praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ: Απότομη πτώση στα αποτελέσματα τριμήνου

Μαϊ 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τα έσοδα του ΚΙΝΟ να υποχωρούν κατά 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και τη βουτιά στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ να αγγίζει το 23%, ο ΟΠΑΠ κινείται ήδη μακριά από τους στόχους που περιγράφονταν στο σχέδιο της διοίκησης που είδαν προ τριμήνου οι υποψήφιοι επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική πτώση στα έσοδα του υπερβαίνει το 15%, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ανατρέπονται οι προβλέψεις για το τρέχον έτος, αλλά και να τίθεται εν αμφιβάλω το σύνολο του δεκαετούς σχεδίου που παρουσίασε η διοίκηση.

Ήδη, εντός και εκτός του ΟΠΑΠ μιλούν για την ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών αντιστροφής της πτωτικής πορείας από το νέο ιδιώτη μέτοχο, υπό τους J. Smejc και Γ. Μελισσανίδη, όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες μεταβίβασης.
Η μεγάλη πτώση εσόδων αναμένεται να έχει σημαντικότατη επίπτωση στην καθαρή κερδοφορία του ΟΠΑΠ.

 Τα μικρά κέρδη δεν μπορούν να κρύψουν πλέον τα σημαντικά βαρίδια των χορηγιών και των προμηθειών του Οργανισμού, που τόσα χρόνια καλύπτονταν από την κερδοφορία του. Φέτος, λ.χ., ο ΟΠΑΠ ανέμενε (με το αισιόδοξο σενάριο για τις πωλήσεις) καθαρά κέρδη 116 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα περίπου 50 εκατ. ευρώ που δίνει κάθε χρόνο για τον τεχνολογικό προμηθευτή να αποτελούν το 50% της ετήσιας καθαρής κερδοφορίας. Με βάση την ίδια παρουσίαση προς τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές, τα κέρδη του 2014 θα έφταναν τα 127 εκατ. καθώς θα επηρεάζονταν από την υψηλή φορολόγηση.

 Η διοίκηση του ΟΠΑΠ μπορεί να αποδίδει στη φορολόγηση του 30% την πίεση στα κέρδη, αλλά η μεγάλη πτώση στην πρώτη γραμμή της λογιστικής κατάστασης, δηλαδή στις πωλήσεις, ουδόλως συνδέεται με το δυσμενές φορολογικό καθεστώς.
Στην αγορά υποστηρίζουν πως η μεγάλη βουτιά στις πωλήσεις είναι συνδυασμός της βαθιάς ύφεσης και της κρίσης στην κατανάλωση και της εσωτερικής δυνατότητας και ικανότητας του διοικητικού μηχανισμού του να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Ως παραδείγματα αναφέρονται η συνεχής καθυστέρηση στην υλοποίηση της συνεργασίας για το διαδικτυακό στοίχημα την ίδια στιγμή που η διοίκηση ανακοίνωνε διαρκώς πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την GTech και εκτιμούσε πως η εμπορική έναρξη θα γινόταν τον Ιανουάριο που πέρασε.

Τελικά, στην παρουσίαση του Φεβρουαρίου ανέφερε πως τον Ιούλιο του 2013 θα κατατεθούν οι αιτήσεις στην επιτροπή παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το Online Poker και τα Casino Games και πως από τον Ιανουάριο του 2014 θα παρέχει Διαδικτυακό το Joker, το ΚΙΝΟ, το Poker κ.ά.

Ουδείς πιστεύει πως θα τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η ίδια εικόνα εντοπίζεται και στο σχέδιο με τις παιχνιδομηχανές (VLTs). Η διοίκηση είχε ανακοινώσει πως θα διενεργούσε και θα ολοκλήρωνε διαγωνισμό επιλογής συνεργάτη εντός του β' τριμήνου του 2013. Στην παρουσίαση είχε υποστηρίξει πως τα πρώτα 2.500 μηχανήματα θα έχουν εγκατασταθεί στις αίθουσες (Game Halls) του ΟΠΑΠ μέσα στο α' τρίμηνο του 2014, με στόχο να εγκατασταθούν και τα 16.000 μέσα στον επόμενο χρόνο. Για τα υπόλοιπα 18.500 VLTs, που δεν θα βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Οργανισμού, είχε δηλώσει πως μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 θα ολοκληρωθεί η σύνταξη των προδιαγραφών για την επιλογή ρν παραχωρησιούχων . Ούτε αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρείται.

  Διαβάστε το άρθρο  «ΟΠΑΠ Απότομη πτώση στα αποτελέσματα τριμήνου» στην πηγή: ΜΕΤΟΧΟΣ

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠ: Απότομη πτώση στα αποτελέσματα τριμήνου Top of Page