praktores.com
 
 

Το μέτωπο που επιχειρεί να ακυρώσει την πώληση του ΟΠΑΠ

Φεβ 02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οργισμένος στην κυριολεξία είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τα καμώματα του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ,

κ. Εμίρη Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι πίσω από την απόπειρα υπονόμευσης του προέδρου του ταμείου κυρίου Αθανασόπουλου και τις διαρροές βρίσκεται ο κ. Εμίρης ο οποίος επιδιώκει με κάθε τρόπο να μεταθέσει και τελικά να ακυρώσει τον διαγωνισμό νια την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Όπως μας αποκάλυψε καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή το τελευταίο διάστημα, μια σειρά δημοσιευμάτων και διαρροών παρουσίαζαν ενότητα γραμμής και κινούνταν σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη υπονόμευε ανοιχτό τον πρόεδρο του Ταμείου με άθλιες διαρροές που προεξοφλούσαν ακόμα και την αντικατάσταση του. Η δεύτερη κατεύθυνση αφορούσε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και στην ουσία την υπονόμευε με δήθεν προβληματισμούς για το τίμημα και την απόφαση για το μονοπώλιο στα τυχερόπαιχνίδια.

Το θολό τοπίο που είχε διαμορφωθεί αποτυπώθηκε και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου με την κάθετη πτώση της μετοχής η οποία αποδόθηκε δήθεν στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία δεν έχει ουσιαστικά καμμιά επίπτωση στη λειτουργία του μονοπωλίου και ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό.

Πάντως, η τακτική του κ. Εμίρη και οι στοχευμένες διαρροές ενίσχυσαν το διακομματικό μέτωπο των προστατών της διαπλοκής που επιδιώκουν την ακύρωση του διαγωνισμού.

Το μέτωπο που επιχειρεί να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αποτελείται:

1.Από προβεβλημένα στελέχη όλων των κομμάτων που διατηρούν σχέσεις με προμηθευτές του ΟΠΑΠ.

2.Από το λόμπι στα πολιτικά κόμματα που διατηρούν προνομιακούς δεσμούς με καναλάρχες και συγκρότημα Τύπου. Είναι γνωστό ότι τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ γιατί χρόνια τώρα ληστεύουν τον οργανισμό αρπάζοντας χορηγίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία γνωστού εκδότη που προωθεί τη... λύση της ενοικίασης, προφανώς για να μη χάσει τις χορηγίες.

3.Από το βολεμένο κατεστημένο των μόνιμων υπαλλήλων του ΟΠΑΠ που αμείβονται με πρωθυπουργικούς μισθούς.
4.Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ τα οποία εξυπηρετούντα συμφέροντα των προμηθευτών.
5. Από τους πράκτορες.

Πάντως, η τρόικα έχει στείλει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι τυχόν ακύρωση ή μετάθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το πρόγραμμα αλλά και την αξιοπιστία της χώρας.

Γι’αυτό με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού δόθηκε εντολή να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες. Μάλιστα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο και η διοίκηση του ΟΠΑΠ καλείται να δώσει όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με τους προμηθευτές στους υποψήφιους αγοραστές. Όσο για τον Εμίρη του ΤΑΙΔΕΠ, τον βλέπω να μετακομίζει σύντομα σε κανένα εμιράτο.

Διαβάστε το άρθρο «Τα καμώματα του Εμίρη» στην πηγή: ΑΞΙΑ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΤο μέτωπο που επιχειρεί να ακυρώσει την πώληση του ΟΠΑΠ Top of Page