praktores.com
 
 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ

Ιαν 07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2013 Προς: ΤΗΝ ΟΠΑΠ ΑΕ, Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ. Όπως σας είναι γνωστό

μετά την ψήφιση του υπ’ αρ. Ν.4093/2012 νόμου, μεταξύ άλλων, φορολογούνται πλέον τα κέρδη επί των παιγνίων με ποσοστό 10% ήδη από το πρώτο λεπτό του ευρώ, καταργώντας το αφορολόγητο όριο των 100 ευρώ. Επανειλημμένως δε, σας έχουμε εκφράσει τους φόβους μας για τα καταστροφικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του Νόμου αυτού, σχετικά με την επιβολή του φόρου 10% επί των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων. Είναι δεδομένο ότι η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα αποτελέσει την απαρχή της οικονομικής καταστροφής των πρακτορείων μας και την ταυτόχρονη οικονομική συρρίκνωση και αποδυνάμωση της ίδιας της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Αν και στη προηγούμενη παρουσία μας στο Διοικητικό σας Συμβούλιο δεσμευτήκατε προφορικά ενώπιον μας περί συνδρομής σας στον αγώνα μας να ανασταλεί η εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου και υποσχεθήκατε, ότι θα αναλάβετε άμεσα δράση και θα προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και δρομολόγηση επαφών και συναντήσεων με τους αρμοδίους φορείς, ώστε να ασκηθεί πίεση και από πλευράς σας, με κύριο και πρωταρχικό στόχο την αναστολή της εφαρμογής του απροκάλυπτα καταστροφικού αυτού νόμου, διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειες σας δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Αντιθέτως μάλιστα σπεύσατε να εφαρμόσετε τον συγκεκριμένο νόμο με μεγάλη προχειρότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί σωστή προετοιμασία και μελέτη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε τεράστια τεχνικά προβλήματα στα πρακτορεία και συνάμα την απέχθεια των παικτών από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ . Εσείς, άγνωστο για ποιο λόγο επιδείξατε ιδιαίτερη βιασύνη στην εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, αλλά δεν επιδείξατε τον ίδιο ζήλο στο να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας, που είναι πρωτίστως επ’ ωφελεία της ίδιας της ΟΠΑΠ , περί ενεργειών σας για αναστολή εφαρμογής του νόμου , ως προς την επιβολή φόρου 10%.

Μας ζητήσατε δε με έγγραφό σας, να μεταφέρουμε στους παίκτες των πρακτορείων μας τις αλλαγές που επιβάλλονται μέσω της νέας φορολογικής Νομοθεσίας. Αναλογιστήκατε άραγε ότι οι παίκτες αυτοί, δηλαδή το περιουσιακό σας κεφάλαιο, θα πάψουν να είναι πλέον παίκτες των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ και των πρακτορείων μας, μετά από όλα αυτά; Τι κάνατε γι’ αυτό; Εδώ και πολύ καιρό μόνοι μας παλεύουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί. Είναι απορίας άξιο γιατί αδρανείτε σε ένα ενδεχόμενο οικονομικής συρρίκνωσης της ΟΠΑΠ, όταν βλέπετε πως με βεβαιότητα οι παίκτες των παιχνιδιών της, οδηγούνται στον παράνομο τζόγο που εδρεύει σε φορολογικούς παραδείσους.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την ολιγωρία σας να προστατεύσετε τα συμφέροντα του οργανισμού και της περιουσίας του και παραμείνατε άπραγοι αφήνοντας πεδίο ελεύθερο στις παράνομες εταιρείες να αποτραβήξουν τους παίκτες μας από τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ. Διαμαρτυρόμαστε ακόμα γιατί εγκαταλείψατε μόνους στον αγώνα τους, τους πράκτορες των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ, που αποτελούμε το επί χρόνια μόνο νόμιμο δίκτυο, που τροφοδοτεί και στηρίζει την ΟΠΑΠ.

Σας δηλώνουμε δε ότι για την ολιγωρία σας αυτή, να αφήσετε την περιουσία της ΟΠΑΠ να χαθεί με αποτέλεσμα την οικονομική συρρίκνωση και αποδυνάμωση της ΟΠΑΠ και της μετοχής της, και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας θα στραφούμε ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου αστικού , ποινικού, διοικητικού.

Σας καλούμε να τηρήσετε όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκατε χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή. Σας καλούμε να αγωνιστείτε κι εσείς ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία και για πρακτικούς-τεχνικούς λόγους αναστολή εφαρμογής του νόμου αυτού μέχρι να είναι βέβαιο, ότι δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα, που θα μας εκθέσουν στους παίκτες των πρακτορείων μας.

Σας δηλώνουμε δε ότι Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να αποδυναμωθεί η ΟΠΑΠ και σας καλούμε να συνταχθείτε στο πλευρό μας και να αγωνιστούμε γι αυτό. Ήδη το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Αθήνα, την 30η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, αποφάσισε ομόφωνα συντονισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες κατά της εφαρμογής αυτού του καταστροφικού φορολογικού μέτρου, αρχομένων με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ξεκινά την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μάχη αυτή είναι κοινή και ο αγώνας πρέπει δοθεί τώρα από ΟΛΟΥΣ μας.

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας; Ηρακλής Λάππας και Ο Πρόεδρος: Κυριάκος Τοπτσίδης

Διαβάστε το άρθρο «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ της ΟΠΑΠ» στην πηγή:poeppp.org

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 11:23 Διαβάστηκε 1342 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΕπιστολή διαμαρτυρίας προς το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ Top of Page