praktores.com
 
 

Βασικό θέμα η έγκριση του νέου σχεδίου σύμβασης

Μαρ 27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την αναβολή λήψης αποφάσεων στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠAΠ ζήτησε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κάτοχος ίου 33% των μετοχών του οργανισμού. Στη συγκεκριμένη Γ.Σ., βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση ίου νέου σχεδίου σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot, σε ό/π αφορά την τεχνολογική υποστήριξη του πρώτου από τη δεύτερη. Η νέα Γ.Σ., στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης, θα συγκληθεί 6 Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο.

Βασικό θέμα η έγκριση του νέου σχεδίου σύμβασης του Οργανισμού με την Intralot

Την αναβολή λήψης αποφάσεων στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ ζήτησε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κάτοχος του 33% των μετοχών του οργανισμού. Στη συγκεκριμένη Γ.Σ., βασικό θέμα της ημερήσιας ατζέντας, είναι η έγκριση του νέου σχεδίου σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot, σε ό,τι αφορά την τεχνολογική υποστήριξη του πρώτου από τη δεύτερη.

Η νέα σύμβαση ύψους περίπου 200 έως 250 εκατ. ευρώ δεσμεύει για την επόμενη πενταετία τους υποψήφιους επενδυτές στην αποκρατικοποίηση του οργανισμού. Η νέα Γ.Σ. στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης, θα συγκληθεί 6 Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, καθώς το νέο Δ.Σ. του Ταμείου, συγκροτήθηκε ξανά σε σώμα, μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου του Δ.Σ. από τον κ. Στέλιο Σταυρίδη την περασμένη Παρασκευή.

Το σχετικό πρακτικό διορισμού του κ. Σταυρίδη, υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γ.
Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή το πρωί. θεωρητικάτο νέο συμβούλιο δεν μπορούσε να συνεδριάσει μέσα στο εορταστικό τριήμερο, προκειμένου ν' αποφασίσει τη στάση του στην έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων του ΟΠΑΠ. Επίσης, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα ήταν παράδοξο την επόμενη ημέρα του επίσημου διορισμού του κ.
Σταυρίδη, ο ίδιος να έδινε θετική ή αρνητική ψήφο στην ευαίσθητη, πολιτικά και οικονομικά, συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ - Intralot.

Πάντως, είναι άγνωστο πώς επηρεάζεται πλέον η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, από την αναβολή της διενέργειας της γενικής συνέλευσης των μετόχων του οργανισμού. Ανεπισήμως το ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταφέρει την ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών στις 17 Απριλίου. Πλέον όμως και η νέα αυτή προθεσμία θεωρείται απίθανο να τηρηθεί Μάλιστα, υπάρχουν φήμες ότι τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, έχουν ζητήσει από τον Ταμείο τη μετάθεση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι ζητούν η υποβολή των προσφορών να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Τέλος, όπως φάνηκε από τα έγγραφα που χορήγησε ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του, και η νέα σύμβαση θα παραμείνει αθέατη από τους τελευταίους.
Οι μέτοχοι καλούνται πρακτικά ν' αποφασίσουν με βάση ένα τετρασέλιδο κείμενο, δηλαδή μια μικρή περίληψη της συμφωνίας.

Μάλιστα η διοίκηση του οργανισμού, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σε ανακοίνωσή της υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με νέα ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. πέτυχε τη μεταβολή των συμβατικών όρων των συμβάσεων του διαγωνισμού προς όφελος των μετόχων». Μάλιστα καλούσε τους μετόχους, να σταθμίσουν τα οφέλη που προκύπτουν από τη μείωση της διάρκειας των συμβάσεων, αλλά και τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παραγωγικής λειτουργίας της εταιρείας. Πάντως, μέχρι χθες που διεξήχθη η συνέλευση, οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές και μέτοχοι του ΟΠΑΠ, δεν έλαβαν θέση υπέρ ή κατά της νέας συμφωνίας ΟΠΑΠ - Intralot.

Στο μεταξύ κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης που αποδίδει το (σχεδόν) αποκλειστικό δικαίωμα των τυχερών παιγνίων στο Διαδίκτυο, στρέφεται η Ένωση Διαδικτυακού Στοιχηματισμού (Remote Gambling Association).

Σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει ως απροσδόκητη την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμβατική επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο και ότι με την κίνησή της αυτή, «διαστρέφει την αγορά και παραβαίνει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RGA, κ. Κλάιβ Χόουκσγουντ, η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης παραβιάζει τη συνθήκη της λειτουργίας της Ε .Ε. (ΣΛΕΕ). «Πιστεύουμε ότι η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή πρέπει να ενεργήσει τώρα για να αποτρέψει ένα κράτος-μέλος από το να την υπονομεύσει».

Διαβάστε το άρθρο «Αναβολή της συνέλευσης του ΟΠΑΠ για 6 Απριλίου ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 15:30 Διαβάστηκε 978 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΒασικό θέμα η έγκριση του νέου σχεδίου σύμβασης Top of Page