praktores.com
 
 

Η εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει

Ιουν 29
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την πλήρη δέσμευσή της να επενδύσει στον ΟΠΑΠ με βάση την προσφορά εξαγοράς του 33% του Οργανισμού, την οποία έχει καταθέσει, εκφράζει η Emma Delta σε χθεσινή ανακοίνωσή της που ερμηνεύεται ως σημαντικό βήμα για την απεμπλοκή των αλληλένδετων αποκρατικοποιήσεων του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Η δημόσια διατύπωση των θέσεων της κοινοπραξίας ήρθε λίγες ώρες μετά το θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα των «Financial Times», το οποίο εμφάνιζε ως αβέβαιη την τύχη της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, και δύο ημέρες μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωσή της η κοινοπραξία τονίζει ότι «σε αντίθεση με πρόσφατες παραπλανητικές ανακοινώσεις, αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και φήμες, δεν επιδιώκει με κανένα τρόπο να παρέμβει στις νόμιμες υφιστάμενες ή μελλοντικές συμβατικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ, καθώς και στην επιχειρηματική συμπεριφορά του». Ωστόσο, το ελλπνοτσεχικό σχήμα δεν παραλείπει να δείξει ότι οι ενστάσεις του για τα γνωστά «αγκάθια» του τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ και των όρων που διέπουν τη λειτουργία της κοινοπραξίας των Κρατικών Λαχείων παραμένουν.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Emma Delta: «Η μόνη ανησυχία μας είναι να διασφαλιστεί ότι το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σε όποιες συμβατικές διευθετήσεις σχετίζονται με τον ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της καλής εταιρικής διακυβέρνησης και των όρων ίσης μεταχείρισης όλων, γίνεται απολύτως σεβαστό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Εφόσον αυτές οι νομικές δεσμεύσεις τηρηθούν, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ, με στόχο να δημιουργηθεί μια βιώσιμη, καλά διοικούμενη εταιρία που θα συνεισφέρει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Δυσαρέσκεια

Η ανακοίνωση του ελληνοτσεχικού σχήματος εκδόθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, όπου εξετάστηκε εκ νέου το θέμα του ΟΠΑΠ. Στο Ταμείο επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΤΑΙΠΕΔ να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού και τα Κρατικά Λαχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει προθεσμία να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα προβλήματα αυτά το αργότερο έως τις 4 Ιουλίου, διαμηνύοντας πως σε αντίθεση περίπτωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για διοικητικές αλλαγές στον ΟΠΑΠ τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο του επίμαχου δημοσιεύματος των «Financial Times», το οποίο τον εμφανίζει να δέχεται πιέσεις από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα Κρατικά Λαχεία και τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου μεταξύ ΟΠΑΠ-lntralot. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως οι πιέσεις αυτές περιγράφονται από τον ίδιο τον κ. Λουρόπουλο σε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Ωστόσο, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ δήλωσε: «Οι αναφορές του άρθρου των Financial Times στις οποίες εμπλέκεται το όνομά μου αφορούν επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς».

Διαβάστε το άρθρο "Η εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει" στην πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:45 Διαβάστηκε 1205 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΗ εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει Top of Page