praktores.com
 
 

Μαθαίνω ότι κάποιοι…ενδιαφέρονται για τον ΟΠΑΠ

Νοε 03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθαίνω ότι κάποιοι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση που ποσοστού που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ έχουν μπει

στη λογική αγοράς μέσω του Χ.Α. μετοχών του Οργανισμού, χωρίς ωστόσο να το κάνουν ονομαστικά, αλλά μέσω ξένων οίκων. Προφανώς, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο ΟΠΑΠ περάσει σε ιδιωτικά χέρια, είτε θα ήθελαν να βρεθούν με υψηλότερο ποσοστό από το 33% που πωλείται είτε να ασκήσουν τα «ελεγκτικά» τους δικαιώματα, που θα προκύπτουν από το ποσοστό που κατέχουν στον Οργανισμό.

Εκτός και αν ο ξένος οίκος που αγοράζει το «διαρρέει» για να θολώσει τα νερά.

 

Πέντε σχήματα για τον ΟΠΑΠ

Την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία από τα ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή ενδιαφέροντας σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ταυ ΟΠΑΠ και σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις δεν θα εμφανιστούν περισσότερα από 5 σχήματα.
Παρά τα όσα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και ήδη σπουδαίο ρόλο παγκοσμίως στην αγορά του Gaming εμπλέκουν δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες και λιγότερο Έλληνες.

Ο σημαντικότερος λόγος είναι πως στιςδιαδικασίεςγιατηνεξαγοράτου33%.όλα αυτή την εποχή ειδικά δεν είναι πολλοί οι Έλληνες οικονομικοί παράγοντες που μπορούν να «σηκώσουν» χρήματα για να διεκδικήσουν τον οργανισμό, τον πρώτο λόγο θα από ξένες τράπεζες, να βρουν δηλαδή τα κεφάλια που έχουν τα ξένα επενδυτικά fund και εταιρείες που παίζουν χρειάζονται ώστε να συμμετάσχουν σε αυτό το πρότζεκτ.

 

Ο ΟΠΑΠ και η JP Morgan

Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκαν σημαντικά πακέτα του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος όγκος των πακέτων έχει αγοραστεί από την JP Morgan, ι η οποία φέρεται να τσιμπολογά κομμάτια και από το ταμπλό. Τώρα, αν τα αγοράζει για λογαριασμό της ή για τρίτο εν όψει ιδιωτικοποίησης μένει να το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά στον τίτλο του ΟΠΑΠ, αυτός προσπάθησε εκ νέου να διαφύγει άνω των 5 ευρώ, η διόρθωση τον γύρισε πίσω προς τα 4.6 ευρώ, αλλά χθες επιχείρησε νέα ανοδική αντίδραση προς τους στόχους των 5 ευρώ (ακολούθως προς τα 5.4 ευρώ). Και όπως αναφέρουν και κάποιες πηγές της αγοράς, η Goldman Sachs δεν έχει «ξεχάσει» το χαρτί.

 

Μέχρι τη Σιγκαπούρη

Μέχρι τη μακρινή Σιγκαπούρη έφτασε η «χάρη» του ΟΠΑΠ.
Διαχειριστής του γνωστού hedge fund Pivot Capital Management, που εδρεύει στο Μονακό, αλλά διαθέτει γραφεία σε ΗΠΑ και Ασία, αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο νέων αλλαγών στη φορολόγηση του Οργανισμού.

Όπως αποκάλυψε το Capital.gr, στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν σοβαρά να μην επιβληθεί η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των παικτών, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα πληγεί άμεσα η ανακύκλωση των κερδών, που «γεννά» πάνω από 1 δισ. ευρώ τζίρου για την εταιρεία. Με λίγα λόγια, πηγαίνοντας για τα λίγα, κινδυνεύουν να χάσουν τα πολλά. Το ενδιαφέρον είναι λογικό, αφού, αν τελικά δε ισχύει η επιπλέον φορολόγηση, αλλάζει προς το ευνοϊκότερο η αποτίμηση του Οργανισμού.

Διαβάστε τα αποσπάσματα στις πηγές: Δημοκρατία, Αξία, Κεφάλαιο Εφημερίδα, Παραπολιτικά

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 14:52 Διαβάστηκε 1300 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΜαθαίνω ότι κάποιοι…ενδιαφέρονται για τον ΟΠΑΠ Top of Page