praktores.com
 
 

Στον αυτόματο πιλότο τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Δεκ 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι γνωστό πως η εφαρμογή του Νόμου που απαγορεύει το διαδικτυακό στοίχημα σε εταιρίες που δεν έχουν πάρει άδεια

από το ελληνικό δημόσιο (εδώ να σημειώσω πως καμία εταιρία δεν έχει πάρει άδεια, παρά μόνο ΑΦΜ), αλλά και η τροπολογία που φέρεται να είναι έτοιμη για ψήφιση από την Βουλή και μέσω της οποίας θα γίνει το αυτονόητο επιτέλους, θα προστατευθούν τα δικαιώματα της ΟΠΑΠ, για τα οποία έχει πληρώσει ένα "σκασμό" λεφτά, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


Το 2000, η ΟΠΑΠ για να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των παιχνιδιών της, πλήρωσε τότε, το ποσό των 110 δις δραχμών (ήταν οι δραχμές ακόμη), δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 320 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις τον περασμένο χρόνο, τον Νοέμβριο του 2011, η ΟΠΑΠ πλήρωσε άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ, τόσο για την επέκταση του μονοπωλίου στα παιχνίδια της, όσο για το διαδίκτυο και τα vlt's.


Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή στην ΟΠΑΠ να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο για δικαιώματα παιχνιδιών κτλ, υπήρχε κι εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα, η πλήρη ουσιαστικά απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας, καθώς όποιος θέλει, όποια ώρα θέλει, μπορεί να στοιχηματίσει μέσω του διαδικτύου, σε όποια εταιρία θέλει, χωρίς αυτή η εταιρία να καταβάλει ούτε ένα σεντς φόρο στο ελληνικό δημόσιο.
Και φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε, φόρους στο ελληνικό δημόσιο δεν πληρώνει μόνο η ΟΠΑΠ, αλλά πληρώνουν και οι Πράκτορες, πληρώνουν και οι Παίκτες.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, μπορούσαν οι ξένες εταιρίες στοιχημάτων, να προσελκύουν Έλληνες πελάτες - παίκτες, χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα σεντς φόρο στο ελληνικό δημόσιο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρόσφεραν "καλύτερες υπηρεσίες". Είναι το κλασικό παράδειγμα των καταστημάτων που κόβουν αποδείξεις για τις πωλήσεις τους και των καταστημάτων που δεν κόβουν αποδείξεις. Πας πχ. σε ένα κατάστημα να πάρεις το οτιδήποτε κι ο καταστηματάρχης, αν δεν πάρεις απόδειξη, σου κάνει καλύτερη τιμή. Αυτή η διαφορά λοιπόν, την οποία ξεχνάμε εμείς οι Παίκτες, έκανε μεγάλο αριθμό Παικτών κι όχι μόνο, να αντιδρούν στην πρόσφατη απαγόρευση του διαδικτυακού τζόγου. Εκεί επάνω πάτησε και η παραπληροφόρηση, μέσω της οποίας εκφράζονται και μάλιστα έντονα οι διαμαρτυρίες, γιατί δεν μπορεί πλέον να παίξει κάποιος π.χ. τον άσο του 1,80 που δίνει στην τάδε ομάδα η ΟΠΑΠ, να τον παίξει αυτόν τον άσο στο 1,90 που δίνει μία ξένη εταιρία, η οποία για μία ακόμη φορά το ξαναλέω, δεν πληρώνει ούτε σεντς στο ελληνικό δημόσιο ως φόρο για τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά των τυχερών παιχνιδιών.


Το τι έχουμε διαβάσει αυτές τις μέρες δεν είναι φυσικά δυνατόν να αναφερθούν εδώ, μέσα σε λίγες μόνο σειρές. Στηριζόμενοι όμως στη λέξη "μονοπώλιο" ορισμένοι, φέρνουν ως παράδειγμα την Ρουμανία του...Τσαουσέσκου, αγνοώντας όμως σκόπιμα το παράδειγμα π.χ. των ΗΠΑ ή της Αυστραλίας, δηλαδή των.. "μητροπόλεων του ελεύθερου εμπορίου", δύο χωρών που απαγορεύουν το διαδικτυακό στοίχημα! Θέλουν με λίγα λόγια οι κύριοι αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν φυσικά το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας αρκετά καλά, καθώς στις σελίδες που έμπαιναν και στοιχημάτιζαν τόσα χρόνια αναγράφονταν ευκρινώς το ότι "απαγορεύεται ο στοιχηματισμός στους κατοίκους των ΗΠΑ και της Αυστραλίας", να μας πείσουν πως αυτές οι δύο χώρες, από τις μεγαλύτερες του Πλανήτη έκαναν... λάθος και πως η Ελλάδα του ΔΝΤ έπραττε πολύ σωστά τόσα χρόνια που από την μία άφηνε τα κορόιδα, ΟΠΑΠ, Πράκτορες και Παίκτες να πληρώνουν φόρους κι από την άλλη επέτρεπε σε κάθε ένα διαδικτυακό μπουκ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο... τσάμπα! Ας βγάλει ο κάθε καλόπιστος τα συμπεράσματά του...


Πατώντας λοιπόν πάνω στην άγνοια του κόσμου, που δεν γνωρίζει τα πόσα χρήματα έχει πληρώσει η ΟΠΑΠ γι αυτά τα δικαιώματα, χρήματα που είναι δικά μας, δεν τα βρήκε στο δρόμο, χρήματα που μαζεύτηκαν με τον ιδρώτα και κυριολεκτικά με το αίμα των Πρακτόρων και των Παικτών, προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη πως "ελεύθερη αγορά έχουμε, θέλουμε να παίζουμε όπου μας αρέσει"! Ναι, να παίζετε όπου σας αρέσει, αν πληρώνετε φυσικά γι' αυτές τις... υπηρεσίες! Γιατί π.χ. πέρυσι τον Νοέμβριο που το δημόσιο δεν είχε να παρουσιάσει ούτε ένα σεντς έσοδο στην τρόικα, από την ΟΠΑΠ βρήκε και πήρε τα 800 εκατομμύρια για τα φρουτάκια που ακόμη δεν τα έχουμε δει κτλ, για να πείσει τους δανειστές να μας δώσουν ακόμη μία... πίστωση χρόνου. Αντίθετα, όταν το δημόσιο φώναξε τις ξένες εταιρίες να έρθουν στη χώρα νόμιμα, αλλά να φορολογηθούν, αυτές το έβαλαν στα... πόδια κι εξαφανίστηκαν! Ακόμη τρέχουν...


Και τέλος, αυτό το 0,10 παραπάνω που βρίσκατε στο Ιντερνετ, το πλήρωνε η ελληνική οικονομία 4 δις ευρώ το χρόνο! Δηλαδή δέκα χρόνια τώρα, αυτό το 0,10 παραπάνω, το πληρώσατε όσο είναι η δόση του μνημονίου! Αυτά, δεν είναι γνωστά στον κόσμο και γι αυτό η παραπληροφόρηση, δεν θέλω να πιστεύω πως είναι σκόπιμη, πάει... σύννεφο.
Αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά ακόμη θέματα που πρέπει επιτέλους όχι μόνο να θιχτούν, αλλά και να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. Εύλογη η απορία γιατί όλα αυτά γίνονται τώρα που πρόκειται να πουληθεί η ΟΠΑΠ.


Εύλογο και το ερώτημα γιατί παντού γράφεται πως η προμήθεια των Πρακτόρων είναι 8%, ενώ είναι 8% μικτά και με τους φόρους κατεβαίνει, όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα στο 4 με 5%. Αφήνω το κοινωνικό έργο κτλ της ΟΠΑΠ, καθώς όπως μας έχουν κάνει πλέον, ο καθένας κοιτάζει την πάρτι του και δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται δίπλα του. Όλα αυτά όμως πρέπει να θιχτούν για να καταλάβει κι ο τελευταίος αδαής το πώς γίνεται τον άσο που δίνει η ΟΠΑΠ στο 1,80 να τον προσφέρει ο "αφορολόγητος" στο 1,90 κι αυτό να παρουσιάζεται ως ελεύθερη αγορά, ανταγωνισμός, καλύτερη υπηρεσία και τα ρέστα. Ναι, σίγουρα, στον ελεύθερο ανταγωνισμό, πάντα ο... τσάμπας έχει το προβάδισμα!! Αλλά ας τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας κι ας κοιτάξουμε μπροστά για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Γιατί καλοί κι άγιοι οι Νόμοι, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει. Με το...ζόρι δεν γίνεται τίποτα.


Ούτε η απαγόρευση του ιντερνετικού στοιχήματος θα φέρει πίσω τον κόσμο στα Πρακτορεία, ούτε οι δηλώσεις περί συμβολής στα δημόσια βάρη και στο κοινωνικό έργο θα φέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από μόνα τους. 0 Παίκτης, ο οποίος θα πρέπει να σημειώσουμε και μάλιστα ιδιαίτερα, πως δεν βρίσκει τα χρήματά του στο δρόμο, αλλά ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές τα μαζεύει αρκετά δύσκολα, θα πρέπει από μόνος του να μπει στα Πρακτορεία και να παίξει από το ελάχιστο πλέον περίσσευμα του.


Δυστυχώς, τις πρώτες αυτές μέρες μετά την 5η του Δεκέμβρη που έπρεπε να εφαρμοστεί ο σχετικός Νόμος, τα μηνύματα από την ΟΠΑΠ δεν ήταν ενθαρρυντικά. Ούτε η γκανιότα έπεσε, ούτε τα μονά παιχνίδια αυξήθηκαν, ούτε τα live παιχνίδια αυξήθηκαν, ούτε προωθητικές ενέργειες έγιναν. Με λίγα λόγια, όλα δείχνουν να λειτουργούν ακόμη στον... αυτόματο πιλότο, σαν να μη συνέβη τίποτα κι απομένουν οι γνωστοί, οι 5.000 Πράκτορες - Δικηγόροι και πέντε - δέκα απ' έξω που γνωρίζουν πως έχει η κατάσταση, να υπερασπίζονται τα δίκαια των Νόμων, κινδυνεύοντας μάλιστα να χαρακτηριστούν ως γραφικοί... Ας είναι, η μάχη συνεχίζεται...


Υ.Γ.: Το τελευταίο διάστημα, ολοένα κι αυξάνονται τα παράπονα στην εφημερίδα μας για παράνομες μεταφορές και μεταβιβάσεις. Μήπως πρέπει ν' ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό το τεράστιο θέμα;

Διαβάστε το άρθρο «ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!», στην πηγή: ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΤΣΙΜΠΙΔΑ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 10:44 Διαβάστηκε 1927 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣτον αυτόματο πιλότο τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ Top of Page