praktores.com
 
 

Ο ΟΠΑΠ μπαίνει στην αγορά του ιντερνετικού τζόγου

Νοε 21
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ενεργοποίησε τα κρατικά ένστικτα για καταπολέμηση του διαδικτυακού

στοιχήματος. Από τις 5 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο πόλεμος κατά του ιντερνετικού τζόγου στην Ελλάδα και η μάχη αναμένεται αμφίρροπη. Η θεσμοθετημένη από τον νόμο 4002 του 2011 επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έκανε τις εισηγήσεις της, οι οποίες έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Στόχος του κράτους είναι να περιορίσει, αν όχι να εκμηδενίσει, τη δράση των μη αδειοδοτημένων εταιρειών στοιχηματισμού στην Ελλάδα.

Για να γίνει αυτό, ελήφθησαν αποφάσεις για μία σειρά απαγορεύσεων και "τσουχτερών" προστίμων για τους παραβάτες. Έστω και αργά, ο ΟΠΑΠ προσανατολίζεται στην εκμετάλλευση του ίντερνετ, με είσοδο της εταιρείας στην αγορά του διαδικτυακού τζόγου. Η ΟΠΑΠ ΑΕ επρόκειτο να λανσάρει από τον προηγούμενο Αύγουστο τη νέα υπηρεσία στοιχηματισμού στο ίντερνετ, αλλά οι διεργασίες σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και οι διαδικασίες για την ανάδειξη του τεχνολογικού παρόχου της εταιρείας έχουν καθυστερήσει τις εξελίξεις.

Ο στοιχηματισμός θα γίνεται με προπληρωμένες κάρτες που θα εκδίδονται και θα παρέχονται αποκλειστικά από τον ΟΠΑΠ. Το εύλογο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την προμήθεια του 8% που αναλογεί στους πράκτορες. Ο ΟΠΑΠ συμφώνησε, ώστε η πώληση των καρτών να γίνεται μέσω των πρακτορείων και με επισήμανση του αντίστοιχου κωδικού του κάθε πράκτορα, ώστε να του αποδίδεται το 8% του τζίρου. Ωστόσο, στα σχέδια του ΟΠΑΠ βρίσκεται και η διάθεση καρτών και από άλλους χώρους, όπως τα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ. Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους πράκτορες. Ο βασικός λόγος για τον οποίο το κράτος έχει το μονοπώλιο στη διενέργεια στοιχηματισμού και το οποίο έχει εκχωρηθεί στον

ΟΠΑΠ έως το 2020 με προοπτική επέκτασης μέχρι το 2030, είναι η διασφάλιση του υπεύθυνου στοιχηματισμού του κοινού. Ήδη, όμως, η απάντηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο προδικαστικό ερώτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν πως αποκλειστικός στόχος του ΟΠΑΠ είναι η αύξηση των κερδών της εταιρείας, με λανσάρισμα όλο και περισσότερων παιχνιδιών. Από τη στιγμή που οι προπληρωμένες κάρτες για το διαδικτυακό στοίχημα κυκλοφορήσουν στην αγορά -και ειδικότερα αν η διάθεσή τους δεν περιοριστεί στα 5.000 πρακτορεία ανά την επικράτεια- για το κοινό, θα εκλείψει και το τελευταίο επιχείρημα του Οργανισμού για το μονοπώλιο.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πρόσφατα προχώρησαν σε απεργία οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, είναι η απόφαση για φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2013. Κάτι τέτοιο θεωρούν οι πράκτορες πως θα συρρικνώσει το πελατολόγιό τους, καθώς μέχρι σήμερα η φορολόγηση της τάξης του 10% αφορούσε κέρδη πάνω από 100 ευρώ. Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Φανταστείτε ότι παίζετε ένα δελτίο ΚΙΝΟ, καταβάλλοντας ένα ευρώ. Εάν το ελάχιστο κέρδος είναι το 100% της αξίας του πονταρίσματος, δηλαδή ένα ευρώ, ο πράκτορας θα αποδώσει στον πελάτη 0,90 ευρώ, καθώς τα 10 σεντς θα παρακρατούνται ως φόρος. Έτσι, είναι εύλογο πως μειώνεται και η πιθανότητα ανακύκλωσης των κερδών, αφού για να επαναληφθεί το ποντάρισμα του ενός ευρώ, ο παίκτης θα πρέπει να καταβάλει άλλα 10 σεντς.

Διαβάστε το άρθρο «Ο ΟΠΑΠ μπαίνει στην αγορά του ιντερνετικού τζόγου» στην πηγή: NewsNow 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟ ΟΠΑΠ μπαίνει στην αγορά του ιντερνετικού τζόγου Top of Page