praktores.com
 
 

Στο on line gaming ο ΟΠΑΠ θα συστήσει κοινοπραξία

Μαϊ 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με δηλώσεις του κ. Σπανουδάκη, τα VLTs θα μπουν στην αγορά στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ ο Οργανισμός θα προχωρήσει

 στην ίδρυση κοινοπραξίας με το σχήμα εταιρειών που θα επιλέξει για την online επέκτασή του. Πρόσφατα δημοσιεύματα τοποθετούσαν την έναρξη του Βιντεολόττο στις αρχές του Φθινοπώρου, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ρόλο παίζουν και οι πολιτικές εξελίξεις καθώς στις αρχές της χρονιάς είχε ζητηθεί από εκπροσώπους των κομμάτων να μη λαμβάνονται δεσμευτικές αποφάσεις μέχρι να αναδειχθεί νέα κυβέρνηση.
Εξηγώντας το χρονοδιάγραμμα για τα VLTs, ο κ. Σπανουδάκης είπε πως έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες οι τεχνικές προδιαγραφές, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τον Ιούλιο.

 

Στη συνέχεια ο Οργανισμός θα προχωρήσει στπν επιλογή των παροχών των παιγνιομηχανημάτων, οι οποίοι μέσα σε ένα διάστημα τριών με τεσσάρων μηνών θα πρέπει να τα παραδώσουν.
Ετσι, όλα δείχνουν πως τα πρώτα VLTs θα εισέλθουν στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2013, ενδεχομένως και δυο-τρεις μήνες αργότερα.
Τον επόμενο μήνα ο ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει και το live betting, ακόμη και εάν δεν έχει ολοκληρώσει τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν για τα παιχνίδια, αλλά και την τελική προμήθεια για τους πράκτορες, προκειμένου να προλάβει τους αγώνες του Euro.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τον τελικό πάροχο, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ έλαβε την απόφαση να αποφασίσει εάν ο ανάδοχος θα είναι τελικά η Intratot ή η GTech μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Σχετικά με το δάνειο που έχει λάβει ο Οργανισμός, ύψους 290 εκατ. ευρώ για μια τριετία, ο επικεφαλής του Οργανισμού είπε ότι είναι πιθανό να αποπληρώσουν ένα μέρος του προς τις ελληνικές τράπεζες μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Προς το παρόν δεν προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση γιατί τον Ιούνιο θα εκταμιεύσουν περί τα 230 εκατ. ευρώ για την καταβολή μερίσματος, ενώ θα χρειαστούν και κάποια κεφάλαια για τα VLTs και πιθανότατα για το διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία.
Στο θέμα της επέκτασης στο on line gaming ανακοινώθηκε ότι ο ΟΠΑΠ θα συστήσει κοινοπραξία που θα υλοποιήσει την επέκταση της εταιρείας στο διαδίκτυο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναι πιθανό να συμμετέχουν σε αυτή την κοινοπραξία τόσο η Gtech όσο και η Intralot καθώς οι θυγατρικές τους έχουν προεπιλεγεί από τον ΟΠΑΠ μαζί με την play tech. Ηδη ο ΟΠΑΠ έχει συστήσει κοινοπραξία με τις Gtech και Intralot διεκδικώντας το Ξυστό και τα κρατικά λαχεία και όλα αυτά μπορεί να οδηγούν και σε συναινετική λύση, ακόμα και στο θέμα του τεχνολογικού παρόχου που εκκρεμεί.
Για το live betting του EURO υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα προσφερθούν περισσότερα στοιχήματα σε σχέση με το παρελθόν, όπως under-over, κάτι που θα ανεβάσει τους τζίρους του παιχνιδιού σε σχέση με αυτούς που έγιναν στο Μουντιάλ του 2010.

Σε εκείνη τη διοργάνωση ο ΟΠΑΠ προσέφερε επιλογή στοιχήματος μόνο στη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, ενώ εκτός από τις επιλογές στοιχηματισμού, ρόλο θα παίξουν και οι προσφερόμενες αποδόσεις στους παίκτες.

Να προστεθεί ότι ο συνολικός τζίρος στο Μουντιάλ του 2010 δεν ήταν ικανοποιητικός και υπήρχε μεγάλη πτώση σε σχέση με το Μουντιάλ του 2006 που έκανε κορυφή στους τζίρους των μεγάλων διοργανώσεων.
Αν και όλοι αγώνες προσφέρονται μονοί αποδεκτοί, το payout των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων δεν ξεπέρασε το 80%. Αυτό αποδίδεται στις εκπλήξεις, τη διασπορά και τις επιλογές σε ειδικά στοιχήματα, που η συνολική γκανιότα είναι πάντα μεγαλύτερη σε όλους τους μπουκμέικερ.

Διαβάστε το άρθρο «Bet times» στην πηγή: KingBet

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣτο on line gaming ο ΟΠΑΠ θα συστήσει κοινοπραξία Top of Page