praktores.com
 
 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ

Νοε 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τον σύλλογο υπαλλήλων ΟΠΑΠ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: "ΣΗΜΕΡΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. Σήμερα ανακοινώθηκε η αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.!!! Η πρώτη εταιρεία σε κερδοφορία στην Ελλάδα θα αγωνίζεται για την επιβίωσή της, με άμεση επίπτωση τη μείωση της κερδοφορίας της τουλάχιστον κατά 50%!!!

Ήρθε κι έδεσε πραγματικά η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την επιταχυνόμενη πώληση της Εταιρείας. Τα περιθώρια στενεύουν και όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., στην υπηρεσία της κοινωνικής μας αποστολής, προασπίζοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Εταιρείας και το μέγεθος της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία, ζητάμε από την κυβέρνηση να μετρήσει, στην ύστατη στιγμή, σωστά τα δεδομένα και να σταματήσει την πώληση.


Στην περίπτωση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., όπως και κάθε άλλου κερδοφόρου Ομίλου με συμμετοχή του Δημοσίου, η έννοια της αποκρατικοποίησης ως μεταρρύθμισης εκφυλίζεται.
Πουλώντας την "αγελάδα" που σου δίνει πάντα γάλα, δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Αντίθετα, στερείς από τους Έλληνες σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους. Η συνεισφορά της πώλησης σαι μείωση του Δημοσίου Χρέους είναι μηδαμινή.


Επί σειρά ετών ο Όμιλος αιμοδοτεί τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκ. ευρώ από την φορολογία εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά, το φόρο πρακτόρων και τη γενναιόδωρη προς το βασικό του μέτοχο μερισματική πολιτική, ενώ περισσότερα από 100 εκ. ευρώ επιστρέφει ετησίως στην Ελληνική Κοινωνία με την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επιχορηγήσεων.
Με τη σημερινή αναμόρφωση της φορολογίας, εφόσον διατηρηθεί ο τζίρος της Εταιρείας, τα παραπάνω 700 εκ. θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ.


Ακόμη και στη δίνη της κρίσης, ο Όμιλος, όχι μόνο αντιστέκεται, συνεχίζοντας αταλάντευτος την πορεία του, αλλά αντέχει και στον αθέμιτο ανταγωνισμό από το παράνομο στοίχημα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της πολιτείας για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων. Το Ελληνικό δημόσιο εισέπραξε από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. 258 εκ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Τα λειτουργικά κέρδη της Εταιρείας προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 344,6 εκ. ευρώ, η κεφαλαιοποίησή της αντιστοιχεί στο 10% της κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα ταμειακά της διαθέσιμα είναι 306 εκ. ευρώ και με μόχλευση σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια σε πολύ θετική σχέση. Εταιρεία πραγματικά διεθνών προδιαγραφών. Κανείς ιδιώτης δε θα μπορέσει να λειτουργήσει στη βάση της αποστολής της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.


Ο Οργανισμός, ως μέλος της World Lottery Αςajciation (WLA) και της EuropeanLotteries (EL), λειτουργεί ως θεματοφύλακας κανόνων, διαφυλάσσοντας μέσω του δικτύου του το κοινωνικό σύνολο από νοσηρά φαινόμενα. Μάλιστα, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, η εξάρτηση από το τζόγο είναι εντονότερη. Γι’ αυτό το λόγο η Ο.Π Α.Π. Α.Ε. αναπτύσσει ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για την καταπολέμηση του εθισμού, όπως το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό κεφάλαιο για όλους τους Έλληνες. Μια από τις αποστολές της είναι η αναδιοχέτευση μεγάλου μέρους των κερδών της σε δράσεις δημόσιου χαρακτήρα.


Με την αδυναμία της πολιτείας, πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, να ενισχύει νευραλγικούς τομείς της δημόσιας λειτουργίας, ο Όμιλος Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. είναι ο πιο σημαντικός αρωγός στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.


Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.;

Κοινωνική προσφορά: Την περίοδο 2010 - 2012 (περίοδος κρίσης) η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., εφαρμόζοντας πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα έχει αποδώσει:

• Στην Υγεία - Παιδεία πάνω από 20 εκ. ευρώ.
• Στον Πολιτισμό πάνω από 27 εκ. ευρώ.
• Στον Αθλητισμό πάνω από 175 εκ. ευρώ.
• Σε άλλες κοινωνικές - ανθρωπιστικές δραστηριότητες (άστεγοι, ορφανοτροφεία, σύλλογοι πολυτέκνων, σχολικές επιτροπές, νεφροπαθείς, περιβάλλον κλπ) πάνω από 5,5 εκ. ευρώ.


Ποιος ιδιώτης αγοραστής θα εγγυηθεί να συνεχίσει την παραπάνω πολιτική στην Εταιρεία και μάλιστα με το νέο φορολογικό καθεστώς;

Εμείς υποστηρίζουμε πως ο ιδιώτης αγοραστής δεν πρόκειται να συνεχίσει μια τέτοια πολιτική, ούτε πρόκειται να κάνει κάποια επιπλέον επένδυση στη χώρα μας. Επιπλέον, όπως όλοι οι τυχοδιώκτες μεγαλοεπιχειρηματίες, πρώτο του μέλημα θα είναι με ποιο τρόπο θα αποδίδει λιγότερους φόρους στο Κράτος και στη συνέχεια, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το διαμορφούμενο ακόμα εργασιακό περιβάλλον και να μειώσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, προσφέροντας "νέες θέσεις ανεργίας".


Διερωτώμεθα, λοιπόν:

Αξίζει να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., κλείνοντας μέσα του ένα τεράστιο κομμάτι κοινωνικής προσφοράς 53ών ετών για τη χώρα μας;

Τα σχόλια δικά σας...

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΠΑΠ"

 

Διαβάστε το άρθρο «Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΣΠΟΡ ΤΟΤ ΒΟΡΡΑ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 11:41 Διαβάστηκε 1408 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΑνακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ Top of Page