praktores.com
 
 

Παγώνουν κρίσιμα σχέδια του ΟΠΑΠ έως τον Ιούνιο

Φεβ 19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανατροπή σε όλα τα χρονοδιαγράμματα της διοίκησης του ΟΠΑΠ φέρνει η εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση του οργανισμού,

καθώς εν μέσω της διαδικασίας πώλησης που έχει ξεκινήσει το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα τα κρίσιμα projects που αφορούν στις νέες δραστηριότητες.

Με την πιο πιθανή χρονική περίοδο ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης να έχει πλέον μετατεθεί για τον Ιούνιο, καθώς m ακόμη και εάν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν εγκαίρως, τότε ο νέος μέτοχος θα αναλάβει τα σκήπτρα στις αρχές καλοκαιριού, ο ΟΠΑΠ δεν έχει άλλη επιλογή από το να «παγώσει» τα επεκτακτικά του σχέδια που αφορούν στα VLTs, την online επέκταση, αλλά και το διαγωνισμό για την επιλογή τεχνολογικών συνεργατών.

Το μοναδικό σχέδιο που δεν έχει επηρεαστεί από την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση είναι αυτό των κρατικών λαχείων, το οποίο όμως με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί θα «τρέξει» από τα τέλη καλοκαιριού, ενώ σε ό,τι αφορά τα στιγμιαία λαχεία -το Ξυστό- αυτό αναμένεται από την επόμενη χρονιά.

Την ίδια στιγμή, σε εκκρεμότητα παραμένουν κρίσιμες επιλογές για το μέλλον του οργανισμού σε ό,τι αφορά τους τεχνολογικούς συνεργάτες του. Αυτή τη στιγμή τεχνολογικός πάροχος του ΟΠΑΠ παραμένει η Intralot μετά την ανανέωση της σύμβασης για τρεις μήνες η οποία λήγει τον Απρίλιο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι ακόμη και εάν η σημερινή διοίκηση υπέγραφε τη νέα σύμβαση με την Ιντραλοτ η οποία διακρίθηκε στη διαγωνιστική διαδικασία που έγινε την περασμένη χρονιά, απαιτείται αρκετός χρόνος για τη μετάβαση σε ένα νέο κεντρικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τα πολυαναμενόμενα και πολυσυζητημένα VLTs, ενώ όλα ήταν έτοιμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού που θα οδηγούσε στην απόκτηση των παιγνιομηχανημάτων, η ιδιωτικοποίηση «πάγωσε» ης διαδικασίες και σε αυτό το μέτωπο.

Στο μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ με σχετική πρόσφατη ανακοίνωση του κάλεσε ανεξάρτητους αποτιμητές να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 1 η Μαρτίου για να συμβουλέψουν το φορέα ως προς την αποτίμηση των προσφορών που θα λάβουν από τα ενδιαφερόμενα σχήματα για το ποσοστό του ΟΠΑΠ.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες προερχόμενες από κύκλους του οργανισμού κάνουν λόγο για σημαντικά μειωμένο αριθμό σχημάτων που ενώ σήμερα διαμορφώνονται σε περίπου πέντε, οι τελικοί διεκδικητές δεν αποκλείεται να είναι ακόμη λιγότεροι, τρία με τέσσερα σχήματα στα οποία θα περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες αλλά και κάποια funds που θα στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα.

Με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα προχωρήσει κανονικά, ο νέος μέτοχος του οργανισμού αποκλείεται να «πιάσει δουλειά» πριν από το καλοκαίρι και το πιο πιθανό είναι η τόνωση των εσόδων που προσδοκούσαν οι αναλυτές για τον ΟΠΑΠ από εφέτος από τις νέες δραστηριότητες να μην έρθει πριν από το 2014.

Διαβάστε το άρθρο «Παγώνουν κρίσιμα σχέδια του ΟΠΑΠ έως τον Ιούνιο» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 10:53 Διαβάστηκε 1635 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠαγώνουν κρίσιμα σχέδια του ΟΠΑΠ έως τον Ιούνιο Top of Page