praktores.com
 
 

Οι τέσσερις στόχοι του ΟΠΑΠ για περαιτέρω ανάπτυξη

Ιουν 02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΠΑΠ μέσω επενδύσεων που θα αφορούν στο live betting, στα VLT's, στην είσοδο του στο διαδίκτυο

και στη διεκδίκηση του Ξυστό και των Κρατικών Λαχείων, προανήγγειλε κατά τη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Σπανουδάκης.


«Οι προοπτικές της εταιρείας είναι θετικές, λόγω της σταθερής Αίτησης των βασικών παιχνιδιών της, της σημαντικής αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων, του περιορισμού των εξόδων διάθεσης, ακόμη και της επέκτασης του ωραρίου ΚΙΝΟ, που επιβράδυνε την πτώση του τζίρου στο πρώτο εφετινό τρίμηνο στο -5%.

Προχωράμε κανονικά στους τέσσερις στόχους μας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της εταιρείας μέσω πολύ υψηλών επενδύσεων, άλλωστε στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 ο ΟΠΑΠ διέθεσε 845 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των αδειών για τα VLT's και την επέκταση του αποκλειστικού δικαιώματος για τα 11 παιχνίδια του έως το 2030. Εφόσον πάρουμε το Ξυστό και τα Λαχεία, ο ΟΠΑΠ θα έχει έναντι των άλλων εταιρειών του κλάδου του, την πιο πλήρη προϊοντική γκάμα παγκοσμίως, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανουδάκης.


Η είσοδος του live betting ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 8/6, ημέρα έναρξης του Euro 2012, με στόχο την προσέλκυση νέων παικτών και βεβαίως την ενίσχυση του Πάμε Στοίχημα καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Όπως είπε ο κ. Σπανουδάκης, εφεξής το live betting θα έχει συνεχή παρουσία στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω το φθινόπωρο και ειδικότερα μέσα στα σαββατοκύριακα, οπότε θα παίζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα.


Αντικρούοντας δημοσιεύματα για κωλυσιεργία από μέρους της εταιρείας στο ζήτημα εγκατάστασης και λειτουργίας των VLT's, ο κ. Σπανουδάκης είπε ότι η εφαρμογή τους εξαρτάται από την ύπαρξη τεχνικού κανονισμού για τα VLT's από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έως τις 4 Ιούλου έχει θέσει σε διαβούλευση το προσχέδιο που έχει υποβάλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού δεν μπορεί να γίνει πριν τις 4 Αυγούστου 2012, ημερομηνία ανάγνωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση των σχολών της διαβούλευσης, ωστόσο από το τέταρτο τρίμηνο του έτους θα λειτουργεί στο υπόγειο του ΟΠΑΠ ειδικά διαμορφωμένο πιλοτικό πρακτορείο VLT's, με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας τους να τοποθετείται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.


Στο τρίτο τρίμηνο του 2012 τοποθετείται χρονικά και η επιλογή μεταξύ των τριών υποψηφίων εταιρειών (Ιντραλότ, Playtech και Lottomatica) για το διαδίκτυο, όπου ο ΟΠΑΠ δέχεται συμβουλευτικές υπηρεσίες από τέσσερις τράπεζες (Rothschild, Lazard, Eurobank και Alpha Bank), ενώ σ' ό,π αφορά τη δωδεκαετή ανάληψη του δικαιώματος για Ξυστό και Λαχεία, ο κ. Σπανουδάκης παρέπεμψε κατ' αρχάς στο πράσινο φως που πρέπει να δοθεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.


Μεταξύ άλλων, η συνέλευση προχώρησε στην έγκριση μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή από 1,54 ευρώ ανά μετοχή πέρυσι (53%), με τον κ. Σπανουδάκη να κάνει λόγο για αναγκαία μείωση από μέρους του ΟΠΑΠ, με στόχο τη διατήρηση αυξημένων ταμειακών διαθεσίμων (ύψους 360,5 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2012), αλλά και εξυπηρέτησης του δανεισμού του (ύψους 284,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του εφετινού πρώτου τριμήνου).

Διαβάστε το άρθρο «Οι τέσσερις στόχοι του ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ του Γ.Ανδριώτη

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 11:36 Διαβάστηκε 1304 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟι τέσσερις στόχοι του ΟΠΑΠ για περαιτέρω ανάπτυξη Top of Page