praktores.com
 
 

Μ. Τετάρτη κληρώνει ΟΠΑΠ, σήμερα κρίνεται η τύχη ΟΔΙΕ

Απρ 26
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρατείνεται η αγωνία για τον ΟΠΑΠ για λίγες ημέρες ακόμη μετά την παράταση προθεσμίας για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς που ζήτησε ο μοναδικός διεκδικητής, η Emma Delta, και η οποία έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως όλα δείχνουν η νέα βελτιωμένη προσφορά θα κατατεθεί τη Μ.Τετάρτη  1ηΜαΐου,ενω την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τη νέα βελτιωμένη προσφορά.

Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες όλες οι πληροφορίες το τίμημα που έχει υποβάλει το fund για το 33% των μετοχών του ομίλου διαμορφώνεται στα 622 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρον ότι οι σύμβουλοι του Ταμείου για την αποτίμηση εκτιμούν ότι αυτή θα πρέπει να διαμορφωθεί σε τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ.


Οι μέτοχοι

Να σημειωθεί ότι το Emma Delta είναι fund το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc και Γιώργο Μελισσανιδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει και η ιταλική Lottomatica. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ από την περασμένη εβδομάδα, στις 17 Απριλίου όταν και ανακοινώθηκε όη η Emma Delta είναι ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής, μέχρι σήμερα έχει ακολουθήσει ικανοποιητική πορεία. Μια ημέρα μετά τη σχετική ανακοίνωση μάλιστα, την Πέμπτη 18 Απριλίου, η μετοχή ξεπέρασε τα επίπεδα των 7 ευρώ και έκλεισε στα 7,02 για να σκαρφαλώσει στα 7,08 τη Δευτέρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη παρουσίασε μικρή υποχώρηση, κλείνοντας και τις δυο ημέρες στα 6,8 ευρώ, ενώ χθες η τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε στα 6,88 ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο, πέρα από την αναμενόμενη βελτιωμένη προσφορά, περιμένει και ένα ποσό που διαμορφώνεται στα 60 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά στο μέρισμα που θα καταβληθεί εφέτος για την οικονομική χρήση του 2012 και το οποίο θα διαμορφωθεί στα 0,54 ευρώ ανά μετοχή.


ΟΔΙΕ

 Στο μεταξύ σήμερα λήγει και η προθεσμία του ΤΑΙΠΕΔ για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές του ΟΔΙΕ. Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για ης Ελληνικές Ιπποδρομίες έχει εκφράσει η Intralot αλλά και η γαλλική PMU η οποία διαθέτει συνεργασία με τον οργανισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο έχει ουσιαστικά διαχωρίσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του οργανισμού από τη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές διεκδικούν ουσιαστικά την άδεια για τη διεξαγωγή των Ιπποδρομιών.

Σημειώνεται ότι ο ΟΔΙΕ ιδρύθηκε το 1968 υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθληησμού και του υφυπουργείου Πολιτισμού αρμόδιου σε θέματα αθληησμού, ενώ ο Ιππόδρομος στην Ελλάδα άρχισε τη λειτουργία του στο Φαληρικό Δέλτα το 1925. Από το 1999 ο ΟΔΙΕ μετατράπηκε και λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, με μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

Σήμερα ο Ιππόδρομος Αθηνών βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2003, ενώ διαθέτει τις πιο μεγάλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το έργο αναιιτύχθηκε σε μια έκταση 2.117 στρεμμάτων στη θέση Μερέντα ανατολικά του Μαρκόπουλου Αττικής.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν κεντρικό πενταώροφο κτήριο συνολικής έκτασης 30.570 τ., που φιλοξενεί μεταξύ άλλων κερκίδες 8.000 θεατών, αίθουσες αναψυχής, εστιατόρια, bars, καθιστικά, αίθουσες εκδηλώσεων, τρεις αίθουσες στοιχημάτων, 12 ενοικιαζόμενες σουίτες, πάρκινγκ 5.000 θέσεων και κτηνιατρική κλινική με σύγχρονες παροχές.
Παράλληλα ο Οργανισμός κατέχει έκταση αρκετών στρεμμάτων στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Κωπαιδα. Σημειώνεται ότι μετά την εκχώρηση της άδειας ο οργανισμός θα εκκαθαριστεί.

Διαβάστε το άρθρο «Μ. Τετάρτη κληρώνει για τον ΟΠΑΠ, σήμερα κρίνεται η τύχη του ΟΔΙΕ» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΜ. Τετάρτη κληρώνει ΟΠΑΠ, σήμερα κρίνεται η τύχη ΟΔΙΕ Top of Page