praktores.com
 
 

Μάχες παρασκηνίου για την «χρυσή κότα» ΟΠΑΠ

Νοε 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα μέτωπα είναι πολλά: ο ΟΠΑΠ, παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το φορολογικό και θεσμικό καθεστώς λειτουργίας του, βρίσκεται

 σε αντιπαράθεση με εν δυνάμει  ανταγωνιστές του, οι οποίοι μάχονται για την κατάργηση του μονοπωλίου του στην Ελλάδα. Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της ΕΕΕΠ (με την οποία αντιδρά η RGA, η μεγαλύτερη ένωση επιχειρήσεων διαδικτυακού στοιχηματισμού παγκοσμίως), σύμφωνα με την οποία μετά τις 5 Δεκεμβρίου καμία εταιρεία δεν θα μπορεί να προσφέρει ιντερνετικό στοίχημα αν δεν έχει άδεια, τη στιγμή που το κράτος τις παραχωρεί μόνο προσωρινά.

 


Η αποδεδειγμένη αδυναμία του κράτους να δώσει μια ξεκάθαρη λύση στο θεσμικό πλαίσιο της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών φυσικά λαμβάνεται υπόψη από τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν προσφορές για το 33% του ΟΠΑΠ βασιζόμενοι στις παραδοχές ότι και το μονοπώλιο θα διατηρηθεί για τα υφιστάμενα παιχνίδια μέχρι το 2013 και η σύμβαση που υπέγραψε ο Οργανισμός για τα 35.000 VLTs θα διατηρηθεί ισχυρή.

Ενδεικτικό της έλλειψης ορατότητας που υφίσταται γύρω από τις προοπτικές του Οργανισμού ήταν η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με τους αναλυτές μεγάλων οίκων, όπως της Credit Suisse και της Citi, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου παρά τις ερωτήσεις για τις επιπτώσεις από τη φορολόγηση ή το σχέδιο για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, οι απαντήσεις δεν ήταν διαφωτιστικές, επιτείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας, που μεταφέρεται στους επενδυτές και τους υποψήφιους αγοραστές.
Πάρα ταύτα, το ενδιαφέρον για την πώληση του ΟΠΑΠ φαίνεται να διατηρείται υψηλό. Το ίδιο, όμως, υψηλό είναι το ενδιαφέρον και για τη... μη πώληση του Οργανισμού

Έχει γίνει, πλέον, φανερό ότι έχουν σχηματιστεί μέτωπα, σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, που αντιτίθενται στην πώληση της εταιρείας, καθώς μόνο να χάσουν έχουν από την αλλαγή της σημερινής κατάστασης.

Μέσω του ΟΠΑΠ, συγκεκριμένα κέντρα έχουν κατά καιρούς αποκτήσει έλεγχο της ροής του χρήματος από τον τζόγο και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να απολέσουν ακόμα μια σφαίρα επιρροής.
Δεν ήταν τυχαία η ασφυκτική πίεση της τρόικας για την πώληση του ΟΠΑΠ και η ρητή αναφορά στο θέμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, κατά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση εμφανίζεται, πάντως, αποφασισμένη να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση, παρά τις αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης αλλά και επιχειρηματικά συμφέροντα που τις τελευταίες ημέρες επιχείρησαν να καθυστερήσουν για ακόμα μία φορά τη διαδικασία, διαρρέοντας σενάρια για παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Κ. Λουρόπουλου, με στόχο να προκαλέσουν διοικητική κρίση.

Διαβάστε το άρθρο «Μάχες παρασκηνίου για τον ΟΠΑΠ»  στην πηγή: Κεφάλαιο από τον ΝΙΚΟ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 10:18 Διαβάστηκε 1774 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΜάχες παρασκηνίου για την «χρυσή κότα» ΟΠΑΠ Top of Page