αιθουσών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται εν αναμονή των σχετικών κανονισμών από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων προκειμένου να προχωρήσει στο σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των παιγνιομηχανημάτων.

Τροποποίηση Συμφωνίας Το κρισιμότερο μέτωπο νια το νέο στρατηγικό μέτοχο του οργανισμού είναι αυτό των κρατικών λαχείων. Η συγκεκριμένη άδεια αποτέλεσε το «μήλο της Έριδος» καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων νια την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.Η Emma Delta είχε αντιδράσει έντονα για τους όρους της συμφωνίας βάσει της οποίας ιδρύθηκε η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ με την Intralot και τη Scientific Games και η οποία θα διαχειρίζεται τα λαχεία.

Στην πορεία των τριμερών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΟΠΑΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta, τροποποιήθηκαν κάποιοι όροι της συμφωνίας που δίνουν το περιθώριο στην Emma Delta να κινηθεί νομικά μετά τη μεταβίβαση του 33% προκειμένου να τροποποιήσει κάποιους όρους. Στην περίπτωση που δεν υπάρξουν καθυστερήσεις που θα σχετίζονται με νομικές διαδικασίες, τότε το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη λειτουργίας της κοινοπραξίας στις αρχές Δεκεμβρίου με τη διαχείριση των κρατικών λαχείων, και στη συνέχεια την κυκλοφορία των στιγμιαίων λαχείων από τα τέλη Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι, με βάση εκτιμήσεις της σημερινής διοίκησης του οργανισμού, τα ετήσια έσοδα από τα λαχεία, συμπεριλαμβανομένων και των στιγμιαίων (πρώην ξυστό), θα διαμορφωθούν ετησίως στο 1 δισ.

Διαβάστε το άρθρο "3+1 τα ανοικτά «μέτωπα» στην επόμενη μέρα του ΟΠΑΠ" στην πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠ3+1 τα ανοικτά «μέτωπα» στην επόμενη μέρα του ΟΠΑΠ Top of Page