praktores.com
 
 

Γιατί επιμένουμε στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ!

Ιουλ 07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, πρωτόγνωρο επίτευγμα για τη χώρα ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ να συνασπίζονται και να συγκυβερνούν με

ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση και να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα ισότιμη στη ζώνη του ευρώ, πάντα μέσα στην κοινή ευρωπαϊκή προοπτική και όχι έξω από αυτήν στην παγωνιά της απομόνωσης και του τρίτου κόσμου.

Και είναι γεγονός, που αποτελεί άλλωστε κοινή διαπίστωση, όπως προκύπτει και από τις πρώτες αντιδράσεις των ΜΜΕ, ότι η κυβέρνηση μέσα από τα προγράμματα δηλώσει που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένη να ακολουθήσει χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς συμφερόντων και προνομιούχων, μια ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ σε όλους τους τομείς του δημοσίου ενδιαφέροντος, ξεκινώvτας από τις ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!

Και αυτή είναι η απτή πραγματικότητα: έφθασε η ώρα να απαγκιστρωθούμε επιτέλους από το υδροκέφαλο κράτος που το μόνο το οποίο κατάφερε εδώ και χρόνια είναι να παράγει ζημιές να αποτελεί εστία διαφθοράς και διαπλοκής χώρο όπου μεγαλούργησαν κάθε Kapu6ids καρύδια, λειτουργώντας σε πολλές περιπτώσεις αυτόνομα προς ίδιον όφελος.


Είναι η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν που την έφερε ως εδώ, στο χείλος του γκρεμού, και να χαράξει μια νέα πορεία προς τα εμπρός, μακριά από τα συμφέροντα, τη Διαπλοκή, συνδικαλιστές, τα ΜΜΕ και τους κάθε λογής προνομιούχους που στυλώνουν τα πόδια στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, προσπαθώντας να κατοχυρώσουν προνόμια μέσα από τον σφιχτό εναγκαλισμό με το Δημόσιο, την ώρα που η χώρα καταρρέει και οι άνεργοι έχουν φθάσει τα 2 εκατομμύρια!

Aυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ΕΜΕΙΣ επιμένουμε στην ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΠΑΠ ως πρώτο μήνυμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Καλώς ή κακά», είτε αρέσει είτε όχι, ο ΟΠΑΠ διαχρονικά συμβολίζει την εστία διαφθοράς, το επίκεντρο της διαπλοκής, το κέντρο ίντριγκας και μηχανορραφιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και σκοπιμότητες!

Γύρω από τον ΟΠΑΠ κινήθηκε, λειτούργησε και έδρασε ένα σύστημα που πρέπει πια να αποκαθηλωθεί, υπήρξε ο ΟΠΑΠ το κέντρο γύρω από το οποίο κινήθηκαν ως δορυφόροι βουλευτές και πολιτευτές, παρατρεχάμενοι και κομματόσκυλα που έκαναν ρουσφέτια, εξυπηρετούσαν τοπικά συμφέροντα και διόριζαν «ημετέρου»...

Κινήθηκε γύρω από τον ΟΠΑΠ ολόκληρος ο αθλητικός κόσμος μέσα από αδιαφανείς χορηγίες με τρόποι που αποσκοπούσαν σε επιρροή στη λήψη των αποφάσεων ή στην παρέμβαση υπέρ συμφερόντων τρίτων.


Και τα ίδια λίγο πολύ συνέβησαν και στον Πολιτισμό, όπου οι χορηγίες και οι ενισχύσεις κατευθύνονταν σε... μαμάδες θείες και ξαδέρφες αλλά και στα κάθε λογής Ιδρύματα και Μουσεία με ενέργεια που είχαν και πάλι σκοπιμότητα! Είδαμε στον ΟΠΑΠ να καταργείται κάθε έννοια διεθνούς διαγωνισμού και να επικρατεί ο ΝΟΜΟΣ των ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, μέσα από διαδικασίες αδιαφανείς, αφερέγγυες, διαβλητές, αφού προηγουμένου είχαν καταπέσει οι σχετικοί διαγωνισμοί με τρόπους περίεργους...

Είναι ο ΟΠΑΠ την ώρα τούτη το κέντρο του ΤΖΟΓΟΥ, στον οποίο θέλουν να εμπλακούν είτε μέσα από τους ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ, είτε μέσα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, όλα τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα του τόπου, που στηρίζονται από τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται εμφανή .

Γι' αυτό επιμένουμε ότι ο ΟΠΑΠ πρέπει να φύγει από το Δημόσιο ως μήνυμα στους ξένους και ως πολιτική κίνηση συμβολική ότι χαράσσεται πια μια ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ με το διεφθαρμένο χθες, με το ξεπερασμένο κράτος των κατ' επάγγελμα «διαχειριστών» που ζουν στη χλιδή. Να δοθεί ένα τέλος στην εστία της διαπλοκής και της διαφθοράς στον χώρο όπου συγκρούονται κάθε μορφής συμφέροντα, από προμηθευτές και εργολάβοι μέχρι πολιτικά κόμματα και δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Και είναι απόλυτα κατανοητό ΓΙΑΤΙ όλοι οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ έχουν φαγωθεί να παραμείνει ο ΟΠΑΠ στο κράτος; Γιατί θέλουν να συνεχίσουν το μεγάλο φαγοπότι.


Όπως το ίδιο επιθυμούν και ΚΑΠΟΙΟΙ από τους νέους διαχειριστές της εξουσίας που πιστεύουν ότι μέσα από τον Οργανισμό θα «παίξουν μπάλα», θα κλείσουν «δουλειές», θα κάνουν εξυπηρετήσει πολιτικές κομματικά, αθλητικές πολιτιστικές θα ελέγξουν γενικά καταστάσεις από τα ΜΜΕ μέχρι τους προμήθευτές.


Σε αυτόν λοιπόν τον ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ πρέπει να μπει ένα τέλος για να κλείσει ο κύκλος της μεταπολίτευσης και να σηματοδοτηθεί η νέα εποχή που θα λειτουργήσει στη χώρα μακριά από τη διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους κατ' επάγγελμα συνδικαλιστές, τους κάθε είδους προνομιούχους του Δημοσίου.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν βλέπω και κάτι άλλο που μπορεί να πουληθεί γρήγορα και εύκολα. Eκτός και αν πέφτω τόσο έξω. .. Γιατί ούτε καμιά ουρά υπάρχει για τους σιδηροδρόμους ούτε ασφαλώς για τα λιμάνια... Όσο για το Ελληνικό παλεύουμε από το 2004 και δεν έχουμε καταφέρει ακόμη τίποτε...


Διαβάστε το άρθρο «Γιατί επιμένουμε στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ!» στην πηγή: ΑΞΙΑ του Αντώνη Πίκουλα

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 11:57 Διαβάστηκε 1739 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΓιατί επιμένουμε στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ! Top of Page