praktores.com
 
 

Οι αριθμοί... και οι 7 στόχοι του ΟΠΑΠ

Αυγ 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μείωση πωλήσεων εξαμήνου κατά 6,2% στα 2.0543 δισ. ευρώ έναντι 2.191,4 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2011

παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ο ΟΠΑΠ, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα εν μέσω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεση της η ΟΠΑΠ Α.6.. οι μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και η δημοσιονομική θέση του ελληνικού δημοσίου έχουν επιδεινωθεί σημαντικά και αυτό είχε και θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες του ομίλου και της εταιρίας, στα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων τους, στη χρηματοοικονομική κατάστασή τους και στις προοπτικές τους.
Το δεύτερο εξάμηνο 2012 θα είναι μία ακόμη δύσκολη περίοδος για την ελληνική οικονομία, με την κρίση να επηρεάζει αρνητικά το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων.


Η συνοπτική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων συνοψίζεται στα εξής:

Πωλήσεις: 2.054,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.191,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2011 (μείωση 6,2%), επιδεικνύοντας αυξημένη ανθεκτικότητα εν μέσω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.

•Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA): 344,6 εκ. ευρώ έναντι 368,1 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2011 (μείωση 6,4%) διατηρώντας αμετάβλητο το περιθώριο EBITDA στο 16,8%. Τα EBITDA του β' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 4,1 % στα 160,2 εκατ. ευρώ.

Καθαρά κέρδη: 258 εκατ. ευρώ έναντι 273,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2011 (μείωση 5,7%) παρουσιάζοντας μικρότερη πτώση έναντι αυτής των πωλήσεων. Τα καθαρά κέρδη του β' τριμήνου 2012 ανήλθαν σε 126,1 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 18%.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι, αναφορικά με το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά τον μήνα Ιούνιο, το μήνα που διεξήχθη το Euro 2012, οι πωλήσεις του παιχνιδιού σημείωσαν αύξηση της τάξεως 92,33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2011, λόγω της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (EURO, από 8 έως 30 Ιουνίου), του οποίου οι αγώνες περιλήφθηκαν στα κουπόνια του παιχνιδιού. Στην παραπάνω περίοδο οι πωλήσεις ανήλθαν στο ποσό - 142,11 εκ. και το ποσοστό των κερδών των νικητών επί των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 80,52%.


Αναφορικά με την απόδοση των άλλων παιχνιδιών κατά το α' εξάμηνο του 2012, υπήρξε μείωση των πωλήσεων του παιχνιδιού ΚΙΝΟ κατά 5,99%, μείωση στο ΤΖΟΚΕΡ κατά 8,17% (λόγω των πολλών διαδοχικών τζακ ποτ κατά το εξάμηνο 2011), και σημαντική μείωση των νέων στοιχηματισμού παιχνιδιών (GO LUCKY &. MONITOR GAMES) κατά 23,55%!


Σύμφωνα με την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση ΟΠΑΠ Α.Ε, οι στόχοι του ομίλου για το β εξάμηνο 2012 είναι:

1. Παιγνιομηχανήματα

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αναμένει την έκδοση του κανονισμού παιχνιδιών των VLTs από την επιτροπή εποπτείας κι ελέγχου Τυχερών Παιγνίων (εεεΠ) προκειμένου να προχωρήσει στην περαιτέρω υλοποίηση του έργου.


2. Eλληνικά Κρατικά Λαχεία

Η θυγατρική εταιρεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., ΟΡΑΡ INVESTMENT LIMITED, συμμετέχει σε σύμπραξη με τις εταιρίες LOTTOMATICA GIOGHI L PARTICIPAZIONI S.r.l., INTRALOT LOTTERIES LIMITED και SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.a. Γ J, για το διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) που αφορά στη χορήγηση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Συγκεκριμένα, η άδεια περιλαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των ελληνικών Κρατικών Λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το εθνικό, το Λαϊκό και το ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ή Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Η σύμπραξη των παραπάνω εταιριών πέρασε επιτυχώς την Α φάση της διαδικασίας που είχε ως αντικείμενο τα νομικά, οικονομικά και τεχνικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι και αναμένεται η προκήρυξη για τη Β' φάση της διαδικασίας.


3. Τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου

Εντός του 2ου εξαμήνου του 2012, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα καταστήσει δυνατή τη συμμετοχή του παικτικού κοινού μέσω διαδικτύου στα παιχνίδια εκείνα, για τα οποία κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας σύμφωνα με την από 15.12.2000 σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, καθώς επίσης και με την από 12.12.2011 πρόσθετη πράξη, επιπλέον, η ΟΠΑΠ Α.Ε. προτίθεται να δημιουργήσει κοινή εταιρία σε συνεργασία με διεθνή εταιρία, εξειδικευμένη στη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Η κοινή αυτή εταιρία πρόκειται αφενός στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4002/2011 περί Ρύθμισης της Αγοράς Παιγνίων, να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και αφετέρου να αναλάβει την υποστήριξη της διάθεσης μέσω διαδικτύου των αποκλειστικών παιγνίων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στόχο της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελεί η απόκτηση σημαντικού μεριδίου της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθεί στενά όλες τις σχετικές εξελίξεις, έχει αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνολογικές κι επιχειρησιακές υποδομές, διερευνά στρατηγικές συνεργασίες και μελετά σε συνεργασία με τους πράκτορες την περαιτέρω αξιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων της.


4. Η προάσπιση της κυρίαρχης θέσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην ελληνική επίγεια αγορά τυχερών παιγνίων

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι: α) η Βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας και της εικόνας των παιχνιδιών τα οποία προσφέρονται στην ελληνική αγορά, καθιστώντας τα σύγχρονα κι ελκυστικά, β) ο εμπλουτισμός του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, στοχεύοντας σε ευρύτερο κοινό και με ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πρακτόρων και των πελατών της εταιρίας, γ) η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός μερικώς στις παρεχόμενες στο δίκτυο των πρακτορείων της εταιρίας υπηρεσίες και δ) η εισαγωγή του ΣΤΟΙΧΗΜΑ Live.


5. Η αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργικότητας του δικτύου των πρακτορείων

Στόχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι η ολοκλήρωση του έργου της σύγχρονης εμφάνισης των πρακτορείων, της αναβάθμισης της λειτουργικότητας τους και της ενίσχυσης της υποδομής τους, ώστε να Βελτιωθούν οι παρεχόμενες στο κοινό υπηρεσίες και συνολικά, η ελκυστικότητα των πρακτορείων. Ήδη μέχρι 30.6.2012 ολοκληρώθηκε το έργο της ενιαίας εταιρικής εικόνας κατά 100% στα 494 πρακτορεία στο δήμο της Αθήνας και στα 921 πρακτορεία στην περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και κατά 45% περίπου στα 1.487 πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.ε. του υπολοίπου του νομού Αττικής.


Τέλος κατά τον Απρίλιο του 2012, άρχισε το έργο της ενιαίας εταιρικής εικόνας στα πρακτορεία της Δυτικής ελλάδος, Κρήτης και Β. Αιγαίου, του οποίου έχει υλοποιηθεί περίπου το 10% μέχρι 30 Ιουνίου 2012.


6. Η μείωση του λειτουργικού κόστους και η αύξηση της παραγωγικότητας

  - η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των λειτουργιών της εταιρίας, η μεγέθυνση των δυνατοτήτων της και η οικοδόμηση των βάσεων για μια παρουσία ανταγωνιστική και αυτοδύναμη σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, - η δημιουργία νέων εταιρικών δομών, η αξιοποίηση και η ενίσχυση των ανθρωπίνων πόρων και με την πρόσληψη ολιγάριθμου εξειδικευμένου προσωπικού (όπως συμβούλους, traders, compilers, odd makers, κλπ), - η επιδίωξη της αύξησης της ανταποδοτικότητας συγκεκριμένων δαπανών διάθεσης (διαφημίσεις και χορηγίες) και η λήψη διαχειριστικών και τεχνολογικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί το συνολικό λειτουργικό κόστος και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.


7. εξέλιξη ευρωπαϊκού Δικαίου

Η εισήγηση του Γενικού εισαγγελέα του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την προσφυγή των Stanleybet International Ltd, William Hill Organization Ltd και William Hill Pic κατά του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ η απόφαση του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται εντός του 2013.

Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Οι αριθμοί και οι στόχοι» στην πηγή: MATCH MONEY

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 11:52 Διαβάστηκε 1719 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟι αριθμοί... και οι 7 στόχοι του ΟΠΑΠ Top of Page