praktores.com
 
 

Σημεία προσέγγισης ΟΠΑΠ - πρακτόρων

Οκτ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα

σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε, κ.Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, καθώς και με το σύνολο των μελών του δ.σ. του οργανισμού.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να τεθούν και πάλι τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει ανάμεσα στις δυο πλευρές και να βρεθεί τρόπος ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους.


Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποχώρησε ο κ. Λουρόπουλος, το κλίμα αυτή τη φορά ήταν πολύ καλό. Ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ έδειξε να κατανοεί απόλυτα τις θέσεις και τα θέματα που του έθεσαν οι συνδικαλιστές, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τα μέλη του Δ.Σ.


Αποφασίστηκε να φτιαχτούν κοινές επιτροπές, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, όπως τα θέματα της ασφάλειας των πρακτορείων, της εταιρικής εικόνας, της αναβάθμισης των παιχνιδιών, της φορολογίας, αλλά και των τριβών που προέκυψαν σε όσα είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη διοίκηση.


«Είναι ένα καλό πρώτο βήμα, που πιστεύουμε πως θα οδηγήσει σε λύσεις» δήλωσε στη στήλη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Λουρόπουλος όσον αφορά τη φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ, καθώς και στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.


«Είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη μεριά του κ. Λουρόπουλου και στα δυο μέτωπα» σχολίασε ο κ. Τοπτσίδης και πρόσθεσε: «Αν ισχύει η φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ, ο τζίρος θα κάνει τεράστια βουτιά και η ζημιά θα είναι μεγάλη πρώτα για τον ίδιο τον Οργανισμό, αλλά και για το κράτος και, φυσικά, για εμάς τους πράκτορες».


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάντως, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται να έχουν πεισθεί ότι με τη φορολογία από το πρώτο ευρώ θα μηδενιστεί σχεδόν η ανακύκλωση των μικροποσών που κερδίζουν οι παίκτες, ρίχνοντας δραματικά τους τζίρους, κι έτσι ο προσανατολισμός είναι να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

 

Να δοθεί λύση σε όσους δεν έχουν βιβλιάρια υγείας

Η στήλη πληροφορείται πως αρκετοί πράκτορες στην περιφέρεια παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει με την αλλαγή του ασφαλιστικού τους φορέα (από ΟΓΑ σε ΟΑΕΕ). Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα, ειδικά σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας, γι' αυτό θα ήταν καλό να γίνουν ενέργειες από πλευράς ΠΟΕΠΠΠ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί -έστω προσωρινά- το πρόβλημα, μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Ίσως μια ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον ΟΓΑ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να ήταν μια λύση ανακούφισης για αρκετούς πράκτορες...

 

Διαβάστε το άρθρο «Σημεία προσέγγισης ΟΠΑΠ – πρακτόρων» στην πηγή: 1-2-Χ

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 10:58 Διαβάστηκε 1779 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣημεία προσέγγισης ΟΠΑΠ - πρακτόρων Top of Page