praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ: Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές

Απρ 26
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των εκτιμήσεών της λέει η HSBC ότι ήταν τα αποτελέσματα

 που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το Δ’ τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, όπως αναμενόταν, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ένα αδύναμο δ' τρίμηνο, ωστόσο εμφάνισε βελτιωμένες ιάσεις σε σχέση με ια προηγούμενα τρίμην
α.

 

Οι λειτουργικές επιδόσεις εξέπληξαν θετικά, με τις πωλήσεις του Στοιχήματος και του ΚΙΝΟ να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις. Η HSBC δηλώνει πως θα επικεντρώσει την προσοχή της στο τρέχον συναλλακτικό περιβάλλον, τις επιδόσεις των νέων monitor games, τα σχέδια για περαιτέρω εμπλουτισμό των προϊόντων, καθώς και τις πρωτοβουλίες για περιορισμό του κόστους.

Επιπλέον, θα δείξει ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες του rollout των VLTs, τη στρατηγική για τα online παιχνίδια καθώς και την ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης των τυχερών παιχνιδιών. · Αδύναμα, αλλά υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο σε επίπεδο εσόδων και EBITDA λόγω του ΚΙΝΟ και του Στοιχήματος, αλλά κάτω των εκτιμήσεων σε επίπεδο καθαρών κερδών λόγω έκτακτης χρέωσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, σημειώνει η Marfin, ο Οργανισμός ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, τα οποία ήταν αδύναμα σε γενικές γραμμές, αντανακλώντας την τρέχουσα οικονομική επιβράδυνση στην Ελλάδα.

Απογοητευτικό θεωρεί τον τζίρο από τα monitor games, ενώ χαρακτηρίζει "ανθεκτικό" το περιθώριο EBITDA. Η χρηματιστηριακή γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεών της για τον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ το 2012 κατά 10%, κοντά στα 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντανακλώνται οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή των VLTs καθώς και η συντηρητικότερη στάση στις επιδόσεις των υφιστάμενων παιχνιδιών λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.
Επίσης, θα μειώσει τις εκτιμήσεις για το EBITDA κατά 4%-5%, κοντά στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της χρήσης αναμένεται να διαμορφωθούν στα 430 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή του 2013 σε 1,05 ευρώ ανά μετοχή.
Η Eurobank Sec από την πλευρά της αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ υπήρξε βελτίωση στα παιχνίδια.
Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ σε γενικές γραμμές ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Proton Bank, ωστόσο ήταν λίγο υψηλότερα του consensus.

Αν και η τάση παραμένει αρνητική ως αποτέλεσμα της οικονομικής επιβράδυνσης, η χρηματιστηριακή θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η πτώση στο ΚΙΝΟ στο τελευταίο τρίμηνο ήταν μονοψήφια.

Καλή κρίνεται και η επίδοση του Στοιχήματος, δεδομένου του σχετικά χαμηλού payout, ενώ αρνητική έκπληξη χαρακτηρίζει τα νέα monitor και virtual games που φαίνεται μέχρι στιγμής να μην έχουν αξιόλογες επιδόσεις.
Καλύτερα από τις εκτιμήσεις ήταν τα αποτελέσματα δ' 3μήνου που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την Piraeus Securities.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή μειώνει κατά 10% τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2012 και χαμηλώνει στα 10 ευρώ ανά μετοχή την τιμή-στόχο από 12,90 ευρώ. Όπως αναφέρει, παραμένει θειική για τη μετοχή λόγω αποτίμησης και διατηρεί τη σύσταση "outperform".
Στα 9,9 ευρώ, από τα 9,3 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Credit Suisse, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη για υπερ-αποδόσεις από τη μετοχή.

Πάντως, ο οίκος υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 1% για το 2012 και κατά 16% για το 2013.

Όπως εξηγεί, η αναμενόμενη καθυστέρηση της εφαρμογής του έκτακτου φόρου 10% και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων αντισταθμίζουν την αναβάθμιση των προβλέψεων της Credit Suisse για τα έσοδα κατά 3%.
Στα 8,5 ευρώ, από 7,7 πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Citigroup σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση "neutral".
Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ανάμικτα τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου, τονίζοντας πως η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από το ΚΙΝΟ.
Στα 10,8 ευρώ, από 15 πριν, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Euroxx σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση "overweight". Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του Οργανισμού δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα αλλά οι καταλύτες παραμένουν αλλού. Ως τέτοιους ξεχωρίζει τις εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο, την πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο και το θέμα των βιντεολόττο.
Διαβάστε το άρθρο «ΟΠΑΠ: Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές» στην πηγή: ΑΞΙΑ

 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 10:55 Διαβάστηκε 1358 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ: Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές Top of Page