praktores.com
 
 

Ζήτημα νομιμότητας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Αυγ 20
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, αλλά και σοβαρό ζήτημα ηθικής νομιμοποίησης της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, αν μη τι άλλο δημιουργεί η παραίτηση του πρώην πλέον προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της... βόλτας με το lear jet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Η κίνηση του κ. Σταυρίδη να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη, του ανθρώπου που συμμετείχε στην εταιρεία που εξαγόρασε το πακέτο του ΟΠΑΠ, λίγες μέρες μάλιστα μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη σχέση που ανέπτυξαν οι δύο άνδρες, αλλά και αν αυτό έχει επηρεάσει ή όχι τελικά τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη.

Την ίδια ώρα αναδεικνύεται το μείζον θέμα των σχέσεων, επαφών, διασυνδέσεων και επικοινωνίας κρατικών αξιωματούχων, ακόμα και μελών της κυβέρνησης με επιχειρηματίες, οι οποίοι, εν προκειμένω, παίρνουν κρατικά φιλέτα του Δημοσίου, αν και εμφανίζουν χρέη ως προς αυτό, όπως είχε αποκαλύψει άλλωστε η «Αυγή» σε παλαιότερο δημοσίευμα.

Τότε η εφημερίδα είχε αποκαλύψει τις δύο υπουργικές αποφάσεις που μέσα σε λίγες ημέρες αύξαναν (από 15 σε 45) τις δόσεις των χρημάτων που πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο η «Αιγαίον'Οιλ» προκειμένου να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο για πρόστιμα που της επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Πετρέλαια Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών», φέρεται να απειλείτο από την εφορία με αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου για το ποσό των 9.425.166,59 ευρώ.

Οσμή διαπλοκής και η... παραίτηση

Η υπόθεση του κ. Σταυρίδη αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς αναδίδονται οσμές διαπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος βρισκόταν στην Πύλο, εγκατέλειψε ο κ.Σταυρίδης το ΤΑΙΠΕΔ, τον οποίο πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες κατηγορούσαν ότι δεν είχε φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μάλιστα, ορισμένοι κύκλοι αναφέρονταν και στην αρνητική άποψη που είχε εκφράσει η τρόικα εδώ και πολλούς μήνες, ζητώντας αλλαγή στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, αν και ο ίδιος φαινόταν να τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σταυρίδης πληροφορήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την απόφαση αποπομπής του.
Ενδεικτικό του... πανικού που επικράτησε ήταν το γεγονός πως το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ένα λιτό δελτίο τύπου, χωρίς να αναφέρεται καν ο λόγος απομάκρυνσης του κ. Σταυρίδη.
Ο τελευταίος παραδέχθηκε χθες ότι διοχέτευσε στην τοπική εφημερίδα «Ημερήσιος» της Κεφαλονιάς τη φωτογραφία, με την οποία αποκαλύφθηκε το ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αμετανόητος ο Στ. Σταυρίδης: «Έχω εγκάρδιες σχέσης με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες»

 «Δεν είμαι μοναχός για να κρύβομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σταυρίδης, εκφράζοντας πάντως τη λύπη του που έφερε σε δύσκολη σχέση την κυβέρνηση με το θέμα που ανέκυψε.
«Καθόλου δεν μετάνιωσα, κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα. (...)'Ηταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη.
Θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι' αυτό που κάνω.
Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.'Ημουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες» επισήμανε δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν το πώς κινούνται τα πράγματα στο ελληνικό γίγνεσθαι.

«Είμαι πολύ διαφανής, αρνούμαι να φοβάμαι να λέω πως μιλάω με κάποιον. Είχε πολύ εχθρική στάση ο Μελισσανίδης (σ.σ.: στις διαδικασίες διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του ΟΠΑΠ) και προσφέρθηκε ο άνθρωπος να εξυπηρετήσει μετά τις υπογραφές, που ήταν τελετουργική διαδικασία» τόνισε.

Διαβάστε το άρθρο "Ζήτημα νομιμότητας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ" στην  πηγή ΑΥΓΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΖήτημα νομιμότητας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ Top of Page