praktores.com
 
 

Αύξηση κύκλου εργασιών 16,9% στο 1 δισ. η Intralot

Νοε 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων και αύξηση των EBITDA παρουσίασε η Intralot για τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους,

ενώ η εταιρεία προσβλέπει σε ενισχυμένη κερδοφορία από νέα έργα στις ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία. Αναλυτικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στο 1 δισ. ευ ρω καταγράφοντας αύξηση 16,9% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 4,3% στα 117 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν πολύ μικρή υποχώρηση, καθώς διαμορφώθηκαν στα 32,6 εκατ. ευρώ από 33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2011, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μετά από διαγραφές, προμήθειες κλπ. ήταν 35,5 εκατ. ευρώ.


Ο δανεισμός

Οι Λειτουργικές Ταμιακές Ροές αυξήθηκαν κατά 39% στο 9μηνο του 2012, ενώ ο καθαρός δανεισμός έφθασε την αντίστοιχη περίοδο τα 402,5 εκατ. ευρώ, επηρεασμένος, κυρίως, από την ανανέωση της άδειας τυχερών παιχνιδιών στη Μάλτα.


Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο αυξήθηκε κατά 6,8% φθάνοντας τα 101,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 16,5 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε:

«Η Intralot συνέχισε την αύξηση των εσόδων και κερδών της, παρά την αρνητική επιρροή του αθλητικού στοιχήματος στις διεθνείς μας δραστηριότητες στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Ο όμιλος Intralot βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης τριών πολύ σημαντικών έργων, δύο έργα βιντεολόττο στη Βικτώρια της Αυστραλίας και στο Οχάιο των ΗΠΑ καθώς και το μεγάλο έργο αθλητικού στοιχήματος στη Γερμανία. Σύντομα θα αναπτυχθούν, πλήρως, και τα τρία, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την κερδοφορία της εταιρείας. Επιπλέον, οι λειτουργικές ταμιακές ροές αυξήθηκαν εντυπωσιακά σε ποσοστό 40% κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών του 2012, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση μας για περαιτέρω βελτιωσή τους.


Όσον αφορά την ικανότητα χρηματοδότησης του Ομίλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της ανανέωσης της άδειας στη Μάλτα πραγματοποιήθηκε από ίδιους πόρους της θυγατρικής, μέσω των διαθέσιμων ιδίων κεφαλαίων, καθώς και μέσω τοπικής χρηματοδότησης.


Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Intralot παρακολουθεί με ενδιαφέρον ης εξελίξεις στην ελληνική, την ευρωπαϊκή και άλλες αγορές, και συμμετέχει επιλεκτικά σε όσες ευκαιρίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα και υπηρεσίες στις αγορές που δραστηριοποιείται ήδη, όπως με τα νέα παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης (social gaming).


Στην ελληνική αγορά

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Intralot αυτή την περίοδο διεκδικεί «πρωταγωνιστικό ρόλο» στην ελληνική αγορά, καθώς συμμετέχει αφενός στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα μαζί με τον οργανισμό αλλά και διεθνείς συνεταίρους αναμένεται να καταθέσουν στις 10 Δεκεμβρίου την οικονομική προσφορά για τη δωδεκαετή άδεια των Κρατικών Λαχείων που θα περιλαμβάνει και άδεια για το λανσάρισμα και πάλι στην ελληνική αγορά του στιγμιαίου λαχείου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η Intralot θα διεκδικήσει και άδεια για τη διαχείριση VLTs στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για μια αγορά στην οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία διεθνώς.

Διαβάστε το άρθρο «Αύξηση κύκλου εργασιών 16,9% στο 1 δισ. η Intralot» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΑύξηση κύκλου εργασιών 16,9% στο 1 δισ. η Intralot Top of Page