praktores.com
 
 

Τι σκέφτονται για τα gaming halls στον ΟΠΑΠ

Ιουν 05
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπορεί το project της δημιουργίας δικτύου 16.500 VLTs, μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών για τον ΟΠΑΠ,

να μετατίθεται για τις αρχές του 2013, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στη σύνταξη από την ΕΕΕΠ και έγκριση του πλαισίου λειτουργίας τους, ωστόσο στον ΟΠΑΠ ήδη “τρέχουν” τα οικονομικά και επιχειρηματικά μοντέλα για την εισαγωγή τους στην αγορά.

Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη λειτουργία 25 βιντεολόττο για κάθε gaming hall, τους αποκλειστικούς χώρους που θα δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ με τη επωνυμία “Gold”, εντούτοις φαίνεται πως η πρόταση ο αριθμός τους να αυξηθεί στα 50 μηχανήματα συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών -της ΟΠΑΠ, της Επιτροπής Παιγνίων και των πρακτόρων- εάν τηρηθούν αυστηρές προδιαγραφές για τις αποστάσεις που πρέπει να έχει κάθε gaming hall από συγκεκριμένους χώρους (σχολεία, φροντιστήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, από αναγνωρισμένους χώρους θρησκευτικής λατρείας), στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυξάνονται οι πιθανότητες η ανάπτυξη του δικτύου να συναντήσει σοβαρές δυσκολίες.

Επιπλέον, φάνηκε να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και για τον αριθμό των 800 gaming halls που είχε προβλεφθεί. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε 800 αποκλειστικούς χώρους λειτουργίας βιντεολόττο από τον ΟΠΑΠ, με μέγιστο αριθμό, όπως αναφέρθηκε, τα 25 μηχανήματα. Πλέον υπάρχουν σκέψεις για λιγότερα gaming halls, με περισσότερα μηχανήματα, κάτι που εκτιμάται ότι θα επιταχύνει “χτίσιμο” του δικτύου και την αποδοτικότητά του. Υπενθυμίζεται πως για την απόκτηση των αδειών για τα συνολικά 35.000 VLTs, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, με την επένδυση για το δίκτυο να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση.

Στον Οργανισμό, πάντως, αναμένουν πως όλα τα “θεσμικά” ζητήματα που αφορούν τα VLTs θα κλείσουν μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Οι τεχνικές προδιαγραφές (Κανονισμός Λειτουργίας) έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες, με την περίοδο για σχολιασμό να λήγει τον Ιούλιο (προβλέπεται ένας ακόμη μήνας προθεσμία για την αξιολόγηση των σχολίων), θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τους παρόχους των παιγνιομηχανημάτων ενώ θα απαιτηθούν τρεις με τέσσερις μήνες μετά την επιλογή για την παράδοση των πρώτων VLTs. Βάσει των νέων δεδομένων, τα πρώτα πονταρίσματα αναμένονται από τον Ιανουάριο του 2013.

Θεσμικοί vs ιδιωτών

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ρευστοποιήσεις μετοχών του ΟΠΑΠ από τα funds της Capital συνεχίζονται και από το 15% το Μάιο του 2011, η συμμετοχή τους έχει υποχωρήσει κάτω του 9,75% εξαιτίας, σύμφωνα με αναλυτές, του country risk και των ανησυχιών για τις μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας. Ένα μέρος τους, αρκετά μικρότερο, απορροφάται από το βρετανικό fund Silchester που έχει ανεβάσει τη θέση του αρκετά πάνω από το 5%, ενώ αισθητή είναι και η αύξηση της συμμετοχής των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών.

Η μετοχή του Οργανισμού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιεί πράξεις στα 3,74 ευρώ (ιστορικό χαμηλό), με την απόδοση σε διάστημα 52 εβδομάδων να διαμορφώνεται στο -66% και την κεφαλαιοποίηση στα 1,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο «Τι σκέφτονται για τα gaming halls στον ΟΠΑΠ» στην πηγή: CAPITAL του Νίκου Χρυσικόπουλου

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΤι σκέφτονται για τα gaming halls στον ΟΠΑΠ Top of Page