praktores.com
 
 

Τούρκος μεγιστάνας χτυπάει τον ΟΠΑΠ

Σεπ 21
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του ΟΠΑΠ πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πώληση

του 29% του Οργανισμού, έχουν καταθέσει οι Τούρκοι. Τόσο στον ΟΠΑΠ όσο και στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού (Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού) Κ. Αρβανιτόπουλου.


Συγκεκριμένα ενδιαφέρεται να μπει στο παιχνίδι εξαγοράς του ΟΠΑΠ ο Yahya Uzdiyen Dogan, ένας πανίσχυρος Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει την Dogan Holding και δραστηριοποιείται με ένα χαρτοφυλάκιο 7 δισ. αμερικανικών δολαρίων στα media (έχει και την Hurriet και πολλά κανάλια), την ενέργεια, τη βιομηχανία, το εμπόριο, το real estate, τη λιανική, τις οικονομικές υπηρεσίες και τον τουρισμό.


Η Dogan Holding ψάχνοντας, όπως αναφέρει, «επιχειρηματικές ευκαιρίες» στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, παρακινείται να αδράξει την ευκαιρία για τηνΕλλάδα και τον ΟΠΑΠ, τον οποίο θεωρεί σίγουρη επένδυση να «βοηθήσει» την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τους στόχους της.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Dogan Group έχει μία εμπειρία γύρω από τα θέματα του τζόγου, αλλά δεν συγκαταλέγεται στις «μεγάλες δυνάμεις» του χώρου σε διεθνές επίπεδο.
Όμως είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική Lottomatica για τη διεκδίκηση της τουρκικής εταιρίας -λοτταρίας- Milli Piyango, η οποία, όμως, τελικά δεν αποκρατικοποιήθηκε, αφού η τουρκική κυβέρνηση ανέτρεψε τα σχέδια της.
Πάντως, η Dogan Group κατέχει τα δικαιώματα για τα στοιχηματικά παιχνίδια «Iddaa» μαζί με τη Lottomatica.


Ο ίδιος ο Yahya Uzdiyen Dogan πρόκειται τη Δευτέρα μαζί με ένα επιτελείο του να βρεθεί στην Αθήνα, φιλοξενούμενος του Κ. Μαστοράκη, ο οποίος έχει ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο σχέσεων με το τουρκικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι και θα ενημερωθεί για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό και την αποκρατικοποίησή του. Στόχος του είναι να κλείσει κάποια σημαντικά ραντεβού αποκλειστικά και μόνο για τον ΟΠΑΠ, καθώς δεν φέρεται να είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε άλλου είδους επενδύσεις στη χώρα.


Η "DEAL" σήμερα παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι εάν τελικά θα συμμετάσχει και επίσημα στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΟΠΑΠ θα κατέλθει με ισχυρό σύμμαχο. Όπως άλλωστε έκανε και στη χώρα του.


Εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα. Ο Τούρκος μεγιστάνας που ενδιαφέρεται, ούτως ή άλλως, για τον τζόγο, θα «μιλήσει» μόνο με ξένο και τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει για την επόμενη μέρα και τη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ, το ραντεβού που έχει κλείσει με ισχυρό Έλληνα επιχειρηματία;

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Τα Media, το Hilton και το Trump Towers

Η Dogan Holding έχει 8 εισηγμένες εταιρίες στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Έχει συνάχει στρατηγικές συνεργασίες με 7 διεθνείς ομίλους, μεταξύ των οποίων είναι η Deutsche Bank, n Axel Springrer, η Hubert Burda Media. Δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και έχει 17.000 εργαζομένους.


Μέσω της Dogan Yahya Holding έχει εφημερίδες, περιοδικά, ίντερνετ, ραδιόφωνα κ.λπ., όπως το Canal D, το CNN Turk, το TND, το radio D.


Στη λιανική δραστηριοποιείται στη μουσική και στα βιβλιοπωλεία, διαθέτει τη θυγατρική Dogan Platform και δραστηριοποιείται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια.


Το 2011 διέθετε διαθέσιμα 8,65 δισ. τουρκικές λίρες, έχοντας έσοδα 225 εκ. T.L., ενώ πρόσφατα προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,75 δισ. T.L.


Η οικογένεια Dogan έχει επενδύσει στο Internet (hepsiburada.com}, στον orvUne (nesine.com) και στο real estate. Υπό την κατοχή του βρίσκονται το Hilton της Κωνσταντινούπολης και το Trump Towers.

Διαβάστε το άρθρο «Τούρκος μεγιστάνας χτυπάει τον ΟΠΑΠ» στην πηγή: DEAL NEWS

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 15:06 Διαβάστηκε 1981 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΤούρκος μεγιστάνας χτυπάει τον ΟΠΑΠ Top of Page