praktores.com
 
 

Σε τιμή "προσφοράς" ο ΟΠΑΠ

Αυγ 13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ολοκλήρωση της παράδοσης του διαχρονικά κερδοφόρου ΟΠΑΠ σε τιμή «προσφοράς» στην Emma Delta πανηγύρισαν χθες κυβέρνηση κι επιχειρηματίες, καθώς ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχο ξεπούλημα των σημαντικότερων δημόσιων επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο υπεγράφη χθες η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ. στην Emma Delta, στην οποία μετέχουν Τσέχοι, Ρώσοι, Σλοβάκοι και Έλληνες επενδυτές, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 622 εκατ. θα καταβληθούν μετρητοίς και 30 εκατ. θα καταβάλλονται σε ισόποσες δόσεις εντός δεκαετίας, το οποίο σε κάθε περίπτωση υπολείπεται της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας. Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών προς το εξωτερικό», δίνοντας στην ουσία το «περίγραμμα» της συμφωνίας και δήλωσε «ευτυχής» που περίπου 650 εκατ. θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Ανέφερε δε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου συμπληρώνοντας το τρίπτυχο των «επιτυχιών» της κυβέρνησης με το πρωτογενές πλεόνασμα επταμήνου, που ανακοινώθηκε, και την αποκλιμάκωση της ύφεσης κατά μια εκατοστιαία μονάδα του ΑΕΠ από το α' στο β' τρίμηνο του έτους, κάνοντας λόγο για «καλά αποτελέσματα», που θα συνεχιστούν.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Σταυρίδης, ανέφερε ότι είναι «μια μεγάλη μέρα» ενώ ιστορική τη χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης, εις εκ των μετόχων της Emma Delta, επισήμανε ότι με τη συμφωνία αυτή Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση και πλέον «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».
Η υπογραφή της χθεσινής συμφωνίας καθιστά σαφές ότι μετά από καθυστερήσεις δόθηκαν οι εξασφαλίσεις που ζητούσε η Emma Delta για κρίσιμα ζητήματα όπως τα VLTs, η επέκταση στο διαδίκτυο και η σύμβαση με τον τεχνολογικό πάροχο. Βασικό «αγκάθι» απετέλεσαν οι ενστάσεις του fund σχετικά με το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot, η οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού, αλλά και με τις προμήθειες των Intralot και Scientific Games που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Ελληνικά Λαχεία.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα συμπληρωνόταν το δεκαπενθήμερο της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων από την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να ζητήσει να εκπέσει η εγγυητική επιστολή της Emma Delta, ύψους 20 εκατ., σε περίπτωση μη υπογραφής της σύμβασης χθες.

Διαβάστε το άρθρο "Ολοκληρώθηκε η παράδοση του κερδοφόρου ΟΠΑΠ σε τιμή «προσφοράς» " στην πηγή ΑΥΓΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣε τιμή "προσφοράς" ο ΟΠΑΠ Top of Page