praktores.com
 
 

Προς όφελος του Σ. Κόκκαλη οι καθυστερήσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Ιουλ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όπως είναι γνωστό η Emma Delta την προηγούμενη Παρασκευή έστειλε εξώδικο σε έντονο ύφος προς το ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα προς όλα τα μέλη του καλώντας τους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, ενώ το κοινοποίησε και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και προς την Τρόικα διότι όχι μόνο θίγονται από την υπογραφή της νέας σύμβασης ΟΠΑΠ - Intralot τα συμφέροντα της Emma Delta, αλλά συνολικά και του ΟΠΑΠ.

Με το εξώδικο αυτό η Emma Delta, παρά την πρόθεση της την οποία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ο Τσέχος Jiri Smejc ότι το Fund ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι λόγω των υπόγειων παιχνιδιών που παίζονται και των μεθοδεύσεων κινδυνεύει και αυτή η αποκρατικοποίηση να μείνει στα χαρτιά. Σύμφωνα μάλιστα με την Emma Delta και το εξώδικο που έστειλε, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης έχει σημαντικές ευθύνες παρά την αρχική του δέσμευση ότι γρήγορα θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα, τα οποία όμως λιμνάζουν προς όφελος όσων δεν θέλουν τον εξορθολογισμό των εξόδων και των δαπανών του ΟΠΑΠ και κατ' επέκταση την ιδιωτικοποίηση του.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ ασκείται σκληρή κριτική διότι μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την Τρόικα ούτε των αεροδρομίων ούτε της ΔΕΗ ούτε των ΕΛ.ΤΑ.
ούτε της ΛΑΡΚΟ, ενώ η οπισθοδρόμηση με τη ΔΕΠΑ προκάλεσε τριγμούς ακόμα και στο κυβερνητικό οικοδόμημα. Η Τρόικα μάλιστα έχει ζητήσει, ήδη, βλέποντας τα πενιχρά αποτελέσματα του ΤΑΙΠΕΔ, να κλείσει και να αναλάβει ξένος επενδυτικός οίκος το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων.

Ευθύνες

Δικαιολογημένα, λοιπόν, η Emma Delta με το πρόσφατο εξώδικο της βάλλει κατά του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και ουσιαστικά και κατά του κ. Σταυρίδη για τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των λαχείων, καθώς το Ταμείο επιδιώκει να επιβάλει στον ΟΠΑΠ μια σύμβαση η οποία όχι μόνο θα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του Οργανισμού, αλλά και η οποία προσκρούει στους όρους της διακήρυξης για την παραχώρηση της άδειας για τα λαχεία. Και αντί ο κ.Σταυρίδης και το ΤΑΙΠΕΔ να αντιληφθούν το μέγεθος των ευθυνών τους αλλά και τον κίνδυνο άλλη μία αποκρατικοποίηση να πάει στις καλένδες, διαρρέουν ότι με το εξώδικο υπερέβησαν τα εσκαμμένα και ότι τέτοιες κινήσεις δεν δημιουργούν πίεση στο Ταμείο.

Ενστάσεις για τη σύμβαση

Εκτός όμως από την υπόθεση των λαχείων η Emma Delta έχει ενστάσεις και για την υπογραφή της νέας σύμβασης ΟΠΑΠ με την Intralot την οποία θεωρεί ότι είναι εις βάρος του Οργανισμού. Πιστεύει ότι έχει δεκάδες παρατυπίες σε σχέση με την αρχική σύμβαση, ειδικά για το πληροφοριακό σύστημα TAX, που έχει συμφωνηθεί το κόστος του στα 46 εκατ.ευρώ, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από τους πράκτορες του Οργανισμού ξεπερασμένο. Σημείο τριβής επίσης είναι και το θέμα της ΟΠΑΠ Τν που και εδώ εμπλέκεται η εταιρεία του κ. Κόκκαλη η οποία έχει αναλάβει την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Και μπορεί ο κ. Κόκκαλης και η Intralot να προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη και τα κέρδη τους ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του ΟΠΑΠ και των μετόχων του και φυσικά να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η σχεδόν μοναδική μέχρι τώρα αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης.


Κωλυσιεργία

Η κωλυσιεργία λοιπόν του ΤΑΙΠΕΔ και του κ. Σταυρίδη σε τίποτα δεν εξυπηρετεί τον Οργανισμό, τους μετόχους του ΟΠΑΠ αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, διότι αν δεν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις που θα έκλειναν ένα κομμάτι της τρύπας του δημόσιου χρέους θα είναι υποχρεωμένη να μετακυλήσει το βάρος με νέα μέτρα στις πλάτες του ελληνικού λαού.


Χθες πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κάνει λόγο για εμπλοκή στους όρους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και αναφέρεται στη συμφωνία με την Intralot για παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού «η οποία υπεγράφη λίγο πριν να αρχίσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης», ενώ αναφέρεται και στη συμφωνία για τα κρατικά λαχεία «στην οποία επίσης εμπλέκεται η Intralot με όρους που προκαλούν έντονες αμφισβητήσεις». Ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται μάλιστα άρθρο των ''Financial Times- και ζητεί να μάθει ηώς η κυβέρνηση θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε το άρθρο "Προς όφελος του Σ. Κόκκαλη οι καθυστερήσεις του ΤΑΙΠΕΔ" στην πηγή ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 09:37 Διαβάστηκε 1629 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠρος όφελος του Σ. Κόκκαλη οι καθυστερήσεις του ΤΑΙΠΕΔ Top of Page