praktores.com
 
 

Έρχεται θερμό φθινόπωρο στο Περιστέρι.Ποιοι οι επικρατέστεροι για το τιμόνι του οργανισμού

Αυγ 17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, εκ των βασικών μετόχων της Emma Delta, περί «αλλαγής σελίδας, ήδη από σήμερα, στον ΟΠΑΠ», λίγα μόλις λεπτά μετά την υπογραφή της συμφωνίας που σφράγισε την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, είναι ενδεικτική όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στο Περιστέρι. Αν και το σίριαλ για την πώληση του 33% της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στο επενδυτικό σχήμα κράτησε επί μακρόν, ο χρόνος που μεσολάβησε αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμος για τη χαρτογράφηση του ΟΠΑΠ από τα στελέχη της Emma Delta, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι πρώτες τους κινήσεις μόλις ο έλεγχος του Οργανισμού περάσει και επίσημα στα χέρια τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο «Κ» πως πλέον σήμερα ελάχιστα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΟΠΑΠ είναι άγνωστα στους νέους ιδιοκτήτες. «Οι άνθρωποι της Emma Delta γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν με αυτά που θα συναντήσουν στο Περιστέρι», σημειώνουν.
Δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή πως ορισμένοι εκ των στελεχών του fund έχουν αρχίσει να συμπληρώνουν τον φάκελο «ΟΠΑΠ» εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας συνεργαστεί με προηγούμενες διοικήσεις της εταιρείας. Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες που δόθηκαν στους υποψήφιους επενδυτές μέσω του data room, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, χρησίμευσαν για να συμπληρωθούν οι τελευταίες ψηφίδες και να συναποφασιστεί ένα πλαίσιο αλλαγών στη δομή και τη λειτουργία του Οργανισμού.

Αναδιάρθρωση

Από τις συναντήσεις μεταξύ των στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της εκπόνησης ενός business plan για την «επόμενη ημέρα», οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο επικρατέστερος νια τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ εμφανίζεται να είναι ο Καμίλ Ζίγκλερ, στέλεχος του ομίλου PPF, με μεγάλη εμπειρία στο restructuring εταιρειών. Ο 51 χρόνος τσέχικης καταγωγής μάνατζερ έχει τοποθετηθεί επικεφαλής σε αρκετές από τις εταιρείες που έχει εξαγοράσει στο παρελθόν το PPF.

Απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου, διαθέτει τραπεζικό υπόβαθρο, καθώς έχει εργαστεί σε σειρά τσεχικών τραπεζών πριν και μετά την ιδιωτικοποίησή τους. 'Έχει διατελέσει στέλεχος της Raiffeisen Bank στην Τσεχία και από το 2004 ανήκει στο δυναμικό του ομίλου PPF.
Σε περίπτωση που τελικώς δοθούν τα ηνία της εταιρείας στον Ζίγκλερ, υπάρχουν σκέψεις να πλαισιωθεί από πιθανότατα τέσσερις γενικούς διευθυντές, προκειμένου να γίνει ευκολότερος ο «εγκλιματισμός» του με την ελληνική πραγματικότητα εντός και εκτός ΟΠΑΠ, αλλά και για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο νέο διοικητικό σχήμα. Συζητείται, ακόμα, τη θέση του προέδρου να αναλάβει ένας εκ των μετόχων της Emma Delta.

Να σημειωθεί πως o τσεχικός ΟΠΑΠ, η εταιρεία SAZKA, ελέγχεται από τον επενδυτικό όμιλο KKCG του Τσέχου δισεκατομμυριούχου -και μετόχου του Emma Delta- Karel Komarek. Στη SAZKA διευθύνων σύμβουλος είναι σήμερα ο Robert Chvatal, πρώην managing director της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας T-Mobile Austria, θυγατρικής της Deutsche Telekom.

Καθυστερήσεις

Τυπικά, η είσοδος της Emma Delta στον ΟΠΑΠ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού και η σύμβαση παραχώρησης κυρωθεί από τη Βουλή. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως πολύ σύντομα στον Οργανισμό δεν θα λαμβάνεται καμία σοβαρή απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση του επενδυτικού σχήματος.
Μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, θα επιτραπεί και η αλλαγή του Δ.Σ. μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Στόχος, πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι να μη χαθεί κι άλλος χρόνος και να αντιμετωπιστούν πολλά από τα θέματα που παραμένουν «παγωμένα», όπως η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, η επέκταση στο Internet (ενδεχομένως με την προώθηση και του Bingo, που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών της εταιρείας), το λανσάρισμα του Ξυστό και των Λαχείων, ενώ μένει να φανεί τι μπορεί να αλλάξει στο θέμα των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για τον τεχνολογικό πάροχο και τα Λαχεία.
Γενικότερα, το θέμα της «συμβίωσης» με την Intralot θα είναι καθοριστικό για το επόμενο διάστημα, με την Emma Delta να έχει διαμηνύσει πως σκοπεύει να βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα για τα οποία έχει προβάλει αντιρρήσεις μέσω επιστολών και εξώδικων.

Διαβάστε το άρθρο "Τι φέρνει η επόμενη ημέρα στον ΟΠΑΠ" στην πηγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΈρχεται θερμό φθινόπωρο στο Περιστέρι.Ποιοι οι επικρατέστεροι για το τιμόνι του οργανισμού Top of Page