praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ : Νικητής... ο Σταυρίδης

Αυγ 16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματικά για σεμινάρια είναι η κολοσσιαίων διαστάσεων κυβίστηση των μετόχων της Emma Delta. Αφού πέρασαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι με διαρροές εξώδικων και απειλές περί αποχώρησης, προσήλθαν τελικά την περασμένη Δευτέρα να υπογράψουν με το ΤΑΙΠΕΔ τη σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, χωρίς να έχουν αποσπάσει την παραμικρή δέσμευση για ικανοποίηση, έστω, και της μικρότερης ένστασης που είχαν.

Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν θα μπορούσε να νιώσει καλύτερα, έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσει όχι μόνο έναν καλά οργανωμένο «αντίπαλο», αλλά και μια διεθνή κοινοπραξία που είχε επαρκείς λόγους να απειλεί με αποχώρηση από τον διαγωνισμό, αφού και τα όσα καταγράφηκαν στα εξώδικα της Emma Delta για «παρατυπίες στις διαδικασίες» φαίνονταν εν πολλοίς εύλογα. Έτσι, αυτός που έβγαλε τον... επινίκιο ήταν τελικά ο Σταυρίδης: «Το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Για τα διαδικαστικά, μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή. Κάτι που σημαίνει ότι 622 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν μετρητοίς στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα καταβληθούν και άλλα 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Για την απορρόφηση του ποσοστού του ΟΠΑΠ έχει ήδη συσταθεί η εταιρεία ειδικού σκοπού: Πρόκειται για την Emma Delta Hellenic Holdings Limited, που εδρεύει στην Κύπρο.

Όσο για τους αγοραστές, αυτοί φαίνεται να πέρασαν σε μια νέα επικοινωνιακή γραμμή, που συνοψίζεται στο ότι σκοπεύουν να κινηθούν γρήγορα και να ελέγξουν οι ίδιοι εκ των έσω τις εξελίξεις, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους από τυχόν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν τη νέα ιδιοκτησία. Μπροστά τους έχουν (26.8) τη γενική συνέλευση της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., όπου θα επικυρωθούν οι αμφιλεγόμενες συμβάσεις προμήθειας με τους συμμέτοχους της, την Intralot και τη Scientific Games.

Κοντός ψαλμός... αλληλούια, λοιπόν, όχι μόνο για την υπόθεση των Λαχείων, αλλά και γενικότερα για τις εκκρεμότητες, αφού η νέα ιδιοκτησία φέρεται ανήσυχη και για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σε πρόσφατο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τέθηκε θέμα επιλογής τεχνολογικού παρόχου για τα βιντεολόττο, το οποίο τελικά δεν πέρασε λόγω αντιδράσεων μελών του Δ.Σ.

Διαβάστε το άρθρο "ΟΠΑΠ Νικητής... ο Σταυρίδης" στην πηγή ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 09:36 Διαβάστηκε 1604 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ : Νικητής... ο Σταυρίδης Top of Page