praktores.com
 
 

Η μεγάλη σφαγή με τον ΟΠΑΠ και οι αλληλοκατηγορίες

Αυγ 06
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κολοτούμπα του πρωθυπουργού για τον ΟΠΑΠ. Για να συνεχίσουμε όμως τα «πεπραγμένα» της κυβέρνησης, στο μέτωπο

της διαπλοκής των τραπεζών των επιχειρηματιών και των οργανισμών του Δημοσίου ας σταθούμε λίγο στον ΟΠΑΠ.

Ο Σαμαράς από την πρώτη στιγμή δεν ήθελε τον Σπανουδάκη στο τιμόνι του Οργανισμού.
Συζήτησε να τοποθετήσει εκεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον Παπαθανασίου αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε. Επέλεξε ένα άλλο πρόσωπο στη συνέχεια αλλά οι επιτελείς του τον «προστάτευσαν» «πρόσεχε θα κατηγορηθούμε ότι τοποθετούμε ένα πρόσωπο υπάλληλο συγκεκριμένου επιχειρηματία Εάν δεν «προέτρεχε» ο Γ. Σπανουδάκης να πάρει τις αποφάσεις μέσω του ΔΣ για την Lotomatica και την Intralot του κόκκαλη, αρνούμενος να δεχθεί πς νουθεσίες από το υπουργείο Οικονομικών και τον ίδιο τον «τσάρο» θα βρισκόταν ακόμα στη θέση του.

Εξάλλου «χαλαρά» του είχε ζητηθεί και πριν από λίγο καιρό η παραίτηση αλλά το Μαξίμου «έμεινε στον άσο». Ούτε καν μέλη του ΛΣ δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει έστω κι αν προσπάθησε γι' αυτό ακόμα και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Η αλλαγή σκυτάλης στον ΟΠΑΠ έγινε έστω κι αν υπάρχει μια εμπλοκή καθώς για να φύγει ο Σπανουδάκης χρειάζεται η Γενική Συνέλευση. Νέος πρόεδρος ο κ. Λουρόπουλος άνθρωπος εμπιστοσύνης του Σαμαρά με καλό βιογραφικό. Ενδέχεται να πολεμηθεί μέσα στον Οργανισμό αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Από τη στιγμή που ΟΠΑΠ (το ποσοστό του Δημοσίου που ήδη έχει μεταβιβαστεί σιο ΤΑΙΠΕΔ 29%) βγαίνει στο σφυρί θα βγουν και τα μεγάλα μαχαίρια.


Σύρθηκαν

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος «σύρθηκαν» στην πώληση του Οργανισμού. Άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά γι' αυτόν άλλα πράττει, άλλη έκθεση είχε φτιάξει ο Βενιζέλος πριν καν επί Γιώργου γίνει υπουργός των Οικονομικών, άλλη ρότα ακολούθησε στη συνέχεια Ίσως αναγκάστηκαν και οι δυο από την Τρόικα να συμφωνήσουν να πουληθεί το «φιλέτο».

Ίσως ακόμα και να «μέτρησαν» τις πιέσεις από τους επιχειρηματίες που θα «σφαχτούν» για τα φρουτάκια (βιντεολόπο) και για τον ίδιο τον ΟΠΑΠ Εδώ που γίνεται ο μεγάλος «χαμός». Γιατί πολλοί μπορεί να κατηγορούν τον Σπανουδάκη για «φωτογραφικούς» όρους, στους διαγωνισμούς αλλά υπάρχουν και οι άλλοι που «μουρμουρίζουν» φωναχτά για τις σχέσεις του «τσάρου» με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Εάν είναι δυνατόν.


«Οχυρώνονται»

Πάντως ανεξάρτητα με τα εσωτερικά του ΟΠΑΠ τα μέτωπα των επιχειρηματιών που κοντράρονται για «φιλέτα» βγάζουν φωτιές.
• Κάποιοι ψάχνουν για τα δάνεια - μαμούθ ενός επιχειρηματία που πήρε από κρατική τράπεζα και τις συμφωνίες  που έγιναν με τον πρώην manager τους.
• Κάποιοι άλλοι έχουν «τόμους» με τις αναθέσεις που είχαν γίνει από τον ΟΠΑΠ από την εποχή ακόμα του Χατζηεμμανουήλ

• Άλλοι πάλι «φωτογραφίζουν» επιχειρηματίες για διαπλοκή για στενές σχέσεις τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και με τον  ΣΥΡΙΖΑ

•Ακόμα και υποθέσεις του παρελθόντος με τη Δικαιοσύνη «ανασύρονται» ή και προσωπικά δεδομένα των «πρωταγωνιστών». Το παιχνίδι χοντραίνει!

Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου «Της διαπλοκής το κάγκελο» στην πηγή: PRESS TIME

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 12:15 Διαβάστηκε 2134 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΗ μεγάλη σφαγή με τον ΟΠΑΠ και οι αλληλοκατηγορίες Top of Page