praktores.com
 
 

Λουρόπουλος: «Πιο δυνατός και θωρακισμένος ο ΟΠΑΠ»

Σεπ 10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Στην ανανεωμένη 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΟΠΑΠ, παρουσιάζεται με πλήρως ανανεωμένη ατζέντα για το μέλλον της εταιρίας, ως ένας μεγάλος παράγων που συμμετέχει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας». Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα που έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της ΟΠΑΠ παρουσία πλήθους επισκεπτών και πρακτόρων.

«Με τις νέες επενδύσεις μας, όπως τα παιγνιομηχανήματα. τα λαχεία και το online, κάνουμε την εταιρία δυνατότερη με νέα παιχνίδια, λειτουργώντας μέσα σε σταθερό θεσμικό πλαίσιο και σε ένα εδραιωμένο μονοπώλιο και εξασφαλίζοντας το υπεύθυνο παιχνίδι προς την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουρόπουλος και σημείωσε ότι «η εξέλιξη αυτή βρίσκει την εταιρία πιο δυνατή και θωρακισμένη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μέλλον». Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους πράκτορες και πρόσθεσε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην κοινωνία με τη μορφή κερδών παικτών, προμηθειών πρακτόρων, φόρων και μερισμάτων προς τους μετόχους, αλλά και των χορηγιών και δωρεών. Αναφερόμενος γενικότερα στην ιδιωτικοποίηση, ως προσπάθεια που έμμεσα επηρέασε την ΟΠΑΠ τον τελευταίο χρόνο, αναφέρθηκε στις τεράστιες καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν, αλλά τόνισε τη σημασία της τελικής επιτυχίας του εγχειρήματος, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της χώρας.

Η σύντομη τελετή ξεκίνησε με αγιασμό από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο της ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στις δράσεις πρόνοιας και αγάπης που πραγματοποιεί η εταιρία, ενώ υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο του αθλητισμού γενικότερα.
θυμίζουμε, ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι και φέτος ο Μέγας Χορηγός της ΔΕΘ και τα έσοδα που πρόκειται να προκύψουν από την κατάθεση δελτίων στο περίπτερο της Εταιρίας, που θα λειτουργεί και ως πρακτορείο καθ' όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας.

«Θόρυβος και όχι ουσία το μονοπώλιο»

«Θόρυβος και όχι ουσία» είναι το θέμα του μονοπωλίου, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, μιλώντας στο CNBC. Όπως τόνισε, το μονοπώλιο του Οργανισμού είναι ασφαλές και απολύτως νόμιμο: «Είναι ένα θέμα στο οποίο πολεμήσαμε επιτυχώς στο παρελθόν και κερδίσαμε όλες τις μάχες», τόνισε, εξηγώντας ότι μένει να ανακοινωθεί, τον επόμενο μήνα, η τελική απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικής σημασίας» την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς όπως επεσήμανε δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά ούτε και αυτονόητο ότι θα πετύχει. «Ήταν δύσκολο, υπήρχαν πολλές διαμάχες και προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν και σας λέω ότι μερικές φορές χρειάστηκε ακόμα και να ψηφιστούν νέοι νόμοι, αλλά τελικά τα καταφέραμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, ενώ υπογράμμισε πως η διαδικασία έγινε με απόλυτη διαφάνεια, κάτι που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του μονοπωλίου και τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων «παικτών» που έχει εγείρει, ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε πως αποτελεί ένα ζήτημα γύρω από το οποίο περισσότερο γίνεται θόρυβος, παρά ενέχει ουσία. «Έχουμε δώσει πολλές μάχες γύρω από αυτό το ζήτημα στο παρελθόν και τις κερδίσαμε όλες», ανέφερε. Επίσης, πρόσθεσε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα που διασφαλίζουν απόλυτα τη νομιμότητα του μονοπωλίου και της σωστής λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης πως επί του θέματος αναμένεται τελική απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Λουρόπουλος διευκρίνισε επίσης πως ο ΟΠΑΠ δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση μονοπωλίου στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στο μεγάλο τίμημα που κατέβαλε η εταιρία για την απόκτησή του (πάνω από 1 δισ. ευρώ για κατοχή του δικαιώματος έως το 2030). Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της φορολόγησης, σημειώνοντας «πληρώνουμε φόρο 30% επί των καθαρών κερδών μας από τα τυχερά παιχνίδια. Ίσως το υψηλότερο ποσοστό φόρου στην Ευρώπη».

Ο ΟΠΑΠ μένει... Λονδίνο

Στο Λονδίνο παραμένουν μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορισμένα από τα στελέχη του ΟΠΑΠ. Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιούνται δύο σημαντικά επενδυτικά forum από την JP Morgan και την HSBC στα οποία θα συμμετάσχει η εταιρία.
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται μεταξύ των εταιριών του ελληνικού χρηματιστηρίου με σχεδόν μόνιμη παρουσία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, τα ξένα funds ζητούν να ενημερωθούν για τις προοπτικές του Οργανισμού και για την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου.

Διαβάστε το άρθρο "Λουρόπουλος: «Πιο δυνατός και θωρακισμένος ο ΟΠΑΠ»" στην πηγή KINGBET

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΛουρόπουλος: «Πιο δυνατός και θωρακισμένος ο ΟΠΑΠ» Top of Page