praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ: «Δυσμενή εξέλιξη» η αύξηση φόρου

Οκτ 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή

Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την πιθανότητα να περικοπούν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ μετά την απόφαση για αύξηση της φορολογίας των κερδών του Οργανισμού από το 2013.


Την ίδια ώρα ανέφερε ότι: "μπορούμε αύριο κιόλας αν η Πολιτεία θελήσει να κλείσουμε τις 20 με 25 ηλεκτρονικές διευθύνσεις παράνομου στοιχηματισμού που είναι γνωστές, διότι αυτά και ως έσοδα χάνονται για τον ΟΠΑΠ αλλά και ως φορολογία για το Ελληνικό Δημόσιο".


Συγκεκριμένα, ο κ. Λουρόπουλος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να περικοπούν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ μετά την απόφαση για αύξηση της φορολογίας των κερδών του Οργανισμού από το 2013. Ο κ. Λουρόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές- μέλη της επιτροπής ότι αποτελεί μια "δυσμενή εξέλιξη" η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και ότι ενδεχομένως να έχουμε μια μορφή υποκατάστασης της κοινωνικής προσφοράς του ΟΠΑΠ, η οποία θα πρέπει να μεταφερθεί στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο άλλωστε θα λαμβάνει τον αυξημένο φόρο.


Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο την πορεία των επενδύσεων του Οργανισμού καθώς θα επηρεάσουν τα κέρδη του Οργανισμού και προφανώς τη δυνατότητα χορηγιών. Ειδικότερα αναφερόμενος στον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω μείωση των μεταβιβάσεων και στον αθλητισμό, τόνισε ότι "ο ΟΠΑΠ δίνει σήμερα αρκετά χρήματα ως επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία στην επαρχία αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για περιπτώσεις που μια ομάδα έχει άδειο το γήπεδο". 'Ό κίνδυνος να μειωθούν τα ποσά που δίνει ο ΟΠΑΠ στον αθλητισμό υπάρχει. Τους έχουμε πει: κοιτάξτε να βρείτε λεφτά και με άλλους τρόπους. Δεν μπορεί να αποβλέπουν μόνο στον ΟΠΑΠ ο οποίος εν τέλει δίνει χρήματα σε επαγγελματικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να περιμένουν χρήματα μόνο από τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Εμείς δίνουμε ήδη αρκετά ως επιχορηγήσεις σε σωματεία στην επαρχία που δεν μπορούν όμως σε κάποιες περιπτώσεις να γεμίσουν το γήπεδο τους.


Καταγγελίες για υποθέσεις παράνομου τζόγου ερευνά το ΣΔΟΕ

Την ίδια ώρα, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφορικά με την προστασία από τον διαδικτυακό τζόγο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ενημερώνει ότι το ΣΔΟΕ συνεργάζεται με κρατικές και διεθνείς υπηρεσίες και έχει επεξεργαστεί μεγάλο αριθμό καταγγελιών για υποθέσεις παράνομου τζόγου που διενεργούνται μέσω του διαδικτύου.


Επίσης ο υφυπουργός ενημερώνει ότι 24 εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου έχουν λάβει ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και αποδίδουν τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου.


Οι 24 συγκεκριμένες εταιρείες έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς που ορίζει ο Ν. 4002/2011 μέχρι τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη χορήγηση αδειών διενέργειας τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.


Παράλληλα, η ανεξάρτητη διοικητική Αρχή "Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων" η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα, επισπεύδει τις διαδικασίες απόκτησης, εγκατάστασης και λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου, ώστε να ενεργοποιηθεί η εποπτεία της στο διαδίκτυο.

Διαβάστε το άρθρο ΟΠΑΠ: «Δυσμενή εξέλιξη» η αύξηση φόρου στην πηγή: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ: «Δυσμενή εξέλιξη» η αύξηση φόρου Top of Page