praktores.com
 
 

Σήμερα κληρώνει η αποκρατικοποίηση για τον ΟΠΑΠ

Απρ 25
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κρίσιμη μέρα για το μέλλον του ΟΠΑΠ .Σήμερα το πρωί στις 9.30 θα κριθεί το μέλλον του ΟΠΑΠ, καθώς αναμένεται να προσέλθουν οι εκπρόσωποι της Emma Delta στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διεκδικήσουν το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων στην εταιρεία, προκειμένου να καταλήξουν στο νέο βελτιωμένο τίμημα. Από αυτούς, οι Τσέχοι εταίροι της Emma Delta εμφανίζονταν ως οι «σκληροί» της υπόθεσης, ενώ οι Ελληνες εταίροι τους ως οι «λιγότερο σκληροί».

Τουλάχιστον αυτή η εικόνα μεταδιδόταν προς τα έξω, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για επαφές στελεχών της Emma Delta με κόμματα της αντιπολίτευσης.


Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να ζητά τίμημα πάνω από τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τσέχοι εταίροι της Emma Delta φέρεται να επιμένουν στα 682 εκατ. ευρώ. Αν αυτό δεν συνιστά διαπραγματευτική τακτική, τότε ενδεχομένως η αποκρατικοποίηση να καταστεί προβληματική. Υπενθυμίζεται ότι ο ανεξάρτητος εκτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ όρισε την αξία του ΟΠΑΠ στα 710 εκατ. ευρώ.


Το τίμημα αυτό δεν απέχει πολύ από το προσφερόμενο της Emma Delta, αλλά πολλές φορές οι λεπτομέρειες κρύβουν... διαβόλους. Πάντως, οι συζητήσεις στο εσωτερικό της Emma Delta φέρεται να συνεχίζονταν μέχρι πολύ αργά χθες - αν όχι και μέχρι σήμερα το πρωί, πριν την κατάθεση της νέας οικονομικής προσφοράς στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι περισσότεροι ωστόσο παράγοντες της αγοράς ήταν αισιόδοξοι για μια θετική έκβαση στην αποκρατικοποίηση, κάτι που προεξοφλούσε και η χρηματιστηριακή αγορά.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι χθες συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση ο πόλεμος της κυβέρνησης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση». Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα κατά της αποκρατικοποίησης και ότι χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα, όπως «ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές» και πλέον «ανοησίες». Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έγινε με διαφάνεια και εποπτεύθηκε από την Ε.Ε. «Δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία. Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.


Από την άλλη πλευρά, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου, υπενθυμισε δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΛΕΘ σχετικά με τις αξίες πώλησης του ΟΠΑΠ. «Αυτός όμως που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στις 9/10 2011 στη ΔΕΘ έλεγε τα εξής: "Οταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις"», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια ανακοίνωση περιελάμβανε δηκτική απάντηση προς τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προχθές είχε κάνει λόγο για «οικονομικά μοντέλα Β. Κορέας».
«Μόνο στη Β. Κορέα και στην Ελλάδα γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί με έναν μόνο υποψήφιο», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας γι' άλλη μία φορά ότι «κανείς δεν έχει ασυλία».

Διαβάστε το  άρθρο «Σήμερα κληρώνει η αποκρατικοποίηση για τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Των ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΑΟΓΛΟΥ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣήμερα κληρώνει η αποκρατικοποίηση για τον ΟΠΑΠ Top of Page